tola_i_tolek 24.09.13, 06:57 Jakie gry planszowe będą interesujące dla dzieci w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patir23 Re: Gry dla 5,6 latków 24.09.13, 09:27 Podpinam sie chociaz napisze te, ktore moj lubi: klasyczny chinczyk, chinczyk Scooby Doo9bo jest fanem), gra planszowa z carsami, domino, Kiki riki,. Planuje kupic albo monopol junior albo farmera. Podobno dobre i lubiane sa pędzące zzółwie. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: Gry dla 5,6 latków 24.09.13, 09:43 u nas każda planszówka w sumie podchodzi młodemu bo po prostu lubi gry. Ja polecam gorąco smart games, mamy 3 traki (już młodszy się do nich dobiera, ale jeszcze nie do końca trybi o co chodzi) i blokadę. Zakupione do obdarowania mam robaczki i IQ twist a dla młodszego dzień i noc. Ranczo też czeka, ale to dopiero na mikołaja Innym dzieciakom kupiłam anakondę i kokoszki obaj byli mega zadowoleni, a mamy ich potwierdzają, że do dziś to jest ulubiona gra Odpowiedz Link Zgłoś
ilonsa Re: Gry dla 5,6 latków 24.09.13, 10:44 pędzące żółwie Story Cubes - świetna gra, w ostatnim czasie nasze największe odkrycie Uno granie w malowanie wilk, koza i kapusta bierki Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Gry dla 5,6 latków 24.09.13, 10:33 dixit, club 2%, dobble (choć to nie planszówka), my first Activity, Quoridor kids, wielka góra mądrości, katamino. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaw14 Re: Gry dla 5,6 latków 24.09.13, 13:05 Moim zdaniem junior monopoly jest fajne albo np. typu twister. Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Gry dla 5,6 latków 24.09.13, 14:55 Wlasnie to monopoly junior mnie interesuje, dla 5,5 latka. A ta gra to jest fajna, nie nudna? I czy takie dziecko zalapie o co w niej chodzi? Bo tam cos sie kupuje,sprzedaje chyba itd. Nie widizalam tego na zywo. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakh Re: Gry dla 5,6 latków 24.09.13, 17:15 Mój syn też wielbiciel planszówek wszelakich ale prym wiodły w wieku 5-6 lat: Kicky Ricky, monopoly junior, pędzące żółwie,super farmer, zgadnij kto to. Teraz ma 6,5 i w kółko grałby w grę w życie i małego powstańca choć one pozornie dla dużo starszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś