sinceramente Re: na co do kina z dzieckiem 15.03.15, 09:19 A widziałyście może "Kopciuszka"? Czytam raczej pozytywne recenzje, że to wersja bliska baśni i że bardziej dla dzieci niż dla dorosłych, ale chciałabym poznać jak najwięcej opinii zanim wybiorę się do kina z moim wrażliwym dziecięciem, które nie lubi się bać w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: na co do kina z dzieckiem 21.03.15, 10:26 Sama sobie odpowiem, bo byłyśmy już w kinie. "Kopciuszek" piękny i bajkowy, choć miejscami urealniony i pragmatyczny Ośmiolatkom, które były ze mną bardzo się spodobał. Inne dzieciaki obecne na seansie (najmłodsze miało ok. 4 lat) też wychodziły zadowolone z kina. Przed filmem puszczają dwa filmy krótkometrażowe, w tym "Frozen Fever". Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Kopciuszek 22.03.15, 20:56 Kupciuszek to Kopciuszek, nic dodać nic ująć, fabułę każdy zna. Sam film bardzo dobry i pięknie "zrobiony". Bajkowy i barwny. Dzieci w kinie bardzo przeżywały, szczególnie te małe, a sporo ich było. Na widok sukni balowej Kopciuszka było wielkie łał!, to pewnie dziewczynki A kiedy książę włożył na stópkę Kopciuszka pantofelek, słychać było na widowni "pasuje! pasuje!" Bardzo polecam, kto nie był niech idzie! Koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia244 Re: Kopciuszek 22.03.15, 21:56 też wczoraj byłyśmy ( 9 i 11 lat). Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Kopciuszek 22.03.15, 22:04 O tak, Kopciuszek śwetnie się udał! Także z punktu widzenia trzydziestoletniej dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Dom 20.04.15, 06:03 Byłyście? Ja byłam wczoraj z moją prawie 9 latką. Film z do bólu przewidywalną fabułą. Nawet momenty, które miały zaskoczyć, nie zaskoczyły, bo je przewidziałam. Ale mimo wszystko bardzo dobrze się bawiłam. Bajeczka bardzo przyjemna i do pośmiania i do popłakania. Fajne dialogi, zabawne. Ogólnie film mi się podobał, chociaż nie jest to twórczość najwyższych lotów. Córcze podobał się bardzo (bo jest o mamie i córce) i już zażyczyła go sobie na płycie. Moim zdaniem raczej dla młodszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Dom 20.04.15, 08:19 Byłam i ja ale z niespełna pięciolatkiem więc mniejsze wymagania. Mi się podobało ale bez efektu urwania dupy, dziecku też chociaż mówił że smutna bajka była. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Dom 20.04.15, 09:16 emma6666 napisała: > Byłam i ja ale z niespełna pięciolatkiem więc mniejsze wymagania. > Mi się podobało ale bez efektu urwania dupy, dziecku też chociaż mówił że smutn > a bajka była. No właśnie, dziwię się sobie, bo bajka generalnie słaba, a ja wyszłam taka zadowolona z kina. Chyba już dziecinnieję na starość Zazwyczaj wychodzę poirytowana ze słabych filmów. Córce się bardzo podobała, a że momentami smutna (fakt, trochę smutna) to i dobrze, my lubimy płakać w kinie Jeszcze chyba mi się nie zdarzyło nie płakać w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaszara Sekrety morza 15.05.15, 08:55 Byliśmy z 5-latką, bardzo przeżyła, były momenty, że trochę się bała, była chwila, że pierwszy raz w życiu zobaczyłam u niej łzy, takie prawdziwe, nie z ryku, ogólnie wyszła oszołomiona lekko i o to chyba chodzi Ja też zachwycona, piękna opowieść i ta animacja... cudne rysunki. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_lipiec Re: Sekrety morza 15.05.15, 09:49 potwierdzam, ta bajka jest tak cudowanie inna i wzruszająca jak dla mnie pozycja obowiązkowa byłam z 4,5 latką i bardzo jej się podobała Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Sekrety morza 23.05.15, 18:00 Rzeczywiście te "Sekrety morza" super. Mnie najbardziej podobała się animacja, (przepiękne rysunki) i muzyka. Moim zdaniem bajka dla starszych dzieci, bo dużo było w niej takiego "drugiego dna", którego młodsze dziecko nie dostrzeże. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Sekrety morza 25.05.15, 09:04 byłam wczoraj na "Sekretach.." z 9-latkami i z 7-latką. chłopaki udawali twardych ja sie otwarcie wzruszyłam piękne amnimacje i muzyka,coś innego w zalewie głupawych kreskówek. oczywiscie po obejrzeniu reklam juz mam rezerwacje na skarb piratów i minionki Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama ballerina 11.02.17, 16:15 Super film. Baaardzo mi się podobał. 8-latka zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Kraina jutra 01.06.15, 16:50 Byłam z dziewięciolatką, która jest filmem zachwycona. A ja zastanawiam się co napisać, bo uczucia mam mieszane. Disney przyzwyczaił mnie, że ma filmy genialne, zapierające dech. Ten film dechu nie zapiera, ciężko mi określić co mi nie pasuje. A może już jestem po prostu za stara na takie filmy? Obsada świetna, dużo zabawnych sytuacji, pośmiałam się. Ogólnie na plus. Myślę, że każdemu dziecku w wieku (mniej więcej) mojej córki ten film się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Rechotek 01.06.15, 20:11 Byłam dziś z pięciolatkiem. Takie średnie, trochę nudne, mało dynamiczne, młody dwa razy pytał kiedy się zbieramy do domu. Koleżanka była kilka dni temu z córką w tym samym wieku i podobało im się więc może nie jest tak źle, albo to kwestia płci. Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 sekrety morza 05.06.15, 21:31 zachęcona recenzjami poszłam piękna baja.animacje zapierają dech warto iść dla samej odmiany.zdecydowana większość bajek jest śmieszna ,zabawna i dynamiczna. ot jak to Disney ta jest poważna i wzruszająca a nawet smutna.inna moim zdaniem dla dzieci 6+ a nawet więcej Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: w głowie sie nie miesci 21.06.15, 21:34 był ktos na tym filmie? po obejrzeniu zajawek nie wydaje mi sie aby był to film bez ograniczeń... Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: w głowie sie nie miesci 21.06.15, 22:07 U nas w kinach od 1 lipca, na świecie ma rewelacyjne recenzje (już przebieram nóżkami, żeby zobaczyć), w USA ma kwalifikację PG, czyli do oglądania z rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: w głowie sie nie miesci 22.06.15, 12:40 Byliśmy wczoraj z dziećmi 7,10 i 12 lat, film rewelacyjny, taki z głębszym przesłaniem, choć momentami bardzo smutny i poruszający... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: w głowie sie nie miesci 22.06.15, 12:44 Co do wieku dzieci to faktycznie - nie nadaje się dla zupełnych maluszków, bo na pewno nie będzie właściwie zrozumiany... myślę, że minimum to 6 lat (oczywiście z towarzyszeniem dorosłego, bo sporo rzeczy trzeba tłumaczyć). Sprzyja rozważaniom na temat tego, jak ważne są wszystkie uczucia w życiu człowieka (i radość i smutek i strach itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: w głowie sie nie miesci 22.06.15, 21:22 Tytuł mnie nie zachęcił, plakaty takoż, ale miałam darmowe bilety z krótkim czasem na wykorzystanie więc polazłam z 5-latkiem. Mi się podobało, jemu też, nie wynudził się, ale radzę wcześniej te mniejsze dzieci uprzedzić o czym bajka będzie, tzn że te postaci to są emocje które występują w głowie Riley i że też takie mamy w swojej głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakh Re: Była któraś na Małym Księciu? 06.08.15, 16:16 dopiero od jutra w kinach... Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Była któraś na Małym Księciu? 06.08.15, 16:37 Ja byłam wczoraj na przedpremierowym pokazie z 6latka. Film ładny, nawet bardzo, tylko jak wiadomo, to film (jak i książka) dla dorosłych. Na dodatek nie każdy dorosły tu wwszystko zrozumie chociaż opracowań na ten temat, matur czy prac doktorskich powstały tysiące. Fajnie pomieszane dwie płaszczyzny, ta z książki z historią dziewczynki, korpo-córki, ktorej mamę interesuje tylko to, aby dostała się do prestiżowej uczelni i planuje jej życie co do minuty. Dziewczynka z kolei poznaje pilota, który przyjaznil sie z Małym Ksieciem. Dzięki temu motywowi, dzieciom lepiej się ogląda Osobiście uronilam kilka dużych łez przy jednej scenie z udziałem Pilota. Córka mówi, że jej się podobało (czytalysmy tez książkę przed filmem), choć ma świadomość, że nie wszystko bylo latwe. Koleżanka córki rozczarowana, jej podobały się Minionki... Odpowiedz Link Zgłoś
bettywp Re: Była któraś na Małym Księciu? 06.08.15, 16:33 Warto. Nie jest to jednak bajka dla małych dzieci. 8-latce się podobał, mnie też. Natomiast widziałam jak jakaś mama z ok. 3-letnim dzieckiem wychodziła, bo dziecko się bało. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_martusia Re: Była któraś na Małym Księciu? 19.08.15, 13:10 "Mały Książe" Piękny i wzruszający film, wyróżniający się na tyle bylejakości i tandetnych filmów. Film polecam od 8-9lat. To pierwszy film, który tak poruszył moje dzieci - 9latka miała łzy w oczach a 6latek się popłakał i nie był jedyny. Ja też wychodziłam z kina z mokrymi oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakh Re: Była któraś na Małym Księciu? 19.08.15, 13:45 Moja 11 latka także wróciła poruszona z kina. Natychmiast wzięła się za lekturę książki Twierdzi że film piękny, wzruszający i dający do myślenia. Na pewno dla starszych dzieci, młodsze się w kinie nudziły. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: Była któraś na Małym Księciu? 25.08.15, 10:06 "Mały książe" i "Sekrety morza" cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
aga_martusia Bystry Bill 25.08.15, 13:37 Właśnie dzieciaki wróciły z kina. Zachwytu ogromnego nie było, obejrzeli z przyjemnością ale bez efektu wow czy większych emocji. Stwierdzili, że bajeczka bardziej dla mniejszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: na co pójść jutro? 10.11.15, 17:51 co doradzacie? -rabusie fistaszków -piotruś,wyprawa do nibylandii -sawa,mały wielki bohater -dżejms bond dodam ze z 10 latkami którzy entuzjazm wykazują tylko na dzwięk ostatniego tytułu Odpowiedz Link Zgłoś
perspektywa13 Re: na co pójść jutro? 10.11.15, 19:43 Ja z 9 latkiem byłam na Piotrusiu. Świetna muzyka, przesłanie, malownicze sceny. Nam się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: na co pójść jutro? 11.11.15, 00:32 Ja byłam z 5 i 10 latkiem na Hotelu Transylwania. Straszy się jakos nie wzbraniał 😉 choc pewnie wolałby dżejmsa😃 fajne i śmieszne ale raczej grupy 10latkow bym na to nie brala. Ten Piotruś z Nibylandii wygląda ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: na co pójść jutro? 11.11.15, 07:51 Ta grupa to 2 sztuki i juz byli na hotelu😊 Zastanawiałam sie co z tych wymienionych których nie widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
eweliska18 Re: na co pójść jutro? 11.11.15, 16:18 Polecam Piotrusia - właśnie wróciłam z 7-latką, świetne efekty, fajna muzyka, jeśli ktoś lubi to polecam w 3d (my byłyśmy na 2D). Moja córka w ogóle się nie bała. W kinie spotkałam koleżankę, która była na Rabusiach fistaszków i stwierdziła, ze trochę nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: na co pójść jutro? 11.11.15, 17:04 Piotrusia. Bylam z dziaciakami w 4dx i bylo rewelacyjnie ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
amalota Re: na co pójść jutro? 11.11.15, 17:51 W Multikinie zaczyna sie teraz tydzień z Lassem i Mają (biuro detektywistyczne). Będą trzy rożne filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: na co pójść jutro? 11.11.15, 18:13 A skąd takie info? Sprawdzalam i nie widzę na stronie.pewnie w wybranych kinach te filmy.... Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: na co pójść jutro? 11.11.15, 19:33 Tylko weekendy dwa kolejne. multikino.pl/pl/wydarzenia/dzieci/filmowy-tydzien-detektywow-z-lassem-i-maja Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: na co pójść jutro? 11.11.15, 20:30 dzięki, tylko czemu mnie system nie puszcza twierdzac ze na to wydarzenie nie mozna zrobic rezerwacji... w kadym razie dzieki za link, jakos mi umkneło. Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: na co pójść jutro? 11.11.15, 21:13 Probowalas kupic? Czasem nie mozna tylko rezerwowac. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: na co pójść jutro? 11.11.15, 21:59 Nie ma rezerwacji trzeba od razu kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
super-czarna.1 Dobry dinozaur czy Sawa.Mały wielki bohater ? 02.12.15, 14:37 Na który warto iść z 7-latkiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka2 Re: Dobry dinozaur czy Sawa.Mały wielki bohater ? 02.12.15, 15:36 zdecydowanie polecam dobry dinozaur - piekna bajka mowiac o wartosciach rodzinnych o przyjazni. 4-latek popłakał się, a I 10 latka bardzo przezywała. także bajka dla każdego Odpowiedz Link Zgłoś
super-czarna.1 Re: Dobry dinozaur czy Sawa.Mały wielki bohater ? 02.12.15, 22:51 Dzięki. A 4-latek nie bał się, bo czytałam,że trochę straszna ta bajka ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka2 Re: Dobry dinozaur czy Sawa.Mały wielki bohater ? 03.12.15, 10:29 chyba ze 2 razy troszke sie przestraszyl, ale to na zasadzie, ze scisnal mocniej tate za reke a dodam że nie ogląda zadnych bajek typu avengers itp raczej przyzwyczajony do bajek dla maluchów peppa strażak sam Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: Bella i Sebastian 2 03.12.15, 18:40 już w kinach, idę ze swoimi na Mikołajki Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Bella i Sebastian 2 08.12.15, 07:31 Też byłam z córką w niedzielę, ale niestety nie wyszłyśmy zachwycone tak, jak z pierwszej części. Piękne zdjęcia, miłośnicy gór się zachwycą, ale fabuła taka sobie. Na pewno film łatwiejszy w odbiorze niż pierwsza część - to zdanie mojej 9 letniej córki i moje po części też. Przyjemnie się ogląda, ale bez efektu "łał". Odpowiedz Link Zgłoś
super-czarna.1 Re: Dobry dinozaur czy Sawa.Mały wielki bohater ? 04.12.15, 09:05 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 Sawa.Mały wielki bohater 12.12.15, 14:05 Piękna grafika.Momentami zapierające dech sceny Ale niestety te momenty nie rekompensują NUDY Zdecydowana większośc bajki to ciągnaca sie nuda Odradzam Jak dla mnie wyrzucone pieniądze acha.zdecydowanie ta bajka dla dzieci 6+ (jak w opisie) na sali były tez mniejsze dzieci.absolutnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: Na co do kina? 26.12.15, 15:34 Poradzcie co wybrać dla 6 i 8 latki: Sawa.Mały wielki bohater Bella i Sebastian 2 Dobry Dinozaur Ostatnio jakoś trafiamy na nudne filmy. Najchętniej poszłabym na Hotel Transylwania 2, ale dziewczyny już to widziały. Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 Re: Na co do kina? 27.12.15, 08:36 a może byś tak przeczytała opinie powyżej,a jest ich całkiem sporo na temat wymienionych przez Ciebie bajek Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: Na co do kina? 27.12.15, 10:09 Czytać umiem i jeżeli Twoim zdaniem to jest sporo, to gratuluję. Potrzebuję opinii osoby, która może dokonać porównania tych filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Misiek w Nowym Jorku 09.02.16, 22:04 Polecacie? Przed chwilą zerknęłam na Filmweb a tam tylko 4,5 gwiazdki... Oglądałam z córkami zwiastun w kinie, zapowiadało się fajnie i teraz nie wiem czy warto iść... Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Misiek w Nowym Jorku 09.02.16, 22:17 Moja córka (9 l.) była z tatą. Ona stwierdziła, że film śmieszny, a mąż, że dawno tak pustej i głupiej historii nie oglądał (humor podobno opierał się na puszczaniu bąków itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Misiek w Nowym Jorku 09.02.16, 22:30 o, czyli cos co lubia 9-letni chłopcy też mnie interesuje "gesia skórka" i "odlotowa przygoda" bo dzieciaki maja obiecane kino w łikend... ktos juz widział te filmy? Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Misiek w Nowym Jorku 10.02.16, 10:43 Był ktoś jeszcze na tym Miśku ? Mamy iść dziś na 18:00 i się zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
vierzieg40 Re: Misiek w Nowym Jorku 10.02.16, 11:30 Nie warto, jak napisała sinceramente- brak sensownej historii, ale młody zadowolony- jego śmieszą bąki i sikanie do akwarium, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
bagage Re: Misiek w Nowym Jorku 10.02.16, 11:58 "Odlotowa przygoda" całkiem fajna. Sporo kosmosu, pościgi na księżycu, dziwaczne maszyny czyli to co chłopcy kochają. Fabuła trzyma się kupy, trochę o relacjach w rodzinie i jej wartości. "Gęsiej skórki" nie widziałam. "Miśka" widziałam zapowiedź i na pewno na to nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Misiek w Nowym Jorku 10.02.16, 11:23 Ale za to dodam, że znajomy zachęcał do obejrzenia "Alvina". Był z całą rodziną (dzieci 7 i 9 lat) i wszyscy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Misiek w Nowym Jorku 10.02.16, 11:29 hmm,jesli ktos po 5 minutach słuchania tej wiewiórki nie ma ochoty wepchac sobie popcornu do uszu i nie widział kilku poprzednich czesci to moze warto... Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Misiek w Nowym Jorku 10.02.16, 11:48 Cóż... jestem szczęśliwą osobą, która nie widziała ani jednej części. Przy oglądaniu nowej, też nie ja będę dziecku towarzyszyć Odpowiedz Link Zgłoś
mlubik Re: Misiek w Nowym Jorku 10.02.16, 12:03 Byłam wczoraj z 3 chłopców (2x prawie 9 latków i prawie 10 latek)i oni mega zadowoleni ja polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: Misiek w Nowym Jorku 10.02.16, 13:52 To ma się dzieciom podobać Moim Alvin podobał się bardzo. Jutro jednak idziemy na Miśka. Najważniejsze żeby dzieci zadowolone, ja jakoś przeżyję... Zwierzogród za to zapowiada się fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Misiek w Nowym Jorku 10.02.16, 16:01 Moj syn lat 5 byl na Alvinie z narzeczoną. Dzieciom sie podobalo, przyzwoitce nie. Odpowiedz Link Zgłoś
maggdi2 Re: Misiek w Nowym Jorku 15.02.16, 01:39 patatajowa napisała: > hmm,jesli ktos po 5 minutach słuchania tej wiewiórki nie ma ochoty wepchac sobie popcornu do uszu O, dokładnie to samo pomyślałam Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Robinson Crusoe od 4.03.2016 17.02.16, 12:14 Mam za zadanie zarezerwować dla klasy pierwszej bilety na "Robinsona Crusoe", ale właśnie doczytałam, że to film od 10 lat (??). Myślicie, że kino mi odmówi rezerwacji dla 6/7 latków ? I co tak niby takiego miałoby być, skoro aż od 10 lat, a przy "Belli i Sebastianie" czy "Gwiezdnych wojnach" brak informacji o ograniczeniach ? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Zwierzogród 20.02.16, 21:43 bylismy dzisiaj, film śmieszny dla dorosłych-momentami, syn sie chyba troche nudził z tego co widziałam po zachowaniu.... niby z jakims tam przesłaniem ale ....porzadnie śmiesznych scen dla dzieciaków tez nie było...dla nas kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Zwierzogród 21.02.16, 19:35 Właśnie wróciliśmy z kina. 7 latka zadowolona, mi też się podobał. Warto obejżeć. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_martusia Księga Dżungli 20.04.16, 15:58 Witam, byliśmy wczoraj z synem i bardzo polecamy. Pięknie zrealizowany film, fantastyczne kadry na których z bliska można przyjrzeć się dzikim zwierzętom, dżungli. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Księga Dżungli 20.04.16, 17:55 Moja 10 latka zachwycona, mnie też film bardzo się podobał. Disney jak zwykle nie zawiódł Polecamy! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: Księga Dżungli 25.04.16, 13:42 Ksiegę dzungli oglądałam z dzieciakami: 4,5 - 13,5 lat wszyscy zachwyceni i ja sie w kinie nie nudziłam Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Mój przyjaciel orzeł 03.05.16, 22:55 Wspaniale ogląda się ten film na dużym ekranie. Za zdjęcia dostaje ode mnie 10/10. Często podczas filmu zastanawiałam się jak im się udało tak to sfilmować. Głównym aktorem w tym filmie jest przyroda, która zachwyca. Moja 10 letnia maniaczka przyrody i zwierząt wyszła oczarowana. Bardzo polecam ten film, to prawdziwa uczta dla oczu. Piękny i wzruszający, calej naszej trójce się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Młody Mesjasz 04.05.16, 08:00 "-Młody Mesjasz"- czy ktos wie czy ten film jest z dubbingiem? nie moge nigdzie znalezc takiej informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_martusia Re: Mój przyjaciel orzeł 19.05.16, 20:01 Byliśmy dzisiaj - 10latka tak się wzruszyła, że aż łzy poleciały. Piękny film, na sali słychać ochy i achy, przyroda pokazana w pełnej krasie, piękne ujęcia, faktycznie zastanawialiśmy się jak oni to sfilmowali. Film idealny dla wielbicieli przyrody i zwierząt. Do tego trzeba dodać, że film ma mądrą fabułę. Oby więcej takich filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: Księga Dżungli 04.05.16, 11:32 byłam z dwiema 7 latkami. im sie baardzo podobało, a ja szczerze powiem ze byłam zachwycona opowieścią, efektami i humorem Misia Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Alicja po drugiej stronie lustra 26.05.16, 22:12 Bardzo czekałyśmy z córką na ten film, odliczałyśmy dni do premiery. Nie wiem kto bardziej czekał, czy ja czy córka i nie wiem komu bardziej się podobał. Ja pewnie będę nieobiektywna, bo uwielbiam Deepa w roli Kapelusznika, a i Miję Wasilewska uważam za bardzo dobrze dobraną do roli Alicji. Film jest świetny. Sporo zabawnych dialogów, momentami śmialiśmy się w głos. Trochę strachu pod koniec, ale oczywiście wszystko dobrze się skończyło. Fabuła bardzo mi odpowiadała, gra aktorska - cud malina. Trochę długo się ten film rozkręca i można mieć na początku wrażenie dłużyzny, ale później akcja ostro przyspiesza i nie zwalnia, aż do końca. Jeśli chodzi o widownię, to moja 10 latka była chyba najmłodsza. Powiedziałabym, że to film dla dzieci 8+. Jesteśmy wszyscy zachwyceni i bardzo polecamy nie tylko fanom Alicji. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Angry Birds 26.05.16, 22:32 kompletne dno....niewybredne dowcipy w stylu picia wody do której sikał inny ptak,"gołe" tyłki swinek i "smaczki słowne" dla dorosłych.... niestety ...no ale mozna sie tego było spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaszara Re: Angry Birds 27.05.16, 20:20 a podobała Ci się pierwsza część? tak gwoli sprawdzenia, czy mamy ten sam gust filmowy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaszara Re: Angry Birds 27.05.16, 20:22 o kurcze, przepraszam, myślałam, że o Alicji piszesz i trochę mnie zdetonowało już widzę, że to Angry Birds Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: BFG 01.07.16, 10:39 jesli ktos bedzie jutro lub pojutrze na filmie BFG to poprosze o opinie. zajawki i opinie na portalach juz czytałam Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: BFG 04.07.16, 18:20 Niestety film nudny, momentami bardzo nudny. Spodziewałam się czegoś lepszego, pozostali widzowie chyba też, bo wychodząc z sali kinowej słyszałam takie rozmowy, że niestety film rozczarował. Wizualnie ładny, ale nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: BFG 04.07.16, 18:39 aha. a dzieciom sie podobał? bo mnie rozczarowuje zawsze ponad 90% tego typu filmów z przedziału 0-12 lat ale licze na cos ciut lepszego niz ostatnie angry birds np.... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: BFG 04.07.16, 19:58 Nudny, za długi. Tylko czekałam kiedy będzie koniec. Dzieci też były zniecierpliwione. Chyba bardziej nam się podobał Gdzie jest Dori. A już zdecydowanie najlepszy film ostatnich miesięcy to Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: BFG 04.07.16, 22:28 Mojej córce (10 lat) podobał się, ale mówiła, że całkiem inaczej było niż w książce. ja nie czytałam książki, więc się nie wypowiem. angry birds nie widziałam, ale sądząc po zwiastunach był megagłupkowaty, BFG głupkowaty nie był, ale właśnie nudny i taki bardzo angielski. ja angielskiego humoru nie lubię, moja córka lubi, więc jej się podobało. myślałam, że BFG będzie trochę do Alicji podobny, ale Alicja bije go na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Alicja po drugiej stronie lustra 27.05.16, 07:53 przepraszam, Mia Wasikowska powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Szajbus i pingwiny 17.07.16, 14:17 Fajny familijny film. Dużo bardziej mi się podobał niż BFG. Nie nudziłam się, pośmiałam się, popłakałam. Córka też zadowolona bardzo i też powiedziała, że fajniejszy niż BFG. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Mój przyjaciel smok. 12.08.16, 22:08 Polecam, cudny. Tylko uwaga dla wrażliwców, trzeba wziąć dużo chusteczek. Oczywiście dobrze się kończy, ale wzruszający jest bardzo. Sama bym chciała mieć takiego przyjaciela smoka Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 sekretne życie zwierzaków domowych 29.09.16, 12:21 no i niestety. ja jestem zawiedziona tyle czekania!taki zwiastun! ja się przez długi czas nudziłam nie powiem ze bajka była do bani czy coś ale może fakt za dużo oczekiwań było Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: sekretne życie zwierzaków domowych 29.09.16, 12:37 oooo! to samo bym napisała tyle czekania, taki zwistun a tu kicha.... Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: sekretne życie zwierzaków domowych 29.09.16, 12:57 Bo często jest tak, że wszystkie najfajniejsze momenty są w zwiastunach Zwierzaki nie rzucają na podłogę, ale da się obejrzeć i pośmiać. Podobały mi się bardziej niż ostatnia Epoka lodowcowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: na co do kina z dzieckiem 05.11.16, 09:20 A na co teraz? Mam raczej wrażliwą 9-latkę, więc mimo interesujących zapowiedzi "Osobliwy dom pani Perergrine" i "Za niebieskimi drzwiami odpadają". Zwierzaki widziała, więc zostają mi "Trolle" lub "Bociany", jakoś ani jeden, ani drugi film mnie nie zachęca. Widziałyście je może? Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: na co do kina z dzieckiem 05.11.16, 09:34 Z moją 10 latką byłam na Osobliwym domu Pani Peregrin. Film bardzo jej się podobał ona lubi filmy Buryona, ale jednak był za straszny. Na tych strasznych momentach (np.zjadanie oczu) siedziała z zamkniętymi oczami. Na film "za niebieskimi drzwiami" nie pójdziemy bo już po zwiastunie miała koszmary. Szkoda, bo ja bym chetnie obejrzała polski film dla dzieci. Z kreskówek też nic nam nie odpowiada. To już nie ten wiek chyba. Córka powiedziała po obejrzeniu zwiastunów, że ewentualnie może iść na Trole, ale to raczej na zasadzie z braku laku. Ostatnio byłyśmy na Doktorze Strengu i film bardzo jej się podobał, nie był straszny za to fajnie zrobiony. Polecam. Teraz bardzo czekamy na Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: na co do kina z dzieckiem 05.11.16, 10:37 Doktora Strange, jakoś przegapiłam w repertuarze, a rzeczywiście wydaje się ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
olesia301 Re: na co do kina z dzieckiem 05.11.16, 09:38 Bociany fajny. Syn był 5-letni to zachwycony. Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: na co do kina z dzieckiem 05.11.16, 10:14 Byłam wczoraj z wrażliwą 8latka na "Za niebieskimi drzwiami". Podobało jej się bardzo, fajny film. Ale szczerze, byłby momenty, gdzie się przyznała płakała ale to ze smutku. Strachu może nie było ale właśnie smutek. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: na co do kina z dzieckiem 05.11.16, 11:13 11 listopada wchodzi do kin nowy odcinek Biura detektywistycznego Lassego i Mai - Stella Nostra. Można też się rozejrzeć za seansami w ramach projektu Kino Dzieci. Byliśmy na Sekrecie rodziny Von Bromm i wyszliśmy z moim sześciolatkiem zachwyceni, nie wiem kto bardziej. On bo to po prostu świetny film, a ja bo w końcu pojawił się film z aktorami dla dzieci, z naprawdę fajną fabułą. Wydaje mi się że 9-latce, szczególnie wrażliwej, jeszcze spokojnie będzie się podobał. Wiem że dzieci w 3 klasie czytają książki o Lasse i Mai więc temat nie powinien być za dziecinny Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: na co do kina z dzieckiem 05.11.16, 11:23 Biuro detektywistyczne mamy w planie, ale szukam czegoś na ten weekend stąd pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: na co do kina z dzieckiem 12.11.16, 12:17 Był ktos jeszcze na "Za niebieskimi drzwiami" z dzieckiem młodszym niż 12 lat? Mam strachliwą i wrażliwą niespełna 11 latkę i 8 latka(ale ten to luzik). Chciała "Na osobliwy dom..." ale po przeczytaniu o tych zjadanych oczach jednak nie puściłam... Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: na co do kina z dzieckiem 12.11.16, 12:28 ja byłam z 10-latkiem były momenty, że musiał trzymać moją rękę i siedział z kapturem na głowie, chyba żeby się schronić Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: na co do kina z dzieckiem 12.11.16, 13:01 Byłam ze strachliwą i wrażliwą 8latką na premierze. Momenty strachu były, ale wcześniej w TV widziała reportaż z kręcenia filmu, jak montowali krwawca i chyba dzięki temu się nie bała. Nie chowała głowy i nie trzymałam jej za rękę. A ogólnie lubi słodkie różowe bajeczki gdzie rzyga się tęczą ze szczęścia. Ten film jednak jest inny i zrobił na niej wrażenie. Za to popłakała się ze smutku na początku filmu. PO filmie mówiła, że bardzo jej się podobał, chociaż przed filmem pytała, czy jak będzie strasznie to wyjdziemy. Nie miała potem takiego pomysłu. Polecam Podobno dr Strange jest fajny ale nie byłam Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: na co do kina z dzieckiem 12.11.16, 13:37 mój syn krwawca się nie bał - ale ciotki Agaty w wersji horror Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: na co do kina z dzieckiem 12.11.16, 20:08 włsnie wróciłam z 10-latkiem z kina z niebieskich drzwi. film fajny,pewnie dlatego że "nie żyga sie teczą ze szczęscia" jak to fajnie napisała malowanka uprzedziłam syna ze moze byc strasznie(po wpisach tu na forum)-a ten spokojnie:" to jak bedzie zbyt strasznie to wyjde" a potem pretensje do matki ze miało byc strasznie no i nie byo... film polecam, cos innego od zalewu głupawki dla dzieciaków... Odpowiedz Link Zgłoś
affne Re: na co do kina z dzieckiem 20.11.16, 14:10 Był ktoś na "Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć"? Planuję się wybrać z 8,5-latką. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: na co do kina z dzieckiem 20.11.16, 22:24 Byłam dziś z 10 latką. Film nam się podobał. Kto lubi klimat świata czarodziejów według Rowling będzie zadowolony. Na pewno lepszy niż filmowy Harry Potter. Odpowiedz Link Zgłoś
ida_marcowa1 Re: na co do kina z dzieckiem 21.11.16, 12:37 a my byłyśmy z córką na trollach i film mnie urzekł myślałam, że będzie różowa nuda a to fajny musical jest, pogodny, optymistyczny... Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: na co do kina z dzieckiem 21.11.16, 13:30 Tez bylam na trolach z 3,5 latkiem chlopcem i dwiem dziewczynkami 7,5. wszystkim sie podobal. aczkolwiek jako dorosly potwierdzam jak to ktos wczesniej fajnie okreslil)"rzyga sie tecza ze szczescia" )))) Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: na co do kina z dzieckiem 21.11.16, 13:38 A czy ktoś był na "Wilk w owczej skórze"? Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: na co do kina z dzieckiem 04.12.16, 07:06 Wczoraj byłam na Vaiana. Skarb oceanu z córką. Film bardzo nam się podobał. Polecam, ale nie dla takich zupełnych maluchów, a raczej dla starszych przedszkolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
dmc1981 Re: na co do kina z dzieckiem 04.12.16, 20:41 Chcę się wybrać do kina z 6-latką i 4-latkiem. Który z filmów nada się dla młodszych dzieci? Trolle, Bociany? Vaiana wydaje mi się dla trochę starszych, ale może się mylę? Jakieś inne pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: na co do kina z dzieckiem 04.12.16, 21:41 Vaiana raczej nie dla 4 latka. Moja 4 letnia siostrzenica po obejrzeniu zwiastunów nie chciała na to iść. Mówiła, że nudne, bo tylko płyną i płyną. Rzeczywiście dużo jest scen na morzu na łódce z dwiema tylko osobami, gdzie ważne są emocje i rozmowa, a nie akcja. Za to Trolle dla 4 latka super. Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: na co do kina z dzieckiem 07.12.16, 22:00 A z 7-letnim chłopcem warto pójść na Vaianę? Czy to raczej dla dziewczynek (syna nudzą rozmowy o emocjach )? Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: na co do kina z dzieckiem 08.12.16, 05:56 Myślę że warto jest fajny męski bohater (chociaż okazuje się, że to Vaiana jest od niego dzielniejsza) śmiechu i trochę wzruszeń. Rasowa bajka Disneya, każdy znajdzie coś dla siebie. Poza tym jest piękna, poczułam się jak na wakacjach patrząc na to migoczące w słońcu morze Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: na co do kina z dzieckiem 08.12.16, 11:43 Dzięki, w takim razie wybierzemy się dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: na co do kina z dzieckiem 08.12.16, 21:46 Byliśmy, widzieliśmy. Faktycznie fajna bajka, spodobała się synowi i mi. Ale młodsze dzieci się nudziły. Takie 2-5 letnie łaziły po kinie i już od początku filmu pytały rodziców, kiedy w końcu do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
super-czarna.1 Re: na co do kina z dzieckiem 28.12.16, 21:38 Był ktoś na "Królowa Śniegu 3 " ? Warto iść z 5 latką ? Nie widzieliśmy 1 i 2 części. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: na co do kina z dzieckiem 29.12.16, 08:56 Bylam z 8 latka i jej sie podobalo. Dla 5 latka chyba za duzo przemocy Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Sing - rewelacja! 06.01.17, 13:55 daję 10/10 dawno się tak nie ubawiłam w kinie, ale uwaga! to nie jest bajka dla maluchów, a takich w kinie było najwięcej. 3 i 4 latki przeważały na widowni i to był błąd, takie dzieciaki nie ogarną fabuły, a w pierwszej połowie filmu, kiedy piosenek było mało, te maluchy niemożebnie się nudziły. łaziły po sali znudzone, a rodzice bez przerwy wychodzili z nimi z sali. dopiero w drugiej połowie, kiedy zaczęli więcej śpiewać - dzieciaki się zainteresowały bajką. tak więc jeśli chcecie iść z takim maluchem to się jeszcze zastanówcie, bo bajki nie zrozumie, jedynie posłucha piosenek. starsze dzieci (moim zdaniem 6+) będą się na pewno świetnie bawiły i wyjdą z kina zadowolone, rodzice również Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Sing - rewelacja! 06.01.17, 14:52 Sanki były rano, więc po Twoim wpisie od razu zarezerwowałam, idziemy na 16. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Sing - rewelacja! 06.01.17, 21:07 popieram-super, świetnie się bawiliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
eweliska18 Re: Sing - rewelacja! 06.01.17, 21:10 potwierdzam bajka świetna, dawno się tak dobrze nie bawiliśmy ! wg mnie dla dzieci 6+ Odpowiedz Link Zgłoś
super-czarna.1 Re: Sing - rewelacja! 07.01.17, 01:00 Nam,też się bardzo podobało Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Sing - rewelacja! 07.01.17, 04:02 A może ktoś wie , bo syn w reklamie upatrzyl film Monster Truck. Pisze że za 14 dni premiera. Na stronie Multikina nie ma tego filmu w zapowiedziach czy tzn ze może nie być grany w danym kinie? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka-am Lego Batman 11.02.17, 15:19 Ktoś już był na Lego Batman, warto z 6 latkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Lego Batman 11.02.17, 15:22 tez mi pytanie... nawet jesli nie warto to i tak dziecko "ciągnie" Odpowiedz Link Zgłoś
agusia.24 Re: Lego Batman 11.02.17, 15:40 mojemu 6 latkowi się podobało, według mnie lepsze niż lego przygoda Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Lego Batman 11.02.17, 18:16 Właśnie zastanawiam się, czy zabierać ze sobą prawie 5-latka, bo po obejrzeniu zwiastuna bardzo prosi. Natomiast widzę po zapowiedzi, że nawet mój 7-latek dużej części żartów nie zrozumie. Powiedzcie, czy film nie przynudza, akcja jest przez cały czas? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Sing - rewelacja! 11.02.17, 16:14 Po komentarzach na forum nastawiłam się na hit. Rozczarowałam się. Sing nie podobał się ani mi ani 8 latce ani 6 latkowi. Moja maksymalna ocena 4/10 Odpowiedz Link Zgłoś
asiakh Re: Sing - rewelacja! 11.02.17, 18:42 A dla mojej rodziny Sing byl rewelacyjny ale moje dzieciaki juz nastoletnie lub prawie. Historyjka zabawna, muzyka świetna, wyszliśmy z kina w pełni usatysfakcjonowani 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Sing - rewelacja! 13.03.17, 21:38 U mnie 11 i 7 latek i zachwyceni, moim zdaniem rewelacja, dawno tak sensownego, fajnego i miłego filmu-bajki nie widziełam. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Sing - rewelacja! 13.03.17, 21:40 U mnie też 10 i 7 latek zachwyceni, starszy bardzo chciałby obejrzec jeszcze raz. Moim zdaniem świetny film, zabawny, sensowny, śmieszny i taki pozytywny całościowo, rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama ballerina 11.02.17, 16:18 Super film. Baaardzo mi się podobał. 8-latka zachwycona. Cytuj Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: ballerina 13.03.17, 21:46 Na balerinę poszłam z prawie 6 latkiem i 3,5 letnią córką, bo chciałam obejrzec bajkę i na baletowe pląsanie popatrzeć. Niestety jak dla mnie film tragiczny Moje dzieci nieco się bały, ale dało się to opanować, natomiast na sali dzieciaki były przerażone, sceny mroczne z domu dziecka, opiekunowie tam, ucieczki z tego domu itp. oraz scena w której głowną bohaterkę łapią w mieście, zamykają w samochodzie i wywożą z powrotem do domu dziecka z którego uciekła to masakra normalnie. Nie tego oczekiwałam. Samego tańca i prawdziwego baletu było niestety bardzo malutko, ale intryg, strasznych scen, złośliwości, niemiłych tekstów, złych zachowań mnóstwo. Niespójne było też dla mnie to, że głowni bohaterowie to niby dzieci, ale jednocześnie była scena gdzie dziewczynka tańczyła po stołach w barze nocnym czy czymś podobnym, potem doszły sceny miłości, pocałunków -trochę to dziwne było dla mnie. Bardzo żałuję, że dzieicaków nie zabrałam na Sing, na którym byłam ze starszą dwójką Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowa.mama Ozzy dla 4-latka? 13.03.17, 21:13 Czy ktoś był może na filmie Ozzy?Chcialabym zabrać czterolatka ale nie do końca jestem pewna czy film jest faktycznie dla dzieci czy to kolejna produkcja animowana dla dorosłych? Odpowiedz Link Zgłoś
mama.gucia Re: Ozzy dla 4-latka? 18.03.17, 17:33 Mimo że piszą, że film jest bez ograniczeń wiekowych, 4 latka bym na niego nie wzięła. Mój 6 latek bal się niektórych scen. Początek i koniec filmu ok ale środek dzieje się w psim więzieniu, gdzie panują surowe zasady, sa psie gangi itd. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Ozzy dla 4-latka? 19.03.17, 11:19 Ozzy jest jak Little Prison Break.........odradzam. Gdyby nie to, że bilety wygrałam, to byłabym zła sama na siebie, że oglądałam taką produkcję Odpowiedz Link Zgłoś
mama.gucia Re: Ozzy dla 4-latka? 19.03.17, 22:05 Dokladnie. Nawet po czytaniu recenzji nie sadzilam, że film będzie pochłonięty w większości ta tematyka. To w koncu mial byc film dla dzieci!. Myślałam, że będą jakieś fragmenty, a tu zonk. Pokazane więzienie od środka, że straznikami, naczelnikiem oraz wszelkie układy tam panujące. No a ten pozar na koncu to juz dla mnie przegiecie. Jak pójść z dzieckiem do kina to na film zabawny albo z którego coś dobrego wyniesie. Ten do nich z pewnością nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Ozzy dla 4-latka? 19.03.17, 23:55 Klasa mojej Zosi była z wychowawczynią i dzieci miały narysować w zeszycie, to co im się najbadziej podobało. Zosia również dostała takie zadanie, jako że film widziała. No i narysowała......jedną z końcowych scen - psy na dachu samochodu uciekają z "psiego raju" i jadą w stronę uroczej zieleni. Przyznam, że mnie poraził ten rysunek Odpowiedz Link Zgłoś
mozynka Re: na co do kina z dzieckiem 14.03.17, 12:56 Bardzo polecam "Munio Strażnik Księżyca". Mój 7-latek powiedział, ze to był najlepszy film jaki widział (i nie mówi tak po obejrzeniu każdego filmu, a 11 latce też się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: na co do kina z dzieckiem 14.03.17, 14:56 Ja bardzo polecam "Był sobie pies". Byliśmy we trójkę i wszyscy wyszliśmy zachwyceni. A dodatkowo jeśli się tak bardzo podoba facetowi film familijny to znaczy, że rzeczywiscie jest dobry. Poza tym my wszyscy jesteśmy kociarze, a mimo to film nas urzekł. Odpowiedz Link Zgłoś
asiakh Re: na co do kina z dzieckiem 14.03.17, 15:06 Też polecam. Byłam z 13 latką, obie wyszłyśmy zachwycone choć połowę filmu przepłakałyśmy także bez chusteczek ciężko przebrnąć przez film... niezwykle wzruszający! Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka "Tarapaty" - warto? 16.10.17, 10:06 podniosę bo chciałam zobaczyć "Tarapaty", ale na filmwebie tak słabo oceniają że nie wiem czy iść czy dać sobie spokój... widział już ktoś i może się podzielić wrażeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: "Tarapaty" - warto? 27.11.17, 19:18 Może jeszcze się przyda - Tarapaty to zdecydowanie jedna z lepszych propozycji dla dzieci ostatnich lat. Przede wszystkim jest to film, a filmów dla dzieci jest jak na lekarstwo. Ale poza tym jest to film naprawdę ciekawy i zdecydowanie warty obejrzenia Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Coco 26.11.17, 22:47 Polecam- super film. Dawno takiego nie widziałam. Nie ma papki dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Coco 26.11.17, 22:55 Potwierdzam, Coco to jeden z najpiękniejszych filmów dla dzieci jakie widziałam. Może się starzeje, ale kilka razy łzy ciekły ciurkiem...😉 Film przepiękny, mądry, mega kolorowy. Prawie 2 godziny + 20 min kolejne świąteczne Frozen + 27 minut reklam !! 👿 Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Coco 26.11.17, 23:05 ja też miałam łzy w oczach, jak zerkałam na młodszą tak samo Co do Frozen- dzieci w pewnym momencie mnie zapytały czy nie pomyliliśmy filmów . Nie widziałam o tym "gratisie" Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: Coco 27.11.17, 08:12 chciałam iść z dziećmi - ale po zwiastunie trochę zwątpiłam nadaje się dla 5 latka? boję się że nie będzie później mógł zapomnieć o tych zmarłych i będzie wszystko analizować - co może się źle skończyć... Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: Coco 27.11.17, 10:04 Na coco był mąż z prawie 5-cio latkiem i z dwójką 8 latków. Film podobał sie bardzo wszystkim. Syn 5-cio letni nie ma jakiś wspomnień o "zmarłych". Zaczynając od Transylwanii i cała ta reszta filmów o wampirach itp. chyba "ich" już znieczuliła Faktycznie mąż po 15 minutach filmu zadzwonił z kina do mnie,że to jaka chyba pomyłka bo wciąż leci film "o bałwanku" )) potwierdzam jak dla mnie to zdecydowana przesada "czasowa" dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Coco 27.11.17, 12:16 fredy58 napisała: > chciałam iść z dziećmi - ale po zwiastunie trochę zwątpiłam nadaje się dla 5 la > tka? boję się że nie będzie później mógł zapomnieć o tych zmarłych i będzie wsz > ystko analizować - co może się źle skończyć... A czemu źle miałoby się skończyć rozmawianie z dzieckiem 5 letnim o śmierci ? Moim zdaniem ten temat akurat w tym filmie ujęty jest naprawdę świetnie i na pewno stanowi bardzo dobrą bazę wyjściową do takich właśnie rozmów. A kolorowe szkielety na pewno nie zrobią żadnej rany na niczyjej psychice Odpowiedz Link Zgłoś
dmc1981 ktoś widział "Pierwszą gwiazdkę"? 04.12.17, 10:55 Waham się miedzy Coco a Pierwszą Gwiazdką. Dzieci 7 i 5 lat. Coco ma dobre recenzje, ale jest bardzo dłuuugi. A o Pierwszej Gwiazdce mało opinii na razie... Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: ktoś widział "Pierwszą gwiazdkę"? 04.12.17, 12:48 Moja córka idzie na Gwiazdkę w mikołajki, więc mogę wtedy napisać, będzie miała porównanie bo na Coco byłyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_lipiec Re: ktoś widział "Pierwszą gwiazdkę"? 04.12.17, 13:04 córka pierwszoklasistka była na Coco z klasą - podobało się, na końcu wzruszające, w kilku momentach straszne ja za to byłam z 5latkiem na Pierwszej Gwiazdce i spoko - miła bajeczka, ładnie pokazuje historię narodzin Jezusa - bez zbędnego moralizatorstwa, ma kilka zabawnych momentów, ładnie narysowana, nic wybitnego ale zdecydowanie do obejrzenia, fajnie wprowadza w atmosferę świąteczną starcze dzieci niż 8 lat wzięłabym raczej na coco chyba, 7 i 5 na Pierwsza Gwiazdkę Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: na co do kina z dzieckiem 25.01.18, 11:30 A jak „Jumanji.Przygoda w dżungli”? Fajny? Czy dla 7-latki będzie ok, bo teraz patrzę, że jest od 12 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: na co do kina z dzieckiem 29.05.18, 07:44 Macie jakieś plany na dzień dziecka co do bajki? Pięciolatek mnie ciągnie ale repertuar już nie Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 Re: na co do kina z dzieckiem 08.12.19, 13:27 FLORA -ja nie byłam,ale wczoraj moja córa 11 lat z kuzynką 9 lat wyszły wprost zachwycone z seansu.długo przezywały więc chyba zacny Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 Re: na co do kina z dzieckiem 08.12.19, 13:32 RATUJMY FLORĘ dokładny tytuł Odpowiedz Link Zgłoś