Dodaj do ulubionych

zabawka na dłużej

20.01.14, 14:32
Chce kupić dziecku (za kilka dni rocznemu) jakąś ciekawą zabawkę, która go zainteresuje i zajmie. Ostatni zakupi, niespodziewany hit - dzbanuszek na klocuszek, ale nie ten z fishera. Synek bawi się nim codziennie wkłada klocki i nie tylko wink
Myślałam o piramidzie:

allegro.pl/baby-mix-zabawka-muzyczna-wieza-piramida-piramidka-i3790205163.html
Ale ona uczy kolorów, wielkości a na to jest trochę za mały. Poza tym nie wiem czy będzie go interesować tylko wkładanie obręczy..

W zasadzie mam jeszcze jedno pytanie, czy ktoś ma jeździk, warto kupić? Od jakiego wieku się przydaje tak realnie? czy dzieci lubią tego typu "sprzęty"? wink
Obserwuj wątek
    • pani_zana Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 14:55
      Hej smile moje dziecko skonczylo 9 miesięcy i kupiłam mu ten pchacz, nie wiem czy o taki jeżdzik ci chodzilo smilewww.ceneo.pl/13025519 ale jest nim zachwycony. Na początku był sceptyczny wogole go nie interesowal tylko melodyjki mu się podobaly, ale raz drugi ustawiłam go do tej zabawki, zobaczyl na czym to polega i teraz non stop z tym śmiga, chodzic nie chodzi jeszcze sam ale przemieszcza się przesuwając się przy kanapie czy innych meblach, tak więc wydaje mi się ze to fajna zabawka, ciekawa jestem na jak długo, gdyż opisany przez ciebie garnuszek tez mu się podobal ale przez kilka miesięcy a teraz widzę ze wszystkie zabawki mu się znudzily i zaczelam mu część z nich chowac na jakiś czas, żeby zapomnial ze ma takie smile
      Też jestem ciekawa innych propozycji kolezanek smile
      • arya82 Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 15:08
        Tak, chowanie zabawek dziala cuda, tak na pare tygodni conajmniej, pozniej sa dlugie dni nowych zachwytow wink
    • arya82 Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 15:05
      Dzbanuszek na klocuszek jest u nas na tapecie od daaawna, zaczal sie bawic dlugo zanim skonczyc rok, teraz ma 18 mcy i dalej z nim chodzi po calym domu smile

Jezdzik mamy, syn dostal na roczek od meza bmw baby racer i to jest hit rowniez do teraz. Bawi sie codziennie przez wiele godzin tym samochodzikiem, jezdzi majstruje przy nim etc. Co ciekawe moj syn wlasnie woli czesto takie zabawki, ktore nie sa przesadnie kolorowe, wygladaja jak prawdziwe. Jedyne co byloby super jeszcze w tym jezdziku to mozliwosc schowania czegos pod siedzenie,ale i tak jest swietna zabawka

Innym hitem byla kierownica v -tech, bawi sie bardzo dlugo, ale teraz dostal od taty w spadku taka do gier na pc, wygladajaca jak prawdziwa, i ta zabawkowa poszla w odstawke. Tez dugie dni przy niej spedza wink

Kostka o TAKA. Aha i jeszcze aquadoodle! mysle ze bedzie z nami tez bardzo dlugo

Chyba te zabawki sa najbardziej eksploatowane wink
      • frijka Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 17:30
        a gdzie kupiłaś ten wóz i tą kostkę? smile Jak fachowo ta kostka się nazywa?
        • arya82 Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 21:59
          Ja kupuje w UK bo tu mieszkam, auto mozna kupic napewno na allegro, kostke tez wszedzie dostaniesz, ale to tylko propozycje. Kostka to chyba po po polsku po prostu kostka edukacyjna, (nasza jest z Ever Earth) , ale jest ich od groma do wyboru w internecie, male, duze, maja rozne atrakcje na sciankach... ja jedynie zdecydowanie polecam drewniane.
    • grajfrutt Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 16:12
      Mój syn dostał jeździk na roczek, taki zwykły niby samochodzik. Lubił się nim bawić, ale jak zaczął chodzić, i nauczył się sam odpychać i jeździć po całym domu, wcześniej trzeba było go pchać, średnio fajne smile ALe żeby zajmowało jakoś na dłużej, niekoniecznie. Fajniejsze były klocki duplo (miałam takie stare duplo primo) i wszelkie sortery. Wrzucać cokolwiek przez dziurę mógł godzinami smile
    • aniaurszula Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 16:13
      starsza corka miala piramide juz przed pierwszymi urodzinami, lubila sie nia bawic i sluzyla nam dlugo. moaga sprawdzic sie drewniane klocki dziecko uwielbia rozwalac wieze zbudowane przez rodzicow ai samo tez cos probuje ukladac.
    • only_she Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 16:55
      Wątek dla mnie na czasie, sama szukam czegoś fajnego dla rocznej córki smile
      Piramidę moja układa już od 9 miesiąca właśnie, codziennie po kilka razu, lubi. Ma też zwykły sorter z Fisher Price, ten 6m+ Jest tam kilka klocków zaledwie, ale jej wystarcza. Przekłada je w tę i z powrotem. Na gwiazdkę kupiliśmy stoliczek interaktywny z SmilyPlay. Jak dla mnie ten stoliczek jest bardzo chaotyczny, strasznie dużo tam melodyjek, ale córka bardzo go lubi i spędza przy nim codziennie sporo czasu, więc polecam. Ja teraz szukam jakiegoś fajnego bębenka smile
      • frijka Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 17:26
        Mój synek tamburynem bawił się jak miał mniej niż pół roku i wiele miesięcy był hitem, bębenek średnio. Czasem sobie puka w niego ale krótko. A tą piramidę masz taką grającą czy zwykłą?
        • pani_zana Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 17:52
          A przypomniało mi się moje dziecko ma coś takiego w spadku dostal i wiele czasu przy tym spędza smile a najbardziej pasuje mu ten czerwony krab i włóczy go po całym domu raczkując smile
          • pani_zana Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 17:53
            tablica.pl/oferta/stolik-edukacyjny-little-tikes-CID88-ID4kmrN.html
    • agncwy Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 18:24
      allegro.pl/mula-kolejka-ikea-labirynt-klocki-drewniane-tanio-i3903409835.html
      syn ma takie dwie różne i najchętniej się tym bawi
    • frijka Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 18:25
      zapomniałam dodać, że synek jeszcze nie chodzi i czy jest sens wobec tego kupowac teraz jeździk? Jak go odkładam na podłogę nie chce siadać tylko staje i chce dreptać, ale jeszcze nie te czas chyba.
      • agncwy Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 19:35
        Samochód jeździk kupiliśmy w grudniu na roczek,ma go ponad miesiąc i potrafi już sam na nim jeździć a od kilku dni chodzi pchając go. Nie chodzi sam,tylko przy meblach,łóżku.
    • murwa.kac Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 18:36
      u nas jezdzik jest hitem dopiero teraz.
      dostal na 1 urodziny, ale tak naprawde bawic sie nim - bawi dopiero teraz.

z zabawkowych hitow - ikea.
      foremki mula, latarnia, wozek z klockami - no generalnie wszystko co ikea oferuje.
      teraz drewniane pociagi i szyny - moze ukladac godzinami.

i wozek. zwykly wozek dla lalek.
      • mayaalex Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 19:07
        Wozek dla lalek - bylismy na weselu, na ktorym bylo sporo dzieciakow i prawie sie o niego bily (i chlopcy i dziewczynki).
        Wozek do pchania z IKEA tez byl u nas hitem, w ogole wszystko, co da sie pchac i jedzie.
        Ktos wyzej wspominal o takim miniaucie, mamy czarne BMW (dzieki baaardzo milej cioci wink i teraz jest hitem, wczesniej synek owszem siadal na nim ale troche trwalo, zanim zalapal, jak sie tym jezdzi.
    • ashraf Re: zabawka na dłużej 20.01.14, 20:08
      U nas (prawie 11 mcy) hitem jest stoliczek muzyczny z otworami do wrzucania piłek, synek bawi się nim od 4 mca (wtedy odpinaliśmy nóżki i kładliśmy przed młodym leżącym na brzuchu. Lubi wszystko, co jeździ, a więc pchacz, dużą ciężarówkę, auta itd., długo bawi się też sorterami z drewna i arkami noego - jedna to taki spory sorter na zwierzątka, druga jest plastikowa i ma chyba z 15 wyjmowanych zwierzątek, które trzeba dopasować do podstawek o odpowiednich kształtach, które dodatkowo po naciśnięciu raz - wydają dźwięk zwierzęcia, a za drugim opowiadają wierszyki o nich. Młody jest też niezmiennie zakochany w swoim odkurzaczu, który świeci, buczy i ciągnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka