Dodaj do ulubionych

berkeley s - pytanie do użytkowniczek

12.01.15, 22:42
Dziewczyny, kupiłam ten plecak bo w zalando był w dobrej cenie. Jestem zaskoczona, że dno ma kompletnie nie wzmocnione, nie usztywnione. Czy wam to nie przeszkadza? Bo mi się w nim podoba wszystko oprócz tego dna. Czy książki się w nim nie niszczą?
Zastanawiam się nad zwrotem.:[
Obserwuj wątek
    • pasik Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 12.01.15, 23:59
      Nie ma się co zniszczyć.Od ponad pół roku użytkowany...z uwielbieniem w oczach.
      Czasem się środkowy zamek wcina w materiał i zdecydowanie za mała jest siateczka na bidon, ale i te problemy pokonaliśmy.
      Plecak jest lekki, komfortowy i długo będzie w dobrym stanie.
      • novanovna Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 13.01.15, 10:30
        Dokładnie. Plecak jest naprawdę super, według mnie oczywiście. Używany przez pierwszoklasistkę od października bardzo intensywnie, zupełnie nic się z dnem nie dzieje. Dla mnie to nawet plus że jest bardziej elastyczny. Córka nie ma problemów ze stawieniem, nie przewraca się jakoś wybitnie, a przy tym jakościowo super wykonany. A książki, basen, wf, duży piórnik i co tam jeszcze dziecko nosi wchodzi bez problemu smile
        • enoma Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 13.01.15, 10:38
          Napiszcie mi proszę, czy dzieciaki zapinają te boczne paski, czy one sobie tak wiszą bez zapięcia? Nie ma z tym problemu?
          • cyprysiowa Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 13.01.15, 10:57
            Jest super w użytkowaniu wada materiał się wpina w suwak u mmie w każdej przegrodzie wiec są odgiete zalety wiele
          • novanovna Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 13.01.15, 11:55
            Moja ma zapięte je właściwie cały czas- no chyba że w szkole je rozpina i zapina już samodzielnie, ale z tego się mi nie zwierzała wink Zapięte nie przeszkadzają zupełnie w otwieraniu komór. Bardziej przeszkadzały nam długie pasy do regulacji (biodrowy i szelki), ale z tym sobie poradziłyśmy chałupniczym sposobem związując je gumką.
            • lindx Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 13.01.15, 13:09
              A do której klasy dziecko w nim pochodzi? Interesuje mnie pojemność.
              • pasik Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 13.01.15, 13:59
                u nas 3 lasa
          • bunkowa Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 13.01.15, 11:56
            Ja młodej nadmiar pasków składam w harmonijkę i wkładam w gumkę. Robi się taki pęczek ale przynajmniej nie przeszkadzają i nie ciągną się po ziemi. Plecak wygodny, mimo tego dna się nie przewraca. Bardzo polecam chociaż byłam sceptycznie nastawiona.
    • dixi Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 13.01.15, 15:15
      też od razu zauważyłam brak usztywnienia, ale w użytkowaniu to nie przeszkadza, ogólnie po pół roku użytkowania jestem zadowolona - plecak używany w IV klasie, wiec niekiedy napakowany niezle - w sensie ciężaru, bo objętościowo w środku jest luz.
      a na teraz zalando faktycznie cena świetna, jeden z modeli całkiem fajny za 99 zł smile
    • pomilak1 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 13.01.15, 20:54
      Też go zamówiłam w zalandosmile Pewnie jutro przyjdzie, przymierzę i pooglądam co i jak smile Kupiłam dla synka, który we wrześniu idzie jako 7mio latek do szkoły - wzrost ok 113 waga 19,5 - obecnie smile
      Zależało mi na czymś lekkim.
    • madzik0711 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 14.01.15, 20:42
      Dziewczyny chodzi o ten plecak www.zalando.pl/jack-wolfskin-berkeley-s-plecak-ja443n002-c11.html ?
      • pasik Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 14.01.15, 21:02
        o ten..tylko kolorystyka lekko nieciekawa
        • pomilak1 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 15.01.15, 15:53
          Kolorystyka - kwestia gustusmile Mi się akurat podoba - mój synek też stwierdził że mu się podoba. Jeszcze nie doszedł, ale mam nadzieję, że na żywo też nam się będzie podobać.
    • kornnella Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 15.01.15, 17:20
      A nie przeszkadza Wam ciężkie zapinanie tzn nie Wam tylko 6-, 7-latkom?
      Ogólnie to na oko był dla mnie plecak zwyczajny podobny jak mają markowe sieciówki sportowe, na dokładkę ani specjalnie dobrze zrobione plecy, do tego upierdliwe zamki. Przyznam ze zaskakujecie mnie tymi pozytywami, aż kolejny raz do sklepu podejdę go obmacać.
      • aneksis85 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 16.01.15, 16:59
        nie wypowiem się o berkeley s , ale my mamy little joe i po około 8 m-cach użytkowania wyglada jak nówka, nic się nigdzie nie zaciągneło/ nie zmechaciło/ nie rozpruło, dla mnie materiał tych plecaków jest fenomenalny , choć fakt cienki i 'niewyględny' smile
        druga sprawa - tak sobie patrzę na tych 'moich' zerówkowiczów i u większości z nich plecaczki jakoś tak źle leżą, tzn. same w sobie nie są złe tylko jakies takie nieforemne, czego nie mozna powiedzieć o little joe - dla mnie jest bardzo bardzo zgrabny !
        • pomilak1 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 16.01.15, 18:54
          Dzisiaj doszedł nasz berkeley s z zalando. Na razie mam mieszane uczucia - głównie brak usztywnienia pleców i dnia i szelki takie mało puszyste wink Może przez to, że ostatnio oglądałam herlitz smart i tam te szelki są takie grubaśne. Ale syn jest zachwycony więc zostawiam, kazał sobie wsadzić swoje karty pracy z przedszkola (te co już uzupełnili) + kredki babmbino w metalowym opakowaniu + całe plastikowe pudełko plasteliny i tak wędrował po domu big_grin Nie miał problemu z zamykaniem - odgięłam ten materiał, który nachodzi na zamki i radził sobie. No i podoba mu się, że jest - jak to określił - "w dorosłym kolorze" big_grin
          Jak się nie sprawdzi w szkole to będzie idealny na krótkie wypady w góry wink
          • pasik Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 16.01.15, 19:14
            Te szelki przez zaokrąglony kształt lepiej przylegają do pleców niż niejeden Topgal..którym się czasem te szelki nadrywały.
            • pomilak1 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 16.01.15, 20:13
              To bardzo się cieszę smile To pierwszy plecak kupiony z zamiarem pójścia do szkoły, dotychczas tylko oglądałam w sklepie, nawet synek mało co przymierzał smile Mój pójdzie jako siedmiolatek do szkoły, ale jest dość niski i drobny więc chciałam coś lekkiego i nie za dużego. Herlitz smart wyglądał na nim jak mega pudło, berkeley znacznie zgrabniej, ale też mi się jakiś duży wydaje smile
              • patatajowa Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 16.01.15, 20:22
                czyli realnie ten kolor black crushed checks mozna miec za 59 zł z kuponem wink no fajna cena i kolor tez fajny smile
                • pomilak1 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 16.01.15, 20:27
                  Kurcze nie skorzystałam z kuponu uncertain Kupiłam za 99zł - trudno... nie mogłaś wcześniej napisać? tongue_out
                  • misiabela20 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 16.01.15, 20:37
                    Jeśli chodzi o kupon za newsletter, to dotyczy on zakupów powyżej 200 zł.
                    • patatajowa Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 16.01.15, 20:41
                      tak,oczywiście ze od 200,ale kupujesz plecak plus coś za ok.100 zł wink coś oddajesz,masz zwrot pełnej ceny wiec "realnie" za plecak płacisz 59 wink tak wiem, to kombinowanie smile
                      • pomilak1 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 17.01.15, 08:16
                        E tam nie tak ludzie kombinują wink Teraz już "po ptokach" ale zrobiłabym tak jeśli bym wcześniej wiedziała, że tak można big_grin
        • stara.mostowiakowa Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 16.01.15, 23:38
          a czy mogłabyś napisać coś o spodzie w little joe?, czy jest usztywniony, wzmocniony? właśnie go obejrzałam w zalando i mi się spodobał.
          • aneksis85 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 17.01.15, 10:46
            nie spód nie jest uszywniony. little joe to typowy plecaczek dla zerówkowicza lub na wycieczki szkole, ale powiem Ci ze synek nie raz coś zanosił/przynosił z zerówki w formacie a4 (wchodzi ledwo ale wchodzi) i a3 i nic sie nie poniszczyło, rogi były całe!
            • marta2202 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 18.01.15, 00:08
              Czy do tego zalinkowanego plecaka wejdzie gruba teczka a4?
              • emakowka Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 24.01.19, 16:06
                Znalazłam plecak w dość dobrej cenie,chcę go kupić dla syna,który we wrześniu będzie szedł do pierwszej klasy. I tu pytanie-syn teraz ma 135 cm wzrostu,czy ten plecak nie będzie dla niego za mały i nie będzie w nim wyglądał jak po młodszym bracie.
                • coma1000 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 24.01.19, 18:28
                  Będzie w sam raz. Mój syn jest teraz w 4 klasie, ma 150cm wzrostu i dopiero wyrasta z tego plecaka.
                  • gleana Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 24.01.19, 20:07
                    Mój nosi od drugiej klasy i do czwartej też z nim pójdzie 🙂
                  • emakowka Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 25.01.19, 09:35
                    Dziękuję - kupiłamsmile
                    • monia2506 Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 25.01.19, 12:29
                      Moja corka nosi berkeley s do 5 klasy i jest zgrabny na plecach nie wisi jak niektóre plecaki
                      • mama.a.z Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 25.01.19, 13:59
                        Mój teraz 133 cm, wygląda ok i na pewno jeszcze minimum rok ponosi
    • podkowa_szczescia Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 25.01.19, 21:02
      Jaki następny plecak po Berkleyu S?
      • mama.a.z Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 25.01.19, 21:17
        Berkeley , taki sam układ, troszkę większy , kolega syna nosi i też zadowolony
        • podkowa_szczescia Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 25.01.19, 21:21
          Na Zalando chyba nie ma.
          • emakowka Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 26.01.19, 09:13
            Wczoraj jeszcze były po 120 zł.
            • mama.a.z Re: berkeley s - pytanie do użytkowniczek 26.01.19, 13:52
              Na Zalando widziałam Berkeley S, ten większy Berkeley w sklepie sportowym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka