ziena77 20.03.14, 13:33 Mozecie polecić jakieś fajne audiobooki dla 7-latki. Mamy już ich sporo ale chcielibyśmy coś dokupić. Zaznaczam, że audiobooki Edyty Jungowskiej mamy . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tymianek21 Re: Audiobooki 20.03.14, 18:38 Podam ci kilka które zachwyciły mojego syna. Myślę ze spodobają się twojej córce Groszka piesek który chciał mieć dziewczynkę Cukiernia pod pierożkiem z wiśniami Dorotka z krainy Oz -są już wszystkie wszystkie części Ja i moja siostra Klara oraz Ja, Klara i zwierzaki Muminki- wszystkie części Kaktus przygody wiernego psa Pięciopsiaczki Cudaczek Wyśmiewaczek Babcia na jabłoni może uda ci się gdzieś dostać Przygody Dory i Flory merlin.pl/Polskie-Radio-Dzieciom-Vol-3-Przygody-Dory-i-Flory/browse/product/4,600397.html a także Lato Muminków ale słuchowisko www.empik.com/Lato-Muminkow,prod29220476,muzyka-p?gclid=CKjF2cLTob0CFagKwwodoTIAFA Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Audiobooki 20.03.14, 20:21 z tych co podajesz to jednak większość dla młodszych dzieci a nie 7 latki. Ja polecam Mikołajka czytanego przez Stuhrów. Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: Audiobooki 20.03.14, 20:50 @malowanka06 Dla młodszych dzieci???? Dziwne to co piszesz! Wiele z tych książek z przyjemnością słuchają starsze dzieci a wiem co piszę bo są to pozycje polecane na forum książek dla dzieci i młodzieży. Tu jest cały wątek forum.gazeta.pl/forum/w,16375,91864846,,audiobooki_dla_dzieci.html?v=2 Ostatnio dziewczynka z klasy mojego syna (2 klasa) pożyczyła Pana Kuleczkę a inna Jeden smok i cały rok Polecam tez Abecelki audioteka.pl/abecelki-i-duch-bursztynowego-domu,produkt.html Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Audiobooki 20.03.14, 21:21 Dzięki za link, utwierdził mnie w tym co napisałam- czytając tam czego słuchają 7 latki i wzywż- proponowane przez Ciebie (nie pisałam, że wszystkie) są dla młodszych dzieci. Autorce jednak na pewno przyda się link i coś wybierze. Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: Audiobooki 20.03.14, 21:30 O rety- wyluzuj dziewczyno!!! Jednemu 7 latkowi podobają się takie audiobooki a innemu inne! Ale nie pisz że one są dla młodszych dzieci skoro ja znam wiele starszych dzieci którym te proponowane przeze mnie się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Audiobooki 20.03.14, 21:33 Nie no pewnie, ja się nie czepiam. Ważne, że dziecku się podobają. 15 latka też przecież może słuchać Kaktusa i wspominać przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
malowanka06 Re: Audiobooki 20.03.14, 21:34 dodam jeszcze "Pettsona i Findusa" i Rumcajsa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Audiobooki 20.03.14, 20:08 Trojanowski w ogóle jest boski - oprócz wszystkich części "kotów" polecam inne (mamy w formie audiobooka "Wielki powrót") Odpowiedz Link Zgłoś
tymianek21 Re: Audiobooki 20.03.14, 20:34 Trojanowskiego są faktycznie fajne! Syn słuchał kilka razy te Koty. Polecam również audiobooki książek H. Webb -ukazały się niedawno. audioteka.pl/Holly+Webb,autor.html Zapomniałam napisać o Karolci i Witaj Karolci Przygody Zuzanki Może baśnie? Media Rodzina nagrała wiele tomów które wcześniej ukazały się jako książki. Są pięknie przeczytane! W mojej bibliotece są wszystkie tomy więc syn mógł oglądać piękne ilustracje podczas słuchania mediarodzina.pl/prod/843/Basnie-arabskie--Aisha-i-waz mediarodzina.pl/prod/44/Basnie-indianskie--Dar-totemow Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: Audiobooki 21.03.14, 13:28 Niedługo wchodzi Ania z Zielonego Wzgórza www.empik.com/mistrzowie-slowa-iii-tom-11-ania-z-zielonego-wzgorza-audiobook-cd-montgomery-lucy-m,p1089002686,ksiazka-p Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Audiobooki 21.03.14, 13:49 Anię czytała właśnie moja 13 -latka bo to teraz ich lektura... moj osobisty 7-latek słucha Mikolajka,wszystko Jungowskiej,hitem rok temu był Karlsson,potem dzieci z ... a ostatnio powazniej bo bracia Lwie Serce.poza tym składanki baśni Andersena w wykonaniu Stuhra,spiewająca lipa, seria o Rumcajsie, no i wszystko co jest lekturą szkolną-Karolcie,Plastusia,Rogasia z doliny,Anaruka chłopiec.......Ulubiona ostatnio jest Akademia Pana Kleksa,Kocie historie i Koszmarny Karolek.Ale moje dziecko jest dzieckiem dziecinnym i powaznych audiobuków na razie nie słucha Odpowiedz Link Zgłoś
ziena77 Re: Audiobooki 22.03.14, 08:37 Dziękuję Wam bardzo za tyle propozycji. Myślałam, że już niewiele jest dla siedmiolatków a tu prosze- taaaka lista. Fajnie, zachowam sobie ją bo na pewno się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: Audiobooki 27.11.14, 19:07 Dziś jest promocyjna cena - 16 złotych na wszystkie audobooki na audioteka.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
agnie-sia80 Re: Audiobooki 27.11.14, 19:19 Mała księżniczka polyanna doktor dolitte Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: Audiobooki 28.11.14, 08:26 Witam mam wszystkie części jungowskiej i zdobyły serce mojej małej ale przeglądając waszą listę chciałaby kupić jej coś nowego - pomyślałam o kotach i mikołajku czy to będzie dobre dla 5 latki? jeśli polecacie coś bardziej dajcie znać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: Audiobooki 22.01.15, 08:22 Oświećcie mnie- zdecydowałam się na Karolcie i moja zakochana w tej płycie więc teraz chciałam kupić jej "witaj karolciu" a okazuje się że to lektura dla 2 klasy i nie wiem co robić bo mam pięciolatkę, czy ten audiobook będzie dla niej za ciężki? myślałam jeszcze nad kocie historie, hania humorek i babcia na jabłoni którą obstawiacie bo urodziny małej tuż tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Audiobooki 22.01.15, 08:35 No teraz to juz po ptokach....nic niezrobisz...bo to Karolcia jest lekturą szkolna a Witaj Karolciu to kontynuacja czyli 2 cz. jak jej pierwsza nie zaszkodziła mimo ze lektura to i druga nie powinna,tam akcja nie toczy się 15 lat później A na urodziny kup babcie na jabloni,bardzo fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: Audiobooki 22.01.15, 08:52 a coś dla dziewczynek bo mamy wszystkie płyty jungowskiej gdzie bohaterem jest tomek i chciałam coś o dziewczynkach a teraz przeczytałam że babcia na jabłoni też kręci sie wokół chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Audiobooki 22.01.15, 09:01 plastusiowy pamiętnik kręci się wokół dziewczynki ale to też lektura uprzedzam... Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Audiobooki 22.01.15, 09:03 jaki Tomek bo nie kojarzę chyba? A Pippi ? Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: Audiobooki 22.01.15, 13:24 w opowiadaniach przedszkolaka, piegowatych, z piaskownicy jest głównym bohaterem Tomek...dobrze pamiętam ? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Audiobooki 22.01.15, 13:32 >a coś dla dziewczynek bo mamy wszystkie płyty jungowskiej gdzie bohaterem jest tomek > no dobrze pamietasz ale to Piątkowskiej jest a czyta Barciś . świetne, swego czasu syn słuchał na okrągło. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Audiobooki 22.01.15, 13:42 lotta z ulicy awanurników? Czarnoksieżnik ze szmaragdowego Grodu?-tam masz bohaterke Dorotke Alicja w krainie czarów idac tym tropem.. Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: Audiobooki 22.01.15, 14:29 dzięki, na ciebie zawsze można liczyć ) a nie wiem co mi z tą Jungowską?? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Audiobooki 22.01.15, 08:40 Nie no - bez przesady Dzieci z Bullerbyn są (lub były kiedyś) lekturą dopiero w trzeciej klasie a mój sześciolatek zna je od dawna prawie na pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
ziena77 Re: Audiobooki 23.01.15, 20:41 A gdzie można kupić Witaj Karolciu? Karolcia na allegro jest ale drugie części nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Kastner czytany przez Fronczewskiego 23.01.15, 21:12 jungoffska.pl/autorzy/erich-kastner Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: Kastner czytany przez Fronczewskiego 27.10.15, 08:37 wracam do tematu bo znowu by się przydało coś nowego i może mi podpowiecie mała zakochała się w kocich historiach jest tego może jakaś kolejna część? uwielbia też Karolcie - a Witaj Karolciu mamy książkę, nie przepada za Lottą z Opowiadań przedszkolaka już trochę wyrasta a pana czytającego Babcię na Jabłoni ja nie umiem zdzierżyć . Podrzućcie parę tytułów będę wdzięczna ... pozd Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Kastner czytany przez Fronczewskiego 27.10.15, 09:08 Moja prawie 7 latka lubi Zuźkę D Zołzik, serię o Emi, wszystkie części Pana Kleksa, Małego księcia. Hitem od jakiś 2 lat są wszystkie części Opowieści z Narnii i Dzieci z B. ale nie Jungowskiej tylko ta wersja czytana przez Kwiatkowską. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Kastner czytany przez Fronczewskiego 27.10.15, 12:48 Kocich historii są 3 częsci, szukaj w bibliotece. Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: Kastner czytany przez Fronczewskiego 27.10.15, 15:18 mam tą płytę do tego dostanę jeszcze 2 i 3 część nie szukam książek szukam tylko płytek www.empik.com/kocie-historie-trylogia-audiobook-cd-trojanowski-tomasz,p1097732630,ksiazka-p?gclid=CKD8u_Xr4sgCFeoCcwodB18E5Q&gclsrc=aw.ds Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: Kastner czytany przez Fronczewskiego 27.10.15, 13:43 Karolcia też ma trzecią część Co prawda innego autora ale naprawdę polecam - napisana w bardzo podobnym stylu i pamiętam, że mojej córce się podobała! "Karolcia na wakacjach" zaczytani.blox.pl/2009/11/Krzysztof-Ziecik-Karolcia-na-wakacjach.html Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: Kastner czytany przez Fronczewskiego 27.10.15, 15:17 a dostanę też tą karolcię na wkacjach na audiobooku? Odpowiedz Link Zgłoś
fredy58 Re: Kastner czytany przez Fronczewskiego 08.11.16, 12:25 Chciałam kupić mikołajka w formie audiobooka czytanego przez Stuhra - czy jest jakiś problem z tą płytą nigdzie nie ma dostępnej - aros, czytam, allegro zero jedynie w empiku bez promocji - wiecie gidze mogę ją dostać w niższej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś