Dodaj do ulubionych

suszarka do ubran

17.01.14, 14:28
macie, polecacie? jakiej firmy?

dodam ze taka bez podlaczania do kanalizacji.
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: suszarka do ubran 17.01.14, 14:43
      forum.gazeta.pl/forum/w,583,146990257,148921607,Re_suszarka_na_pranie.html
      • kropkowo_11 Re: suszarka do ubran 17.01.14, 15:40
        Ale autorce wątku chodzi chyba o suszarkę do ubrań mechaniczną "a'la pralka"
        • princessa.of.persia Re: suszarka do ubran 17.01.14, 22:18
          dokladnie o taka mi chodziło!
    • cielecinka Re: suszarka do ubran 17.01.14, 22:52
      A jaki zakres cenowy?
      Ja na początku grudnia kupiłam tą
      www.ceneo.pl/26281563
      I jestem zachwycona. Żałuję, że dopiero teraz.
      Najlepsza rzecz po zmywarce do naczyń.
    • kamcia2003 Re: suszarka do ubran 18.01.14, 11:11
      Ja również mam Bosh'a. 6,5 roku temu zakupiłam w Saturnie w weekendzie bez Vat'u. Zapłaciłam coś około 1800PLN. Taka podstawowa wersja, bez wyświetlacza elektronicznego. I patrząc, że mam trójkę dzieci i z natury jestem przesadnym czyściochem, a zarówno pralka, jak i suszarka chodzą średnio 2,5 razy dziennie, to nic do tej pory się z nią nie działo. Cały czas sprawna. Ma też dużo opcji.
      Jedynie co może się nie podobać to to, że "rzeczy" Bosh'a nie wyglądają tak ekskluzywnie jak odpowiedniki innych marek, jednak technicznie i w praktyce są dużo mocniejsze. Mnie akurat wygląd nie przeszkadza, bo pralka i suszarka nie stoją w łazience a w pralni, którą mam w piwnicy smile
      • princessa.of.persia Re: suszarka do ubran 18.01.14, 11:18
        a głośność? cos jak pralka?

moja stanie w garderobie bo nie chce mi się do piwnicy latac.
        • kamcia2003 Re: suszarka do ubran 18.01.14, 11:47
          Chyba bardziej cicha, ale stoi dwa piętra niżej, więc głowy nie dam smile Dodatkowo w trakcie suszenia wytwarza ciepło - jednym słowem dogrzewa w zimę wink

Mnie się wydaje, że wydawanie chorych pieniędzy na suszarkę jest bez sensu. Suszarka ma suszyć w różnych opcjach i tyle. Bosh'a sprzęty są podobno niezawodne, mocne, porządne.

Ja w każdym razie polecam :o) Mojego modelu już nie ma, ale z doświadczenia wiem, że teraz gdybym wybierała wzięłabym Bosh'a, ale w jakiejś najprostszej wersji, przystępnego cenowo...
        • patatajowa Re: suszarka do ubran 18.01.14, 12:39
          Mam juz prawie 2 lata hotpoint ariston,jedna z najtańszych w klasie A,jest glosna a każdym razie głośniejsza od pralki.suszy dobrze,póki co bezawaryjna,jak zwykle z całego multum programów używa się 2 lub max 3 winkrachunki za prąd nieco wzrosły a używam 3-4 razy w tygodniu.dlatego nie zazdoszcze opłat za suszenie 2-3 razy dziennie wink aha no i latem jednak ekologicznie i ekonomicznie na wolnym powietrzu susze.ale teraz fakt-niezastapiona smile
          • kamcia2003 Re: suszarka do ubran 18.01.14, 17:07
            Ja próbowałam w tym roku ekologiczne suszenie m.in. ręczników i prześcieradeł frote i stwierdzam, że wolę te milusio mięciusie z suszarki niż ostre sztywniaki ;o) chociaż pachnące wiatrem :o)
            Poza tym słyszałam, że jak używa się suszarki to nie trzeba płynu do płukania, gdyż suszarka sama zmiękcza. Ale nie próbowałam :o)
            • agni71 Re: suszarka do ubran 18.01.14, 21:25
              kamcia2003 napisała:

> Ja próbowałam w tym roku ekologiczne suszenie m.in. ręczników i prześcieradeł f
              > rote i stwierdzam, że wolę te milusio mięciusie z suszarki niż ostre sztywniaki
              > ;o) chociaż pachnące wiatrem :o)

Ja w tej kwestii poszłam na kompromis i najpierw wrzucam na chwile do suszarki, w celu zmiękczenia i napuszenia, a później dosuszam juz na słońcu smile

Tez mam stary model Boscha. Działa, odpukać, bezawaryjnie, od jakichś 7-8 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka