Dodaj do ulubionych

pianka na basen

11.01.14, 16:39
Mój syn strasznie marznie na basenie chcemy mu zakupić piankę ale nie wiem czy taka pianka faktycznie to ciepło utrzymuje? mierzyliśmy w sklepie i jemu odstaję nogawki i rękawki przez co będzie się wlewała woda do środka. myślałam o tym żeby oddać taką piankę do krawcowej żeby wszyła ale nie wiem czy po wszyciu będzie spełniał swoją funkcję. mierzyliśmy też tzw. skórkę do pływania młodemu bardziej przypadła do gustu ale ten sam problem nogawki i rękawki i przy tej skórce wszycie raczej nie wchodzi w grę a może się mylę? jeśli ktoś ma w tej dziedzinie doświadczenie bardzo proszę o podpowiedz.
Obserwuj wątek
    • lucyjkama Re: pianka na basen 11.01.14, 17:29
      Moja córka mówi, że w piance jej nie jest wcale cieplej sad
      Mamy z decathlona, taką:
      www.decathlon.pl/shorty-kloupi-g-meteo-oty-id_8197111.html
    • 09.10.2001m Re: pianka na basen 11.01.14, 21:24
      moja córka przestała marznąć w piance - mamy z go sportu
      • polaa27 Re: pianka na basen 11.01.14, 21:55
        My mamy tez taka piankę z decathlonu, tylko dla chlopca. One są bardzo szczypie, nawet na mojego chudziaka (103cm, 13kg) jest obcisla. Także sprobuj przymierzyć mu taka, bo nie wiem czy ingerencja krawcowej nie zniszczy pianki.
        • polaa27 Re: pianka na basen 11.01.14, 21:56
          Szczupla miala bycsmile
          • kaliaa Re: pianka na basen 12.01.14, 18:14
            Pisałam tu o piankach nie dalej niż rok temu, poszukaj. W każdym razie kupiłam młodej piankę z decathlona ta czerwona czarna. Jaki odstaje w rękawach i nogawkach to nie będzie spełniała swojej funkcji. Ja zabioslam piankę do krawcowej młoda u niej ja założyła krawcowa zaznaczyła co i jak i piankę zwezila. Dokładnie w rękawach i nogawkach, łącznie z krokiem. Tylko chyba robiła to na overlocku, a nie każda krawcowa ma taka maszynę( byłam wczesniej u dwóch innych krawcowych i twierdziły ze nie maja sprzetu zeby to zrobic). W każdym razie córka juz drugi rok pływa w tej piance. Młoda chodzi do 2 klasy, pływa w niej regularnie 2 razy w tygodniu i pianka spełnia swoje funkcje no i co ważne rośnie razem z nią smile acha młoda miała kupiony rozmiar mniejszy niż wskazywał jej wiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka