Dodaj do ulubionych

Audiobooki

03.07.23, 20:07
Na pewno ten temat już tu się przewinął, ale dawniej nie byłam zainteresowana, bo uwielbiam zapach książek i lubię w nerwowych momentach fabuły zerknąć o kilkanaście kartek do przodu, żeby wiedzieć co było dalej. Niestety, wzrok już nie ten, a i tryb życia wymógł zmiany, więc pomyślałam o odsłuchiwaniu. Oczywiście mam dylemat: audioteka czy storytel. Wiem, mogę wykupić sobie w obu apkach miesięczny abonament poprzedzony nawet bezpłatnym okresem próbnym i sama ocenić co mi odpowiada i tak pewnie zrobię, ale zanim tak się stanie, czy ktoś, kto ma storytel mógłby sprawdzić czy książki Lucindy Riley są w nim jedynie w języku angielskim? A swoją drogą którą ze stron polecacie?
Obserwuj wątek
    • mamkotanagoracymdachu Re: Audiobooki 03.07.23, 20:13
      smile
      • skatka Re: Audiobooki 03.07.23, 21:27
        Dziękuję za sprawdzenie! Niestety widzę, że te audiobooki są po angielsku, a ja nie jestem aż taka biegła, żeby móc je ze zrozumienie i przede wszystkim przyjemnością odsłuchać...
    • ursydia Re: Audiobooki 03.07.23, 21:58
      Z tego co widzę to są na Empik go.
      • ursydia Re: Audiobooki 03.07.23, 23:55
        Są po polsku
    • ichi51e Re: Audiobooki 04.07.23, 00:00
      Na audiotece są po polsku
    • sueellen Re: Audiobooki 04.07.23, 07:56
      Ja mam audioteke i audible. Do tego darmowe książki z audiobooki ( te w ramach subskrypcji ) są na YouTube tyle że z reklamami. Posłuchaj sobie różnych np superprodukcji audioteki i zobacz czy ci podejdą.
      • kandyzowana3x Re: Audiobooki 04.07.23, 08:11
        O audioteka wprowadziła abonament? Już lecę sprawdzać smile
      • hosta_73 Re: Audiobooki 04.07.23, 09:56
        A co robicie gdy słuchacie? Poza jazdą samochodem czy tam w autobusie? Towarzyszą wam np. przy sprzątaniu, gotowaniu czy raczej relaks na kanapie jak z książką papierową (tylko nie wiem czy tak bym potrafiła, chyba musiałabym coś robić).
        • sueellen Re: Audiobooki 04.07.23, 10:21
          Sprzątanie, gotowanie, praca w ogrodzie, spacery. Czasem słucham do snu różnych książek przyrodniczych bo fajnie się przy nich zasypia.
          • hosta_73 Re: Audiobooki 04.07.23, 10:34
            Dzięki smile
            Zastanawiałam się czy te czynności nie będą mnie dekoncentrować. Od niedawna słucham podkastów i czasem się zdarzy, ze muszę cofnąć ale, w sumie, podczas czytania też tak jest.
            Za to nudne czynności stają się dużo przyjemniejsze.
            Chyba wypróbuję.
        • evening.vibes Re: Audiobooki 04.07.23, 10:29
          hosta_73 napisał(a):
          > A co robicie gdy słuchacie? Poza jazdą samochodem czy tam w autobusie? Towarzys
          > zą wam np. przy sprzątaniu, gotowaniu czy raczej relaks na kanapie jak z książk
          > ą papierową (tylko nie wiem czy tak bym potrafiła, chyba musiałabym coś robić)

Sprzątam, gotuję, spaceruję (nordic walking), ćwiczę. Czasem nawet pracuję jak mam coś odtwórczego do zrobienia, zastępuje mi wtedy radio. Absolutnie nie potrafię słuchać i nic nie robić big_grin
          • 1012ja Re: Audiobooki 04.07.23, 13:39
            Mam tak samo. Jak tylko słucham to od razu gubię wątek. Dlatego błyskawiczne zasypiam przy słuchaniu książek lub podkastów. Ustawiam sobie nawet czuwanie i po 15 minutach wyłącza się.
        • mankora Re: Audiobooki 04.07.23, 13:45
          > A co robicie gdy słuchacie?

Coś, co nie wymaga myślenia (bo jak wymaga, to automatycznie przestaję słuchać). Najczęściej do gotowania i szydełkowania czegoś słucham.
        • aria Re: Audiobooki 06.07.23, 15:34
          spacer z psem, prace domowe, granie w gry, układanie puzzli smile
          Właściwie tylko słuchać audiobooka nie bardzo umiem, zaraz się dekoncentruję i myśli mi błądzą
    • mdro Re: Audiobooki 04.07.23, 10:40
      Na problemy ze wzrokiem polecam czytnik i e-booki wink
      Ja jak ja, ale moja mama, mająca AMD i zaćmę (zoperowaną, ale nawracającą) jest w stanie czytać z czytnika przez kilka godzin dziennie. Tylko oczywiście czytnik z e-papierem (i najlepiej podświetleniem), a nie tablet czy telefon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka