Dodaj do ulubionych

Obcierające Crocsy !

24.05.15, 18:40
Nie są to pierwsze buty Crocs mojego syna. Miał już Caymany. Nosił je non stop. Wygodne, idealne na lato.
Nosił je także w upały, nie było problemów z obcieraniem. W tym roku skusiłam się na Crocbandy z Lego. Dziś syn był w nich 30min a placu zabaw. Obtarły go z boku stopy. Wyrzucona kasa sad Czy mogę je reklamować?
Obserwuj wątek
    • olga727 Re: Obcierające Crocsy ! 24.05.15, 19:43
      Nie jestem pewna,czy uznają ci reklamację z powodu obcierania stopy. Zwłaszcza,że te crocsy dziś używał na dworze.
    • aurinko Re: Obcierające Crocsy ! 24.05.15, 19:55
      Obcieranie stóp od obuwia nie jest podstawą do reklamacji, chyba, że jest jakaś wada butów. Obejrzyj dokładnie, może coś jest nie tak od środka, porównaj lewy z prawym czy są identycznie wykończone, może jest więcej gumy nalane albo coś w tym stylu.
      Dopiero co w którymś wątku czytałam, że crocsy "bajkowe" są węższe niż zwykłe, może te lego też są węższe i dlatego obcierają?
      • tosieuda Re: Obcierające Crocsy ! 24.05.15, 20:33
        Tak, one są węższe niż inne
        • mieeke Re: Obcierające Crocsy ! 24.05.15, 20:37
          Shit, co teraz? Sprzedać je dziecku z węższą stópką?sad
          • olga727 Re: Obcierające Crocsy ! 24.05.15, 20:39
            Chyba innego wyjścia nie masz. Może faktycznie obejrzyj je ze wszystkich stron i może znajdziesz jakiś powód obcierania mogący być powodem do uznania reklamacji.
            • mieeke Re: Obcierające Crocsy ! 24.05.15, 20:47
              Obtarly go w miejcu tego guziczka od paska.Jutro na spokojnie obejrzę, przejdę się tez do Crocs może mi coś kobieta doradzi.

Dzięki
              • patatajowa Re: Obcierające Crocsy ! 24.05.15, 21:00
                zaklej plastrem.
                • mieeke Re: Obcierające Crocsy ! 24.05.15, 21:02
                  Myślałam już o tym tongue_out

tyijaczylimy.blogspot.com/
    • sinceramente Re: Obcierające Crocsy ! 24.05.15, 21:30
      Moja córka tak miała kiedyś, że nosiła classiki w jednym sezonie i było ok, ubóstwiała je. W następnym roku tylko czekała, kiedy będzie mogła wskoczyć w crocsy, ale okazało się wtedy, że obcierają ją z oboku stopy (właśnie pod tym "guzikiem").

Miała wtedy chyba 4 lata i uparła się na te crocsy, że będzie w nich chodzić, choć buczała, że ją obcierają. Skończyło się na tym, że wiosną i początkiem lata, kiedy nie było tak gorąco zakładała do nich skarpety, żeby chronić stopy. Po pewnym czasie buty się dopasowały i problem zniknął, nawet gdy miała bose stopy.
    • verika Re: Obcierające Crocsy ! 24.05.15, 22:18
      To chyba faktycznie wina stopy, my mamy już 4ty raz z kolei Crocsy LEGO, obecnie ostatni rozmiar sad i nigdy nic syna nie obtarło, a zawsze chodzi w nich bardzo dużo i najchętniej ubiera, pomimo,że zawsze ma jeszcze drugie crocsy - bardziej przewiewne classiki.
      • tamyk Re: Obcierające Crocsy ! 25.05.15, 16:09
        Moje dzieci mają wiecznie obtarte stopy od crocsów, właśnie pod tym guzikiem. Teraz noszą je tylko na basen (na te kilka minut do szatni), na pewno następnych nie kupię.
        • olga727 Re: Obcierające Crocsy ! 25.05.15, 17:21
          tamyk:Moje dzieci mają wiecznie obtarte stopy od crocsów.na pewno następnych nie kupię.
          To dlaczego do teraz kupowałaś crocsy,skoro dziecko ma poobcierane stopy,nawet na basenie ?
          • mmala6 Re: Obcierające Crocsy ! 27.05.15, 23:23
            U nas juz przeszlo kilka par crocsow,glownirle classic ale tez bajkowe i takie dwukolorowe. Tylko raz syna obcieraly, wlasnie pod guzikiem- jak byly za male. Crocsy musza byc luzne,byle z piety nie spadaly. jak je juz za bardzo czuje to znacznaczy ze trzeba kupic wieksze. Takze obstawialabym zly fason jednak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka