14.08.13, 11:17
Czy wasze dzieci tez maja odcisniete nóżki od skarpet? Jak ubiore takie co nie uciskaja, to zaraz je gubi. A moze znacie jakies firmy, których skarpetki nie uciskaja i nie spadaja?

Słyszałam, ze odciskanie nóżek od skarpet u dzieci może sprzyjać chorobom nóg w doroslym zyciu.
Obserwuj wątek
    • kasiamalpa Re: skarpetki 14.08.13, 11:21
      chyba każdemu dziecku się odciskają smile

ja kupuję te skarpetki co uciskają
      ( przestalam już wierzyc ze znajde takie z luznym sciagaczem)
      i obcinam ściagacze,
      młody ma takie nózki "baleronki" ,że nawet bez ściagacza sie trzymaja smile
      jak miał pół roku,brałam skarpetki rozmiarem na 2 latka wink

kopiko-lol napisała:

> Czy wasze dzieci tez maja odcisniete nóżki od skarpet? Jak ubiore takie co nie
      > uciskaja, to zaraz je gubi. A moze znacie jakies firmy, których skarpetki nie u
      > ciskaja i nie spadaja?
      >
      > Słyszałam, ze odciskanie nóżek od skarpet u dzieci może sprzyjać chorobom nóg w
      > doroslym zyciu.
    • neffi79 Re: skarpetki 14.08.13, 11:23
      pierwsze słyszęsmile
      moja w lecie jest w większości na boso, w domu zawsze.
      Kupowałam kiedys przez Internet skarpetki firmy GAP one nie mają ściągaczy tylko taki elastyczny gruby pas, który ogoł enie uciska nózki, dodatkowo są antyposlizgowe. super sprawa
      np. takie:
      allegro.pl/gap-skarpetki-5-pack-2-3-lata-nowe-z-metka-i3464445350.html
      ale można znaleźć taniej
      • kopiko-lol Re: skarpetki 14.08.13, 19:20
        moja tez teraz smiga boso, ale idzie jesiensmile Dzieki za linka, musze se im przyjrzec smile
    • monocle Re: skarpetki 14.08.13, 11:46
      Polecam tzw. stopki. Nic się nie ściąga, nie zwija i nie odciska. Fajna sprawa.
    • nie-matka Re: skarpetki 14.08.13, 11:49
      Polecam skarpetki z cool club w smyku, kupiłam podobne do tych:
      www.smyk.com/cool-club-skarpety-chlopiece-3-pack-rozmiar-16-18,p1075748550,ubranka-dla-dzieci-p
      Wszystkie inne też uciskały młodemu nóżkę, a te są zakończone szerszym ściągaczem, najlepiej to naocznie zobaczyć w sklepie, jak się porówna je z innymi to nie są na górze zwężone, nie ma tam gumki wpijającej się w nogę dziecka, a jednocześnie nie spadają. Jestem baaardzo zadowolona, żałuję jedynie, że nie mają abs-ow.
    • kerri31 Re: skarpetki 14.08.13, 11:59
      Też, kupiłam bezuciskowe dość grube bo frotkowe ale to jedyne, po któych nie ma odcisków.
    • aaaniula Re: skarpetki 14.08.13, 12:48
      Ja kupuję takie zwykłe- bawełniane, ze ściągaczem, ale dużo większe niż ustawa przewiduje. I nie uciskają. Teraz mam wszystkie z cocodrillo. Kiedyś miałam ze smyka i były do bani, miały bardzo mocne ściągacze.
      • alutka314 Re: skarpetki 14.08.13, 20:51
        Ostatnio kupiłam skarpetki w tesco i nie spadają małej ani nie zostawiają śladów po gumce smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka