Dodaj do ulubionych

material, kocyki ..MINKY

22.05.14, 17:25
Moj syn ( 4 lata) ma luzko ustawione przy sciane , ktora jest zimna. Chce mu uszyc, zrobic cos jak zagłowek tylko a boku luzka , zeby ta sciane ocieplic.. Zanlazlam na Allegro taki material MINKY , czytam ze jest niby barrdzo mily w dotyku .. Mial ktos cos takiego ? Widze ze mozna kupic kocyki, poduszeczki , przytulanki z tego materialu.. Powiedzcie mi jak to sie sprawdza? Nie jest zbyt sztuczne? ty to jest cos podobnego jak polar? Nada sie na ocieplenie sciany? ( mam zamiar zrobic takie kwadraty z listewek , na to gabka i obic matrialem..) ..a moze macie inne pomysly?

Chodzi mi o taki material MINKY : ( przykładowe zdjecie skopiowane z aukcjii Allegro)

http://i.imgur.com/6ERFieT.jpg
Obserwuj wątek
    • mea8 Re: material, kocyki ..MINKY 22.05.14, 17:48
      Minky jest swietnysmile Szylam z niego chustki na szyje dzieciakom. To taki mega mieciutki polar. Dosc cienki. Czy sie nada na sciane to niestety nie wiem.
    • alodee Re: material, kocyki ..MINKY 22.05.14, 18:45
      będzie się nadawać, jest super milutki, naprawdę fajna tkanina.
      kupując- zwracaj uwagę na wymiary, bo oryginalne są sprzedawane w tzw tłustych ćwiartkach,nie na metry bieżące;]
    • crakersowa Re: material, kocyki ..MINKY 22.05.14, 20:23
      Minky jest super, ale kup w sprawdzonym miejscu, na allegro mnóstwo oszustów, ma jakiś szajs, a nie Minky.
    • afroddytta Re: material, kocyki ..MINKY 22.05.14, 21:26
      U mnie tak samo, syn ma łóżko do ściany dostawione i też chciałam mu tę ścianę ocieplić i aby żeby się oprzeć było milej. Wymyśliłam, że zrobię dekorację z filcu, temat rafa koralowa. Jeszcze nie skończyłam, ale wygląda fajnie i myślę, że spełni swoje zadanie.
    • thready Re: material, kocyki ..MINKY 10.10.14, 12:04
      Minky jak najbardziej się nada, tylko taki oryginalny (400 g/m2) od znanych sprzedawców. Dużo jest niestety podróbek. Można dodatkowo wypełnić warstwą ociepliny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka