faszyrka
24.04.14, 09:35
Szukam dobrych butów w rozmiarze 23. Przy czym "dobre" jest kryterium zadanym przez rehabilitantkę... Mają mieć przeszytą część przy pięcie w trzech miejscach, tzn. z tyłu i po bokach. W tym miejscu mają być sztywne. Odpadają więc wszelkie trampki, tenisówki, itd. Potrzebne nam jest wszystko, tzn. kapcie, sandały i jakieś przejściówki wiosenno-jesienne. Dobrze, żeby miały certyfikat zdrowej stopy.
Rehabilitantka poleciła mi Aurelkę. Dzięki, Aurelkę już miałyśmy i ma tak sztywne podeszwy, że sorry... Poleciła też Renę Rzeszów, ale jak spojrzałam na ich stronę, to mi się odechciało. Mówiła też, że zdarzają się dobre Bartki. Bartki nie wyglądają super-zachwycająco, ale paskudne też nie są i się zastanawiam. Nie miałam w ręce, nie macałam i nie wiem czy zamawiać. Macie jakieś doświadczenia? Czy podeszwy są elastyczne? Czy dobrze trzymają stopę?
Widziałam gdzieś w sklepie, chyba w darbucie emele i wyglądały ok, ale spojrzałam tylko przelotem. Wiem, że były tu polecane, pytanie tylko czy spełniają kryteria rehabilitantki?
Muszę też dokupić wkładki na płaskostopie podłużne. Gdzie?