Dodaj do ulubionych

Lego friends

07.11.13, 22:18
jestem w tych temacie całkiem zielona a chciałam jutro upolować jakiś zestaw w Tesco może podpowiecie który u dzieci cieszy się największą popularnością i czy już mogę kupić czterolatce takie klocki, z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Lego friends 07.11.13, 22:22
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,147726843,147726843,Lego_Friends_najlepsze_ceny_oszczedz_sw_Mikolaju_.html
    • joagraba Re: Lego friends 07.11.13, 22:52
      Wydaje mi się, że za wcześnie na takie drobne klocki dla 4 latki, chyba że jest wyjątkowo sprawna manualnie i dobrze buduje wg instrukcji.
      A bawi się Duplo? Na tym etapie chyba lepsze wciąż Duplo - budowle są większe i Szybciej się je buduje.
      • femme111 Re: Lego friends 07.11.13, 23:10
        Moja ma 4 i 7 mcy i uwielbia lego friends, mamy zjezdzalnie z basenem, proby stefanie, weterynarza i drobne zestawy,a na gwiazdę na pewno kawiarnia, sportowy wóz emmy i źrebak Olivii, zobaczymy czy fundusze pozwolą na jeszcze jakiś zestaw.
    • 76aga Re: Lego friends 07.11.13, 23:22
      Moja córka pierwsze LF dostała, krótko przed czwartymi urodzinami. Na początek kupiłam jej małe zestawy (3938 Domek królika, 3935 Auto dla zwierząt, 3931 Mały basen Emmy), żeby sprawdzić czy złapie bakcyla i czy już jest czas na takie małe klocki.
      LF się jej spodobało więc na czwarte urodziny i pod choinką znalazła: 3061 Kawiarnia, 3188 Weterynarz, 3187 Salon piękności, 3186 Przyczepa dla konia Emmy.
      Czy ty już masz kupować to wszystko zależy, wg mnie, od dziecka. Koleżanka mojej córki ma teraz 6 lat i jeszcze nie wyszła z Lego Duplo, klocki LF mają bardzo dużo malutkich elementów i laleczki tez nie są duże. Córka od najmłodszych lat układała puzzle i teraz gdy puzzle poszły już trochę w odstawkę, budowanie z LF traktuje jak kontynuacją puzzlowej fascynacji, potrafi cierpliwie siedzieć nad instrukcją i krok po kroku zgodnie z nią budować zestaw, mniejsze zestawy co jakiś czas rozkłada i buduje od nowa. Przeskok z Lego Duplo na Lego Friends jest naprawdę bardzo duży, moja córka miała łatwiej, bo między LD a LF bawiła się, kiedyś moimi, Lego Fabuland pamiętacie te klocki?
      Biorąc pod uwagę, że moje Fabulandy czekały ponad 20 lat w pawlaczu na moją córkę, nawet jak kupisz teraz i okaże się, że córka jest na nie jeszcze za mała to za rok czy dwa przecież do nich dorośnie.
      Co do konkretnego zestawu to trudno doradzić, mojej córce podoba się każdy (i mi też) więc się wzajemnie nakręcamy wink jak uda się cos upolować w tesco to bierz, bo ja raczej nastawiam się na puste półki i zrobiłam zakupy w merlinie (z kodem rabatowym -25%) gdzie wyszły rewelacyjne ceny np. 3065 Domek na drzewie 52,49zł, 41006 Piekarnia 72,74zł.

Ostatnia zabawa mojej córki wyglądała tak: laleczki Lego Friends wsiadły do samochodów Lego Fabuland i pojechały do zoo z Lego Duplo wink
      • kropkaa17 Re: Lego friends 08.11.13, 07:04
        A ja z nietypowym pytaniem: znajdzie sie jakis chlopiec ktory bawi sie LF? wink
        Mam chec wprowadzic syna w swiat malego lego i patrzac na zainteresowania kupic oprocz city jakis maly zestaw lf gdzie beda zwierzeta, elementy domu itp
        • marado Re: Lego friends 08.11.13, 07:44
          Nie widze pzreszkód. Moja córka np woli lego city , chima, ninjego(jaos tak) niz LFsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka