Dodaj do ulubionych

co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ?

09.02.15, 17:37
może już macie kupione albo macie na oku? wink
ładny płaszcz, baleriny, apaszka?
jakie trendy kolorystyczne macie/będziecie mieć w swojej szafie na ten sezon? smile
Obserwuj wątek
    • kuczynska78 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 17:56
      Kupiłam limonką apaszkę, podoba się tegoroczne zestawienie limonki z granatem smile
      • perspektywa13 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 18:01
        Uśmiechnęłam się . gdy przeczytałam "SOBIE". Kilka razy w ciągu życia byłam na zakupach tylko dla siebie i obiecywałam sobie nie zachodzić do żadnych dzieciowych, nie tracić energii (bo ja z tych nie lubiących niestety łażenia po sklepach) I co się w większości sytuacjach okazywało? Wracałam do domu z ciuchami dzieciowymi, a SOBIE nic nie kupiłam. I teraz również nie mam niczego, bo i śnieg spadł i wiosna wydaje się odległą galaktyką.
        • patatajowa Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 18:11
          do wątku kwalifikują się również zakupy online big_grin
          • pomilak1 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 19:06
            No ja właśnie się czaję na jakąś kurtkę na zalandowink podoba mi się:
            www.zalando.pl/anna-field-kurtka-przejsciowa-brazowy-an621g01v-o11.html
            www.zalando.pl/vero-moda-kurtka-przejsciowa-szary-ve121o004-c11.html
            www.zalando.pl/vero-moda-nomi-kurtka-przejsciowa-niebieski-ve121o00a-k11.html

W sumie każda w innym fasonietongue_out I sama nie wiem co wybrać.
            Nigdy zakupy dla siebie nie sprawiały mi radości, ale obecnie jestem szczuplejsza o prawie 15kg więc może zacznie mi się coś podobać nie tylko na wieszakach i manekinach smile
            Ostatnio kupiłam sobie w Promodzie kilka par spodni (na wyprz wychodziły po 49zł wink ), ale to takie "bieżące" zakupy niż sezonowe - wiosenne smile
            Z chęcią zobaczę co Wy sobie kupiłyście/macie na okusmile
    • mama.nygusa Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 18:19
      Kupilam sobie szpilki i baleriny, obie pary clarks.Kocham butym, reszte kupuje bo musze.a ze kutki mam, i inne ubrania tez to sie nie rozgladam.
      • corrina_f1 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 18:54
        Nic. Wszystko poszło na wyprzedażach dla córek...
    • kinga_owca Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 19:00
      Nabyłam Conversy za 124 zeta, kupiłam tez balerinki Clarksa i czółenka Ecco - w bardzo dobrych cenach. Ciuchów nie kupowałam bo liczę na to, że do wiosny schudnę big_grin
    • agni71 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 19:11
      Od jakiegoś czasu "chodzi za mną" czerwony krótki trencz, ale jakoś nic nie znajduję odpowiedniego. Ale może tej wiosny się uda? A poza tym, na razie aura jakos nie nastraja wiosennie, nie oglądam trendów, jeśli już to raczej myslę o tym, co by mi się faktycznie przydało (spodnie). Ale mysl o wyprawie do CH celem mierzenia i ewentualnego zakupu póki co nie jest dla mnie kusząca.
    • lucyna_1980 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 19:51
      Noszę tradycyjne kolory szary, czarny, biały, granat - to moja bazówka. Płaszcz kupiłam w listopadzie na przecenie - piękny czarny trench MK, więc się cieszę że to mam z głowy.
      Na wiosnę zamierzam dokupić coś z żółtym: bluzkę, torebkę (myślę o takiej)
      gomez.pl/pl/produkt/62665/liu_jo/torebka_oro/
      i czarne balerinki tym razem w szpic wink
      www.zalando.pl/hoegl-baleriny-schwarz-hu211a09p-a11.html
      to takie moje must have na początek tongue_out , ale moja lista życzeń w zalando zawiera 98 pozycji więc ładnych rzeczy mam jeszcze trochę "na oku" ale są do przemyślenia.
      Szukam fajnej czarno-białej chustki/szala wiosennego i na razie nic mi się nie podoba i z bluzkami z długim rękawem jest problem bo nic sensownego nie mogę znaleźć. Ale może po sweterkach będzie można wskoczyć w krótki rękawek jak pogoda pozwoli wink
    • ejkapatejka Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 19:54
      Zakupiłam jasne dżinsy mega rurki smile I czaję się na kolorowe szpilki wink
    • gaga-sie Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 20:00
      Skórzaną krótką kurtkę "chanelkę" w Ochniku ( czarną). W niemieckim TKmaxx wełniane wdzianko, coś między płaszczykiem a swetrem. Do tych okryć dla ożywienia żółtą chustkę/szal.
      • edie70 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 20:50
        wpadła mi wczoraj w oko długa spódnica w TATUUM
        ale z racji ,ze jestem na odwyku zakupoholizmu crying
        nie kupię
        a i cena nie jest zachęcająca uncertain
        sporo podoba mi sie jak zwykle w Mango smile
        np
        spódnica
        spodnie
        żółty sweterek
        jakieś boyfriendy
        o butach nawet nie wspomnę - w poprzednim wcieleniu byłam chyba stonogą wink
        • patatajowa Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 21:32
          uuu, to cie zmartwie ,bo ladna ta spódnica wink gdyby nie to ze za niska jestem to już by była moja smile
          • edie70 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 21:41
            no piękna ta spódnica crying
            jeszcze były z tej serii sukienki i spodnie crying
    • dixi Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 21:25
      trencz topshop
      trencz mango
      oczywiście jeden na pewno do zwrotu, oby nie oba wink
      chętnie jeszcze coś sobie nabędę, mam nadzieję stacjonarnie - ja tam calkiem lubię zrobić sobie maraton zakupowy, najlepiej w zwykły dzień roboczy przed południem i z tym będzie najtrudniej sad
      • edie70 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 21:54
        w schowku za radą Simplicite wink
        mint&berry
        koszula
        balerinki
        sztyblety
        płaszcz
        ramoneska
        itd itp wink
        i moje marzenie mimo "podeszłego "wieku big_grin
        pudrowy róż
        • dixi Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 22:01
          ad butów - mam wielką ochotę na takie które nie wiem jak się nazywają, wyglądają jak baleriny na grubej podeszwie - nie mogę znalezc na szybko;
          a, kupiłam jeszcze takie ankle -boot, ale idą do zwrotu - sztywne i bardzo wąskie sad
        • patatajowa Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 22:02
          ja się czaje na baleriny ecco kelly. te takie z kwiatkiem z przodu w kolorze rózowo-beżowym? lub czarnym. niestety nigdzie już nie ma a to moje najulubieńsze balerinki były sad kupione 2 lata temu u ulubionego za jakies smieszne kwoty i zachodzone w tym momencie całkowicie....
          • krasulas Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 22:15
            Sukienki m.in. Zara...sztuk 5 i spódnica dluższa a'la dresowa.... wszystko szmaty...zero elegancji...za kolano...a dotychczas sukienki tylko sporadycznie latem mialam na sobie.
            Do tego Conversy i oversizowe coś a''la dluższa marynara z Re.
            Poza tym kilka par portek rożnistych...fason a'la chinos z pieluchą.. m.in. Stradi i Vero Moda + kamizelka w popielu Promod. Zero nowych kurtek. Buty wygodne. Szale...apachy z zapasów i będę jak "ta lala". Zero elegancji...
            Pzdr
            • patatajowa Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 22:45
              nie chodziło mi o eleganckie rzeczy ale tez nie o kolejne spodnie dresowe wink
              cos fajnego i nietypowego w fasonie, kolorze czy ja wiem..wink
              bo ja tak zawsze oglądam te "szalone" kolorki wiosenne na butach czy płaszczach a potem konczy się na tym ze kupuje co najwyżej apaszke taką żeby być w tym sezonie trendi tongue_out
              mam teraz takie buty w domu i zastanawim się czy nie wymienić na czarne...
              z wiekim coraz trudniej mi przychodzi szaleństwo... smile
              https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTpkZzoLUO6SICVQKERCHoFbdsSA2RaKkUwzAwHEwu_83HMOKiU
              • dixi Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 22:54
                o, fly smile mam podobny model z nieco starszej kolekcji bo już od trzech lat chyba, z nubukowej skóry niebiesko - czerwono - fioletowe big_grin i kocham je wink
                nie wymieniaj, do takich paskudów bardziej pasuje odjechany czerwony, i tak nigdy nie będą eleganckie big_grin
                • patatajowa Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 23:06
                  ja kocham wszystkie moje flaje wink
                  tylko zawsze kupuje w "spokojnych" kolorach bo uważam ze sam dezajn jest już wystarczająco szalony wink
                  mam jeszcze na oku żółte (ochra) i waham się..
                  • dixi Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 23:35
                    kurka no...i tak oto własnie doszłam do wniosku, że to czego mi potrzeba na wiosnę to nowe fleje big_grin
          • agni71 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 22:20
            Jak tak patrzę na wasze "listy zakupowe", to sobie robie w myslach przegląd szaf i tak: baleriny mam dwie pary - czasem zakładam na rower wink
            kurtka krótka czarna zamszowa - jest
            płaszczyk wełniany do kolan - jest
            sztyblety wreszcie w zeszłym roku dorwałam - skreślone z listy wink
            trampki - w zeszłym roku nabyłam Conversy
            żółty kardigan (i w kilku innych kolorach) - sa na stanie

tak naprawdę, to potrzebuję takich zwykłych ciuchów, które najbardziej zuzywam, czyli bluzek z krótkim i spodni różnych

Może skusiłabym się na ładną letnią sukienkę - od paru lat nic fajnego w moim stylu nie znajduję (z krótkimi rękawkami, nie bez rekawów, góra bardziej dopasowana, dół szerszy, z dekoltem w szpic, z bawełny, porządnego lnu, generalnie jakaś taka szlachetniejsza mi się marzy niz szmatka z mechacącej się wiskozy, bez kształtu i koloru)
            • patatajowa Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 11:20
              aagni71 napisała:
              > Może skusiłabym się na ładną letnią sukienkę - od paru lat nic fajnego w moim s
              > tylu nie znajduję (z krótkimi rękawkami, nie bez rekawów, góra bardziej dopasowana, dół szerszy, z dekoltem w szpic, z bawełny, porządnego lnu, generalnie jakaś taka szlachetniejsza mi się marzy niz szmatka z mechacącej się wiskozy, bez kształtu i koloru) >

mi wpadła w oko tak, moze w łikend zmierze jak bedzie w sklepie smile
              www.orsay.com/pl-pl/moda/sukienki/sukienka-granatowy-41700958.html
              tylko guziki byłyby do odprucia lub wymiany....
              • agni71 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 17:15
                o, to taki właśnie fason, jakbys widziała na zywo, to obmacaj w moim imieniu smile
                • patatajowa Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 11.02.15, 16:54
                  no wiec byłam w orsay,obmacałam.na plus:taka lepsiejsza bawełna cos jakby lekko satynowa?,ładny fason i rekawki to oczywiste smile na plus lub minus zalezy dla kogo: sukienka ma poliestrowa podszewka do połowy-w górnej czesci. ma tez ukryte w fałdach z przodu kieszenie co sie okazało po jej rozebraniu...Do odprucia bezdyskusyjnie jak dla mnie guziki i naszywka złota z napisem "biznes luk" wink biust F/G deczko spłaszczony w sukience niestety...
                  • agni71 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 11.02.15, 20:36
                    kieszenie dla mnie na plus, lubię

spłaszczanie biustu nie fajne, mam podobnej wielkości co ty

serio jest naszywka z takim napisem? rany..

a na długośc jak ci wypada, bo chyba podobnego wzrostu jesteśmy?

Wzięłas ostatecznie, czy na razie odpuściłaś?

Żeby mi się chciało jechac na łażenie po sklepach, tak jak mi się nie chce wink
          • mama.nygusa Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 08:05
            Patajowa, tez mialam te baleriny najwygodniejsze pod sloncem, cud, miod i maliny, ale tez mi sie "skonczyly" rozdeptal;y.Mialam oczywiswcie tez inne, no ale te smile
    • 18lipcowa3 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 22:37
      kupilam juz baleriny, conversy, new balance, kurtke przejsciowa, topy, koszulki, tuniki, joggersy
      na sportowo bedzie
      wszystko na zaladno albo sarenza
    • clio_1 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 09.02.15, 23:10
      W sumie niewiele, ale wszystko ładne - granatowy blezer w orsayu (z czerwoną podszewką), czerwony tshirt w esprit, czarne spodnie dresowe w zarze, kilka białych bluzek pod żakiety.
      Z poprzednich lat mam krótki czerwony trencz z benettona (prawie nie noszony), ekstra kobaltowe szpilki z zary, żółty żakiet z zary, lekkie dżinsy z esprita.
      Przydałyby mi się trampki i jakieś szpilki to pudrowej różowej sukienki z deni cler, kupionej w zeszłym roku na komunię syna.
      linkowana spódnica z tatuum - nie podoba mi się, niestety mało która dziewczyna dobrze w takim fasonie wygląda.
    • arizonadreams Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 08:24
      zakupione: www.mivo.pl/product-pol-11785-Sneakers-Alta-Clio-F-Cassetta-Granatowe-Ekoskorzane-Trampki-Damskie-S64157-T7309-93927.html
      zastanawiam się nad kurtka skórzaną: www.zalando.pl/only-bandit-kurtka-skorzana-czarny-on321g06a-q00.html
      i poszukuje stroju/bikini na lato... mój faworyt wyprzedany w pożądanym rozmiarze, ale może jeszcze wróci wink www.brazilianbikinishop.com/en/brazilian-bikini-tequila-sunrise-26841.html

• janka39 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 11:17
        Ten krój spódnicy z Tatuum jest świetny! Kupiłam taką w zeszłym roku - niebieska, jakby dżinsowa w delikatne prążki (moim zdaniem ładniejsza niż ta na ten sezon). Tylko moja sięga niemal do ziemi (mam 170 cm wzrostu, może była dłuższa niż teraz, a może ta modelka ma 185cm). Dobrze wygląda z niskimi conversami i japonkami crocs sexi flip
        Przechodziłam w niej całe lato. Wiele osób pytało, gdzie ja kupiłam smile

A zakupów - lekka kurtka pikowana w Massimo Dutti (beż), bordowy kardigan i niebieska jedwabna koszula z MD. No i kolejne foldy z United Nude. A, jeszcze ulubiona bluzka foxy (tym razem piekna czerwień) z ByInsomnia. Więcej grzechów (na razie) nie pamiętam
      • aurinko Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 19:31
        Ale ta kurtka wcale nie jest skórzana.
    • natalek79 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 11:09
      Też cierpię na tą dolegliwość pt.idę na zakupy dla siebie, wracam z pełnymi siatkami dla dzieci...Ubolewam nad tym i ostatnio by to zmienić doszczętnie "wyczyściłam" swoje szafy z zalegających ubrań, by zobaczyć że mam mało i muszę coś sobie kupić nareszcie. A łatwe to nie jest ze wzrostem 160 i dużym biustem... Bardzo podoba mi się kolorystyka tegorocznej kolekcji Orsay, uwielbiam granat zaraz po czarnym, białym i szarym, ale pozytywnie obserwuję że sięgam po kolory. Czerwony, koralowy to zdecydowany faworyt i świetnie pasuje do granatowego. Dlatego już widzę, że z Orsay będzie git i już mam pierwsze sztuki z nowej kolekcji a że w szafie granatowe spódnice, żakiet też są to będzie dobrze. Po długich bojach jesienią też nabyłam nareszcie czarne klasyczne szpilki/czółenka. Wciąż szukam jedynie wiosennego płaszczyka, co jest z ww powodów dość trudne, ale mam nadzieję, że zdążę i skórzana kurtka trochę odpocznie... No i jeansy koniecznie,ale tu muszę mieć nastrój do mierzenia, bo okres wyprzedaży minął mi pod znakiem kontuzjowanego kolana i nie było opcji namówić mnie na mierzenie spodni, więc zapasy szczupłe...
      • natalek79 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 11:21
        teraz już nabyłam m.in. koszulka kardigan - z poprzedniej kolekcji mam w tym stylu granatowy bez ażurku
    • afro.ninja Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 11:22
      Kupilam sobie piekny, elegancki plaszcz. Musze jeszcze kupic do niego buty, no i jeszcze buty do sukienki, bo mam w maju komunie, wiec moze i sukienke. wink a i torebke na wiosne. smile
      I portfel.
      • edie70 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 19:16
        już sie widzę w tej bombkowej spódnicy smile A i wcale nie przejmuję sie jakbym w niej wyglądała ? wink wygodna,zakrywajaca nogi .kto zwraca uwagę na kobietę 40+ ? ponoć traktuje sie jakby były przezroczyste big_grin po ulicy chodzi tyle pieknych,zgrabnych,zadbanych kobietek ,ze chyba gdybym miała nocnik na głowie to ktośby zwrócił uwagę big_grin
        nie kupie bo jestem na odwyku a i nie mam do niej białych conversów crying
        a moja szafa jest w tonacji granat-biały-szary-pastelowy róż smile

• edie70 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 19:27
          żółte balerinki też by mi pasowały big_grin
          LOFTY
        • janka39 edie70 11.02.15, 16:05
          Ale własnie na te bombkową spódnice ludzie baaardzo zwracają uwagę smile
          Nie wiem, czy nie kupie kolejnej, bo naprawde to jeden z moich lepszych zakupow
          A w marcu pewnie będą jakieś rabaty w gazetach wink - Tatuum często bierze udział w takich akcjach.
          W zeszłym roku ten model do wyprzedazy nie doczekał, więc sama rozumiesz...
          A, z nosiłam ja też z czarnymi balerinami i czarną koszulką foxy z ByInsomnia
          Może kobiecie 40+ nie przystoi, ale mam to gdzieś wink
          • edie70 Re: edie70 11.02.15, 23:34
            ok big_grin skoro nalegasz wink
    • aurinko Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 19:31
      Na razie nic nie mogę kupować, zaczęłam chudnąć, więc wiosenno-letnie zakupy zrobię pewnie na ostatnią chwilę.
    • ewcia1980 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 20:04
      Kupiłam:
      - sukienkę w Promodzie
      - klasyczne, czarne szpilki
      - kolorową torebkę w Monnari

Jutro mam w planie nabyć "dżinsy" skinny w Orsayu bo jest spora zniżka a mi pasują idealnie.
      ,
      Większych planów zakupowych na wiosnę nie mam.
      Na pewno kupię jeszcze jedną torebkę - z dodatkiem koloru limonkowego, jakieś sukienki i t-shirty.
      Ale nic na siłe - jak coś wpadnie w oku to kupię.
      • agni71 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 20:16
        pokażesz te jeansy z Orsaya? - tez sobie jakies fajne chcę kupić
      • edie70 Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 20:16
        o torebka limonkowa ! super dodatek do granatu smile
    • eddzik Re: co ładnego kupujecie SOBIE na wiosnę ? 10.02.15, 21:38
      oj w tym roku będzie królował ulubiony kolor mojej córki yellow kiss nawet mój mąż za jej (2,5) namową wybrał właśnie żółta kurteczkę pikówkę, ja też już mam taką upatrzoną i szukam jeszcze dla paskudnika takiej, będziemy wyglądać jak banda idiotów, ale co tam, toć to wiosna

mam już limonkową i amarantową sukienkę, bo babciółki urodziny się szykują to musiałam nabyć

i choruje na żółte conversy

a na lato nabyłam juz ogrodniczki jeansowe w ny i ogladałam już kostiumy, chyba też zółty se trzasnę
      • janka39 mohito 11.02.15, 17:55
        Dziewczyny, kupujecie w Mohito? Wpadły mi w oko fajne kolorowe cygaretki. Nie chce mi się za bardzo do sklepu iść, wolałabym w necie kupić ale nie wiem, jak u nich z rozmiarówką. Noszę 36, dół bardziej w kierunku 38. 38 powinny być ok? No i jak tam w ogóle z jakością? Może być?
        A bywają tam jakieś akcje rabatowe?
        • gaga-sie Re: mohito 11.02.15, 19:50
          Moim zdaniem ubrania z Mohito wypadają mniejsze, niż podane rozmiary. Jakość taka sobie, sztuczne materiały.
          • dixi Re: mohito 11.02.15, 20:15
            a ja mam jedne spodnie w rozmiarze 36 który noszę i musiałam zwężać - wiele pewnie zależy od fasonu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka