Dodaj do ulubionych

Allegro-używane buty

22.03.15, 09:51
Dlaczego większość sprzedających nie dodaje zdjęć podeszwy i wkładek używanych butów?Według mnie to podstawa w ocenie jaki naprawdę jest stopień ich zużycia.Ludzie proszeni o przysłanie zdjęć na email rzadko odpisują.Powinno być jeszcze zdjęcie tyłu butów bo widać wtedy też,że nie wykoślawione
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Allegro-używane buty 22.03.15, 10:10

bo szukają jelenia?
      • manala Re: Allegro-używane buty 22.03.15, 10:34
        Wkładki nie zawsze są wyjmowane. Jeśli chodzi o dodatkowe zdjęcia to jak sprzedaję jakąś rzecz za grosze to średnio mi się chce jeszcze raz wyciągać aparat, zgrywać i obrabiać zdjęcia (choć często i tak to robię).
        Jak się nie podoba to nie trzeba kupować tongue_out
        • faszyrka Re: Allegro-używane buty 22.03.15, 11:11
          Jestem tego samego zdania. Czasami, jeżeli podeszwy nie prezentują się wyjściowo, bo np, na białych nie da się doczyścić jakiegoś syfu, nie daję takiego zdjęcia. Zniechęciłoby to kupujących, a na użytkowanie butów nie ma żadnego wpływu. A co do wyjmowanych wkładek: jeżeli są wyjmowane, to można wyjąć i zastąpić nowymi = po problemie.
          Inna sprawa, że sama nie kupiłabym używanych butów ani sobie, ani tym bardziej dziecku.
    • szmytka1 Re: Allegro-używane buty 22.03.15, 11:47
      Moje dziecko nosi buty jeden sezon. Kupuję raczej porządne obuwie i szczerze mówiąc to nie przyszło mi do głowy, że coś się może stać z podeszwą? Buty sprzedaję po 1 dziecku, syn użytkuje w tym czasie zazwyczaj 2-3 pary i przez te kilka miesięcy nic się butom nie dzieje podejrzanego.
      • alpepe Re: Allegro-używane buty 22.03.15, 12:07
        Jak twoje dziecko nie ma wady stóp, to wszystko jest ok, ale ja np. po starszej córce miałam takie buty, których nawet nie wrzucałam do pojemnika z pck, by przypadkiem ktoś nie wpadł na pomysł zakupu takich butów i dania dziecku do noszenia. Po młodszej córce, która butów nie koślawi, jeśli but mało noszony, proszę bardzo. Sama też bym przyjęła używane buty niewykoślawione i bez zdartej podeszwy.
        • olga727 Re: Allegro-używane buty 22.03.15, 15:17
          alpepe napisała:

> Jak twoje dziecko nie ma wady stóp, to wszystko jest ok, ale ja np. po starszej
          > córce miałam takie buty, których nawet nie wrzucałam do pojemnika z pck, by pr
          > zypadkiem ktoś nie wpadł na pomysł zakupu takich butów i dania dziecku do nosze
          > nia.
          A CO robisz w związku z tą koślawością u córki : wkładki,rehabilitacja ?
          • alpepe Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 13:59
            Już nic, wyrosła. Miała i wkładki i chodziła na korekcyjną, a teraz ma12 lat i wady nie ma.
    • agni71 Re: Allegro-używane buty 22.03.15, 12:53
      Ja daję, jedynie nie zamieszczam zdjęc samych wkładek wyjętych z buta, nie wszystkie zresztą są wyjmowane. Ale jest zawsze zdjęcie wkładki w okolicy pięty, tył butów, podeszwy, przodów, generalnie staram się obfotografowac z każdej strony.
      • 3fanta Re: Allegro-używane buty 22.03.15, 13:19
        No rzecz jasna,że nie każdą władkę sie da wyjąć ale w porządnych butach to raczej tak.A co do podeszwy to mam takie doświadczenie,że kiedyś super buty kupowałam na allegro dla dziecka kuzynki(ona nie ma konta i nie umie).Buty z wierzchu jak nowe.Kozaki na zimę firmowe za 35 zl na kup teraz.Naprawdę jak nowe.Były 2 albo 3 zdjęcia takie allegrowe.W żadnej pokazywarce czy aukcjonerze.Ale dobra kupiła te buty dla czterolatki wtedy.Buty niby po 1 dziecku a podeszwa jakby pięcioro w nich chodziło.Taka zdarta a na pięcie niewiele brakowało do dziury.To tak wyglądało jakby to dziecko non stop jeździlo na sankach i hamowało piętami.takie buty wg mnie już są zdyskwalifikowane i dlatego zawsze prosimy o zdjęcia podeszwy jak ich nie ma
        • patatajowa Re: Allegro-używane buty 22.03.15, 14:01

no czyli miałam racje,jeleń się znalazł....bez urazy...jak nie ma zdjęcia przedstawiającego istotna część buta a sprzedający nie odpowiada na prośbę o takowe to sobie zwyczajnie odpuszczamy...no chyba ze lubimy ryzyko i ponarzekać potem sobie...
          Mnie tylko wkurzają osobiście prośby na maila o wiecej zdjęć kiedy w aukcji jest ich kilkanaście,tyły,czubki,podeszwy,wkładki,rzepy i sznurówki... wink
          ..
          • 3fanta Re: Allegro-używane buty 22.03.15, 14:11
            Ano wyjeleniłyśmy się po raz pierwszy i ostatni ale to początki były mojego kupowania na Allegro.
    • wierska Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 10:48
      Ja zawsze sprzedając buty po moim synu staram się zrobić zdjęcia z każdej strony, podeszw nie robię, jakoś na to nigdy nie wpadłam i nikt mnie o takie foto nie poprosił. Jednak sprzedaje tylko buty takie, które nie są zniszczone, syn mało w nich chodził i generalnie są w stanie b.dobrym/idealnym. Buty znoszone wyrzucam.
      Generalnie dziwi mnie fakt , że ludzie kupują buty używane za kilkadziesiąt zł albo i więcej, ja bym wolała w tej cenie kupić buty nowe, mniej znanej marki.
    • kasiadove Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 14:01
      Ładnie, ale zawyżony koszt wysyłki wink
      • 3fanta Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 15:46
        Tak te zdjęcia są czytelne a wkładkę widać,że czysta i nie przepocona.Czyli buty wg opisu niewiele noszone
    • szmytka1 Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 14:08
      ekonomiczna 9,50 a priorytet 11 wink
      • nstepnik Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 15:41
        No trudno, jak mi zejdą za 5 zł to ta druga 5 na otarcie łez zostanie wink A tak poważnie to uwzglednie Wasze uwagi odnośnie wysyłki jak będę wystawiala kolejne aukcje.
        • plum1000 Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 16:49
          żadna nie pomyslala ze kupujaca musi dokupic kopertę lub kartonik na poczcie.
          • oteczka Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 16:56
            a po co na poczcie ? bierzemy pudełko takie jakie mamy w domu ,albo z pobliskiego sklepu albo reklamówka i jakaś folia ja tak zawsze pakowałam nie upadłam na głowę żeby płacić 5 zł za pudełko na poczcie i jak żyję a sporo na allegro kupiłam nie dostałam nic w pocztowym pudełku jak kurier to worki firmowe jak osoba prywatna to skombinowane opakowanie z tego co było w domu .
          • szmytka1 Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 17:12
            pomyślałam, sama też sprzedaję buty i cena wysyłki = cena znaczka. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś regulamin allegro zabraniał kosztu opakowania zawierać w cenie wysyłki. Może teraz jest inaczej, ja stosuję starą zasadę wink Wysyłam w kartonie, w którym buty kupiłam. Owijam go folią albo papierem pakownym, kory kupuję na rolki.
            • patatajowa Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 20:20
              szmytka1 napisała:

> pomyślałam, sama też sprzedaję buty i cena wysyłki = cena znaczka. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś regulamin allegro zabraniał kosztu opakowania zawierać w cenie wysyłki. >

a na odwrót wink kiedys to do ceny za paczke mozna było doliczyc koszt pudełka, taśmy,sznurka,folii i obsługi pracownika wink to TERAZ powinno to byc wg regulaminu wliczone do ceny wystawionego przedmiotu.
              • szmytka1 Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 20:25
                widocznie moje 'kiedyś', to dla Ciebie jest 'teraz' i ja tego dawniejszego, Twojego 'kiedyś' po prostu nie pamiętam, bo nie sprzedawałam wtedy big_grin
          • patatajowa Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 20:23
            zwariowałaś,koperty mam z odzysku jak sama cos kupuje to zachowuje, buty w dwa mocne worki na śmieci-nowe zeby nie było wink -albo reklamówki z sieciówki. gdybym doliczała opłate za koperty i pudełka z poczty pewnie nic bym nie sprzedała.
    • lulubell Re: Allegro-używane buty 23.03.15, 17:44
      Ja też zawsze proszę o dodatkowe zdjęcia butów.Szczególnie jeśli jest tylko jedno zdjęcie np. z boku.Najbardziej zależy mi o zdjęcia tyłu butów i wkładki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka