patir23 04.04.14, 17:12 allegro.pl/3d-mata-interaktywna-rainforest-dzwiek-baby-0083-i4088480179.html czy allegro.pl/mata-edukacyjna-las-rainforest-projektor-zabawki-i4095549297.html wiem, ze pewnie tiny love lub FP sa najlepsze, ale mam okrojony budżet Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jugutka Re: ktora mate kupic 04.04.14, 19:02 miałam podobną do tej z dwoma pałąkami.. przydała się "na chwilę" .. Jakoś nie wzbudzała zainteresowania. Lepszy okazał się zwykły kocyk i zwykłe dwie - trzy zabawki na nim położone.. Odpowiedz Link Zgłoś
jw.ow Re: ktora mate kupic 04.04.14, 19:06 a nie lepiej używaną i porządniejszą ? Te są jakieś takie... tandetne. Na tablica.pl czy na allegro jest wiele ofert. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta850 Re: ktora mate kupic 04.04.14, 21:22 Ja bym wybrała tę pierwszą. Z mojego 7 miesięcznego doświadczenia wynika, że im więcej miejsc do zawieszenia zabawek tym lepiej. Na przyszłość mogę Ci też doradzić, żebyś wybierała takie zabawki, które da się przyczepić do pałąków, bo (przynajmniej mojemu dziecku) te kilka które były w zestawie bardzo szybko zaczęły się nudzić. A kiedy skompletowałam sobie drugi zestaw i np. zakładałam co drugi dzień - było dużo lepiej Ja wybierając matę zwracałam też uwagę na to, żeby zabawki były na różnej wysokości, żeby i malutkie dziecko i to trochę większe miało atrakcje no i żeby mogło się bawić w różnych pozycjach (moja córka np. często leży na boku) Aha, u mojej córki mata sprawdziła się rewelacyjnie - potrafi się na niej bardzo długo bawić - ale słyszałam o wielu dzieciach, które kompletnie nie były zainteresowane matą, więc chyba nie warto za nią płacić dużych pieniędzy. Nasza mata np. miała jeszcze piszczałkę, ale wkurzała mnie na tyle, że rozprułam matę od spodu i wyjęłam piszczałkę, bo nie dość, że była głośna to jeszcze umieszczona na środku miałam wrażenie bardzo uwierała córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.w.k Re: ktora mate kupic 04.04.14, 22:46 Ta pierwsza jest mała. Mam podobną i była ok jak mały leżał i machał łapkami, jak zaczął się przewracać na brzuch (miał 3 mc i 1 tydzień) to miejsca było za mało i nie chciał na niej leżeć. Posłużyla nam za krótko. w większą już nie inwestowałam, więc nie wypowiem się co do drugiej. Młody bawił się na kocu, a potem na puzzlach piankowych, na brzuchu przeważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: ktora mate kupic 04.04.14, 23:17 Pierwszej córce kupiłam tę z pałąkami. Taka sobie. Z drugą też używałam, ale dostała tę: I bardzo jej przypadła do gustu. Mogła leżeć godzinę. Najwazniejsze w tej macie było lusterko. Po 3 miesiącu mata jest już niepotrzebna, kupiłam wielkie puzzle piankowe bo dziecko zaczeło sie przewracać, mata się zwijała. Zabawka na max 3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
tankky Re: ktora mate kupic 04.04.14, 23:35 My mamy tą Rainforest. U nas się baaaaaardzo sprawdziła, synek do czasu kiedy się nie poruszał spędzał dużo czasu na tej macie. Teraz już łazikuje w poziomie i też czasem matę wystawiam i się bardzo cieszy Ja bardzo polecam, ale wiadomo ile dzieci tyle pomysłów na zabawę. Jako plus tej drugiej w porównaniu z pierwszą dodam, że ma wiszące zabawki z każdej strony, a dziecko jak zaczyna się poruszać to ruchem wskazówek zegara więc na tej macie ma cały czas coś koło głowy i może sięgać rączkami . Odpowiedz Link Zgłoś
mmajcka Re: ktora mate kupic 05.04.14, 00:37 My mamy cos podobnego do tej drugiej opcji. Corka najpierw lezala, obserwowala, potem tracala wiszace zabawki. Teraz siedzi na macie i bawi sie porozrzucanymi wokol zabawkami. Owszem moze to byc kocyk i taki mamy w drugim pokoju. I tak przesiadujac raz tu, raz tu bawimy sie. Acha. Dla mnie wazne tez bylo zeby cos gralo i swiecilo. I dobrze, bo corka to lubila Odpowiedz Link Zgłoś
milka_jogurtowa Re: ktora mate kupic 05.04.14, 11:25 ja bym nie kupowala takiego badziewia, tylko wolalabym kupic porzadniejsza uzywana tak jak tu ktoś doradzal, ze swoich doswiadczen napisze ze warto kupic jak najwieksza, my dostaliśmy taka naprawdę duza-chyba dwa na dwa metry, i teraz wiem ze będzie z niej o wiele dluzszy pożytek niż z malusieńkiej maty 30 na 50 cm czy cos w tym stylu, która można wynieść na smietnik po 3 miesiącach jak dziecko zacznie się przewracać..... Odpowiedz Link Zgłoś
nietylkopraca Re: ktora mate kupic 06.04.14, 08:42 Przepraszam za prywatne, ale mam taką jak ta pierwsza, ale FP. Mogę ją oddać za małe pieniądze. Jeśli jesteś zainteresowana pisz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś