Dodaj do ulubionych

Klapki na basen do wrażliwych nóżek dziecka

20.04.15, 13:49
Poszukuję klapek na basen, dla syna, 13 lat rozm 36.
Sprawa o tyle trudna, że synek jest upośledzony, nie mogą to być normalne klapki, bo nie ma na tyle świadomości i będą mu spadać. Miałam klapki typu croksy (zaznaczam, że nie oryginalne), to te "śrubki" wewnętrzne raniły mu stopy, miał zdartą skórę.
Może to wina, że nie były to firmowe?
może buty do wody by się nadały?
Obserwuj wątek
    • verika Re: Klapki na basen do wrażliwych nóżek dziecka 20.04.15, 16:37
      Kupiłabym Crocsy ale oryginalne, posłużą nie tylko na basen, zwłaszcza,że nadchodzi pora letnia. Sama kupowałam Crocsy właśnie w tym rozmiarze w cenie za około 50zł, zdarzają się nawet taniej, trzeba upolować smile
      • bbbasiek Re: Klapki na basen do wrażliwych nóżek dziecka 20.04.15, 19:37
        Gdzie kupiłaś tak tanio?
      • olesia301 Re: Klapki na basen do wrażliwych nóżek dziecka 20.04.15, 20:14
        w tk max widziałam oryginalne, ale ok 70 -80, ale one też mają te kulki od wewnątrz. Czy nie drażnią stopy czy są z jakiegoś miękkiego materiału bardziej?
        Przyznam, że miałam na razie tanizny twarde z marketu.
        • patatajowa Re: Klapki na basen do wrażliwych nóżek dziecka 20.04.15, 20:29
          jak dziec ma wrazliwe stopy to i w oryginałach pewnie beda go uwierac...
        • verika Re: Klapki na basen do wrażliwych nóżek dziecka 20.04.15, 21:04
          Trudno Ci będzie kupić w tym rozmiarze takie klapki basenowe aby trzymały stopę, one są zazwyczaj w małych rozmiarach, Crocsy bywają na allegro poniżej 50 zł, sama kupowałam po 39,90 zł, no + wysyłka 9zł. Musisz jednak patrzeć aby to był model Clasic, one są najbardziej miękkie, albo i nawet rzec można,że są mięciutkie. Miałam różne kolory, nie wiem czemu ale zawsze najbardziej miękkie wydawały mi się te w żółtym kolorze smile. W tej cenie poniżej 50 zł nie ma zbyt wielkiego wyboru w kolorze, bo to będą albo czerwone, albo właśnie żółte, albo granaty. Nigdy w tej cenie nie widziałam niebieskich, zielonych czy turkusowych.
          • olesia301 Re: Klapki na basen do wrażliwych nóżek dziecka 20.04.15, 21:22
            e tam, kolor nie ważny smile poszedłby i w różowym, dzięki za porady, muszę poszukać na allegro.
            • lucyna_1980 Re: Klapki na basen do wrażliwych nóżek dziecka 20.04.15, 21:53
              jeżeli ma wrażliwą stopę to nie napalaj się na Crocsy bo one też mu poobcierają stopy. Crocsy to nie jest aż taki 'och i ach' dla wrażliwców tylko obcierają nogi jak każde gumowe buty. Ja nie mogę ich nosić, córka też nie (próbowane i oryginały i podróbki - dla mnie były bez żadnej różnicy bo nogi poobcierane i odparzone)
              Raczej celowałabym w buty do wody takie tekstylne z siateczką - córka ma z Nike, ja miałam z Deichmanna i Biedronki za ok 20 zł i też były OK
    • kornnella Re: Klapki na basen do wrażliwych nóżek dziecka 21.04.15, 12:01
      A jakoś krzywo stawia stopy dodatkowo?
      Syn ma raczej delikatne nogi i od kilku lat co roku crocsy, nieoryginalne też jakieś miał, chodzi w nich całe lato i nosił w przedszkolu cały rok i nigdy nic. Za to japonki ostatnio mu zdarły skóre między palcami. Ja mam mega wrażliwe stopy, crocsów od groma różnego kształtu i tez nie narzekam. Jedne ot to crocsy nie są takie super na moką nawierzchnię, czasem się ślizgają, ale jak miałaś jakieś crocsopodobne to już pewnie wiesz jak Wam się sprawdziły.

Co do butów do wody to dopytaj, u nas na basenie nie pozwalają.
      Fajne są jeszcze Nike Santiam o ile wpuszczą go w takich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka