26.04.14, 16:20
chlopcu lat 2 ktory przyjedzie z Usa i bedzie w Pl obchodzil urodziny? musi byc to cos co potem do torby zapakuja.nie mam pomyslu...
Obserwuj wątek
    • mamawaw Re: co kupic? 26.04.14, 17:19
      fajna książka np.poczytaj mi mamo, kamyczek , lokomotywa
      czu czu dla 2-3 latka
      gra www.smyk.com/zabawki-i-gry/wiek/2-lata/all?searchCategory=7127&recommendedAge=2+lata&qtype=facetForm
      www.smyk.com/smily-play-telefon-zabawka-interaktywna,p1083237332,zabawki-gry-dla-dzieci-p
      https://republika.pl/blog_tt_4087841/5564587/tr/liniaanim601pg0.gif
    • magdagg2 Re: co kupic? 26.04.14, 22:18
      ksiązka, polska smile z serii poczytaj mi mamo albo cos innego z naszej księgarni - mis uszatek, brzechwa. one maja tez w wiekszosci audiobooki do kupienia oddzielnie.
      gre, np kot w worku, figuraki, patyczaki, jakies lotto- jak teraz mu sie nie spodoba to dorosnie za kilka tygodni
      • mmala6 Re: co kupic? 26.04.14, 22:27
        książka, polecam szczerze:
        lubimyczytac.pl/ksiazka/124222/nacisnij-mnie
        obejrzyj ją sobie na youtubewink
        • mmala6 Re: co kupic? 26.04.14, 22:29
          a...i jeszcze Miasteczko Mamokobig_grin
          wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-miasteczko_mamoko.html
          • fredy58 Re: co kupic? 26.04.14, 22:39
            może płatki cd lub dvd rybki mini mini mój mały je uwielbia jeśli chłopczyk jest polakiem
          • manala Re: co kupic? 26.04.14, 23:18
            mmala6 - mam pytanie odnośnie tej książeczki

o co w niej chodzi? ; ) Bo myślałam, że trzeba znaleźć wszystkich bohaterów na każdej ze stron ale chyba nie o to w tym biega.
            • magdagg2 Re: co kupic? 27.04.14, 00:22
              ja odpowiem smile
              my miasteczkiem bawimy sie tak: na pierwszej stronie wybieramy ktoras postac i potem dalej lecimy na nastepnych stronach, szukamy i dopowiadamy historyjke - gdzie ona idzie, z kim sie spotka, co bedzie robic itp
              bo kazda z tych postaci na ostatniej stronie gdzies dociera smile, po drodze spotyka innych, wchodzi do sklepu, co skupuje itd
              bardzo fajna ksiazka, rozwija wyobaznie smile
              • manala Re: co kupic? 27.04.14, 07:30
                dzięki, ale czy każda z postaci jest na każdej ze stron? bo wybraliśmy sobie jedną postać (Gerwazy Skorupko) i już na drugiej stronię wymiękłyśmy z młodą ; ) i teraz nie wiem czy po prostu go nie ma czy nie umiałyśmy znaleźć
                • amalota Re: co kupic? 27.04.14, 09:54
                  Gerwazego skorupko nie ma, ale można prześledzić jego trasę, jak szedł (i wymyślac do tego historię), bo przecież niósł jabłka, które gubił.

Tak samo przecież jest z tajemniczym uciekinieren - na większości stron widać tylko jego nogę w skarpecie...
    • faszyrka Re: co kupic? 27.04.14, 09:33
      Rzeczywiście książeczka Naciśnij mnie jest warta polecenia. Taka inna, dzieci fajnie się przy niej bawią. A zamiast Mamoko radziłabym serię o ulicy Czereśniowej. Postacie nie są tak wydumane jak w Mamoko, ilustracje są pełne kolorów (Mamoko jest jakieś takie ponure), a zasada w książeczce ta sama.
      Stempelki tej firmy są całkiem przyzwoite, a nie zajmą bardzo dużo miejsca w torbie: www.ceneo.pl/16343413 W tchibo też kiedyś były fajne zestawy, ale nie widzę ich teraz.
      Figurki Schleicha też spokojnie upchną w walizce, a jest z czego wybierać i są świetne jakościowo.
      W drugim wątku dla dziecka 2-letniego polecałam też matrioszkę i myślę, że tutaj też byłaby strzałem w dziesiątkę, tym bardziej dla dziecka z USAwink www.spodlady.com/prod_285_Matrioszka_brzeska_-_recznie_malowana.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka