Dodaj do ulubionych

plecak na kółkach

11.08.14, 21:30
Hej, moja córka idzie teraz do IV klasy i szukam dla niej plecaka. W klasach od I do III miała kupiony tornister z którego obie byłyśmy bardzo zadowolone. Interesuje mnie teraz plecak, który będzie jej również długo służył. Przeglądając różne strony internetowe znalazłam bardzo fajny nowy model plecaka na kółkach ale mam co do niego wątpliwości bo wydaje mi się za ciężki i nie wiem czy nie będzie za duży na moją córkę.
(poniżej zdjęcie tego plecakawink)
A wy co myślicie na temat plecaków na kółkach? Jak się one sprawdzają?
https://www.nikidomroller.com/Fotos/FotoMenu58.jpg
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: plecak na kółkach 11.08.14, 21:36
      wogóle sie nie sprawdzaja. ciezkie zawalidrogi na szkolnych korytarzach.plus skrzywienie kregosłupa murowane od ciągniecia za sobą...
      • elsaga Re: plecak na kółkach 12.08.14, 01:15
        Moim zdaniem dziecko prędzej nabawi się skrzywienia kręgosłupa od noszenia na plecach tornistra który jest sam w sobie lżejszy niż plecak na kółkach, ale przecież pustego tornistra się nie nosi, a jego zawartość bardzo często przekracza zalecane 10% masy ciała dziecka...
        Jutro napiszę coś więcej o tym rollerze, bo niedawno miałam przyjemność oglądać go osobiście smile
    • monikaj21 Re: plecak na kółkach 11.08.14, 22:49
      To co zalinkowałaś to nie jest plecak - nie ma szelek. I właśnie ten szczegół sprawia, że od kilku tygodni się zastanawiam - kupić czy nie kupić. Niestety nie miałam możliwości zobaczyć go na żywo, ale może ktoś taki ma i napisze coś na jego temat.
      Plecak na kółkach tak czy tak kupimy, pytanie czy to powinno być własnie to 'coś'.
      • valtho Re: plecak na kółkach 11.08.14, 23:34
        Widziałam na żywo i bardzo mi się podobał. To co go wyróżnia i jest niewątpliwym plusem to duże kółka - można go wciągać po schodach, do tego jest lekki i bardzo ładny. Niestety mojej córce się nie podoba. Wybrała Rip Curl w kwiatki - do kupienia na Sarenza. Wcześniej miała prześliczny tornister Tanns, ale w tym roku namówiła mnie na plecak na kółkach ze względu na wagę swojego tornistra. Ma drobną smile obsesję z noszeniem wszystkiego do szkoły i z powrotem. Skrzywieniem kręgosłupa się nie martwię, bo nigdzie daleko nie będzie go ciągać - 200-300 m od samochodu do szkoły, a w szkole ma zajęcia cały czas w tej samej klasie.
        • k1234561 Re: plecak na kółkach 12.08.14, 07:21
          Moje dziecko było dowożone do szkoły i ze szkoły do domu,więc generalnie też plecaka na kółkach nie musiała za sobą ciągnąć i w szkole od klasy I do VI nie zmieniali klasy.Wszystkie lekcje w tej samej klasie się odbywały.Córka przerobiła 2 plecaki na kółkach jeden w klasie II "no name" z Hello Kitty i drugi w klasach III i IV z Roxy.
          Powiem tak,już nigdy więcej plecaka na kółkach bym nie kupiła.Ciężkie toto,nieporęczne,rączki po czasie intensywnego składania i wyciągania się rozklekotały.Najgorzej było w deszczowe,zimowe dni.Mimo wszystko córka musiała ten plecak przeciągnąć przez szkolne boisko 2 razy dziennie (raz z samochodu do szkoły,drugi raz w drodze powrotnej). Kiedy chciała brać plecak na plecy,to najczęściej brudziła jej się kurtka (cóż nawet szkolne korytarze do sterylnych nie należą). W połowie IV klasy córka sama spasowała.Poprosiła o normalny plecak.Teraz ma Jansporta Big Student,który przetrwał V,VI klasę i cały czas jest jak nowy, od września pójdzie z córką do gimnazjum i chyba też całe gimnazjum opęka w tym plecaku.Plecak nie zamierza się zniszczyć,mimo ciężarów w nim noszonych.
          Widzę,że autorka wątku podjęła już decyzję i tak i tak kupi plecak na kółkach.No,cóż najdalej w przyszłym roku szkolnym czeka ją wymiana.Swoją drogą w starszych klasach i generalnie w szkole córki bardzo mało dzieci miało te plecaki na kółkach.A te co miały ( w tym moje dziecko) prędzej czy później i tak zamieniały te plecaki na zwykłe.
          • monikaj21 Re: plecak na kółkach 12.08.14, 08:27
            U mojej córki w klasie część dzieci będzie mieć już 3 rok plecaki na kółkach i absolutnie nie zamierzają ich zmienić na normalne. Też nie jestem fanką takich plecaków, dlatego przetrzymywałam córkę na noszonym, z nadzieją, że etap kółkowego nas ominie, ale niestety - prawie cała klasa nadal ma na kółkach, więc w końcu i młodej taki kupimy, skoro chce. W zasadzie to planuję jej kupić 2 plecaki - na kółkach i zwykły, na wypadek gdyby jednak uznała moje racje co do użyteczności plecaka na kółkach w deszczowe dni smile
            Ten Nikidom bardzo mi się podoba, nie wiecie czy gdzieś można go zobaczyć na żywo?
    • muchomorek23 Re: plecak na kółkach 12.08.14, 09:17
      Wiesz może ile waży ten plecak?
      • patatajowa Re: plecak na kółkach 12.08.14, 09:26

czy w przypadku plecaka na kolkach waga ma jakieś znaczenie???
        • emma_me Re: plecak na kółkach 12.08.14, 09:36
          fajnie się prezentuje, bardzo ładne wzornictwo, szkoda, że na stronie nie ma podanej jego wagi sad

• muchomorek23 Re: plecak na kółkach 12.08.14, 14:38
          tak, ma bo trzeba go podnieść i wsadzić do samochodu i jeśli waży 3 kg to wolę kupić na małych kółkach który waży ok 1,2 kg.
          • patatajowa Re: plecak na kółkach 12.08.14, 15:10
            muchomorek23 napisała:

> tak, ma bo trzeba go podnieść i wsadzić do samochodu i jeśli waży 3 kg to wolę
            > kupić na małych kółkach który waży ok 1,2 kg. >

aha. myslałam ze jak juz maxymalnie ułatwiamy życie dzieciom to w sumie rodzic mógłby podnieśc i wsadzić do auta.
            • muchomorek23 Re: plecak na kółkach 12.08.14, 17:49
              zdrowie kręgosłupa rodzica też cenne wink
              • salma75 Re: plecak na kółkach 12.08.14, 17:54
                Rodzica cenne, a dziecka nie?
                Widać nie, skoro wahasz się nad zakupem takiego plecaka...
                • muchomorek23 Re: plecak na kółkach 12.08.14, 18:10
                  oczywiście że cenne ale moje również bo dzieci małe i długo mnie będą potrzebować. Kupię na kółkach ale lżejszy, wciąganie po schodach takiego ciężaru ( plecak+ książki) na pewnie nie pomaga kręgosłupowi.
                  • muchomorek23 Re: plecak na kółkach 14.08.14, 17:48
                    Kupiliśmy dzisiaj Plecak na kółkach firmy Paso. Wygląda bardzo porządnie i co najważniejsze jest leciutki - waży 1,2 kg. Mam nadzieję, że będzie wytrzymały.

allegro.pl/listing/listing.php?order=pd&string=paso+plecak+na+k%C3%B3%C5%82kach&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=seng-v6-p-2-dz-0718
                • 0sprawdzam Re: plecak na kółkach 25.11.15, 20:09
                  Plecak kompletnie się NIE SPRAWDZA. Jest CIĘŻKI, i jak do tego dołożymy podręczniki, zeszyty i piórnik to staje się BARDZO CIĘŻKI. W zasadzie dla mnie jako osoby dorosłej problematyczne jest wniesienie go na pietro , o dziecku nie wspomnę. Nie ma mowy o wjechaniu na kółkach po schodach. Trzeba go WCIĄGNĄĆ lub jak kto woli wtargać używając SIŁY RĄK! Abslutnie nie polecam
      • muchomorek23 Re: plecak na kółkach 12.08.14, 14:39
        napisałam do sprzedawcy i odpisał, że plecak waży 2,9 kg
    • olcia5255 Re: plecak na kółkach 12.08.14, 18:52
      allegro.pl/plecak-na-kolkach-tornister-wozek-do-plecaka-hit-i4491490909.html
      na all sa wózki do plecaków, córka używa od roku, mamy topgala + pokrowiec z Hamy, z topgala jest za mały smile
      • olga727 Re: plecak na kółkach 13.08.14, 20:26
        olcia5255 napisała:

> allegro.pl/plecak-na-kolkach-tornister-wozek-do-plecaka-hit-i4491490909.html
        > na all sa wózki do plecaków, córka używa od roku, mamy topgala + pokrowiec z Ha
        A jak się ten wózek na plecak sprawuje: jaki macie typ nawierzchni:asfalt,kostka,czy inne płyty chodnikowe,a może jakaś polna droga szutrowa ?Pytam całkiem serio, bo u nas jest droga raczej piaskowa. Jakiej średnicy są te kółeczka oraz czy twoja córka jest z tego wózka zadowolona ? Proszę odpisz,bo za 6 dni kończy się oferta,a ew. rozważam zakup czegoś takiego przynajmniej dla czwartoklasistki. wink
        • olcia5255 Re: plecak na kółkach 13.08.14, 21:01
          Córka bardzo zadowolona smile kupiłam jak szła do IV kl, plecak był bardzo ciężki, wózek zostawiała u pani woźnej. Kółka sa małe, do szkoły mamy ok 300 m a droga niezbyt równa - krzywe płyty chodnikowe, krawężnki ale dawała radę, z kółkami nic sie nie stało. Jak sie będzie "zachowywał" na drodze piaskowej nie mam pojęcia sad
        • olcia5255 Re: plecak na kółkach 13.08.14, 21:03
          ten wózek jest tylko do prowadzenia, na plecy go nie załozy sad
          • olga727 Re: plecak na kółkach 13.08.14, 21:20
            olcia5255 napisała:

> ten wózek jest tylko do prowadzenia, na plecy go nie załozy sad
            No raczej nie założy,bo wygląda na masywny. Dziękuję za odpowiedź. wink
    • nikki30 Re: plecak na kółkach 13.08.14, 16:46
      Moi synowie mają te rollery od ponad dwóch lat. Kupowaliśmy bezpośrednio w Hiszpanii.
      Są bardzo zadowoleni. Roller jest bardzo lekki, można go ciągać po schodach, krawężnikach. Jedyny mankament to to że plastikowe części dość szybko się rysują. Środek fajnie zaaranżowany.
      Mój starszy syn mówi, że jest to najfajniejszy plecak który do tej pory miał.
      • muchomorek23 Re: plecak na kółkach 13.08.14, 16:52
        faktycznie ważą po 2,9 kg jak mi podał sprzedawca?
      • monikaj21 Re: plecak na kółkach 13.08.14, 21:46
        Nikki, a w jakim wieku masz dzieci? Zastanawiam się czy to nie jest plecak raczej dla starszych (większych) ludzi niż moja córka smile
        • nikki30 Re: plecak na kółkach 18.08.14, 16:28
          Nie jest tylko dla starszych dziecismileMój średniak dostał go w 2 klasie. Do wysokich i potężnych to on nie należał. Plecak ma wymiary standardowego plecaka na kółkach np. z jansporta.
          Waży faktycznie ok. 3 kg. Podobno jest teraz jakaś wersja xl?
          • marika00 Re: plecak na kółkach 10.08.15, 10:49
            mam pytanie odnośnie tego plecaka. Bo widziałam dwie wersje i druga to XL. jaka jest różnica?
            • marika00 Re: plecak na kółkach 10.08.15, 10:50
              i jeszcze mnie interesuje jak się sprawuje na drogach. Dziecko ma ok 500 m do szkoly
    • wierzba72345 Re: plecak na kółkach 07.03.17, 10:57
      Plecak fatalny. Ciężki. Duży (a mało się mieści) Niefunkcjonalny. Nie da się go wyprać (materiał w środku nie odsuwa się). Mamy plecak 2 lata z czego od roku stoi w szafie. Producent pisze, że dziecko nie musi nosić plecaka w ręku (tylko może nim zjeżdżać po schodach). a właśnie że musi bo plecak robi taki huk, że alarmuje całą okolicę. Producent nie wspomina na swojej stronie, że po schodach to już trzeba plecak wnieść a jeśli wciągamy to przeciera się materiał na kantach. Kółka trzeba często czyścić bo łożyska się brudzą i ciężko się ciągnie. Ozdoby (te "guziczki" z nadrukami) odpadają po 2 dniach poza tym przy wkładaniu trzeba je zgnieść i niszczy się obrazek.
      Jestem bardzo, bardzo rozczarowana. Szkoda kręgosłupa dziecko. To nie plecak to bubel, który ładnie wygląda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka