2007e 06.01.16, 19:28 Czy jest cos (niekoniecznie olbrzymich rozmiarow) solidnego i godnego polecenia? Muszę kupić deske i zastanawiam się czy najtansza opcja czy jest cos sensownego na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberka Re: Deska do prasowania 06.01.16, 20:00 od 5 lat prasuję na lidlowej desce i jest ok ....chociaż prasować nie cierpię więc nie używam jej intensywnie Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Deska do prasowania 06.01.16, 22:18 Ja zainwestowałam kilka lat temu w Viledę i żałuję, bo jest do kitu. Ale najtańszej też bym nie kupiła, bo zazwyczaj są bardzo niestabilne. Odpowiedz Link Zgłoś
2007e Re: Deska do prasowania 08.01.16, 23:03 A ja własnie zastanawiałam sie nad vileda smart. Hmm... Nie wiem czy najmniejsza to dobry wybór. Dużo prasuję, ale też nie mam ochoty na ciężką dużą deskę. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Deska do prasowania 08.01.16, 23:55 moja vileda stoi w kącie, nie lubię jej; znów kupiłam nowy pokrowiec na starą deskę - taka jest... zgrabniejsza wg mnie zdecydowany minus mojej viledy (mam ten model z antenką) jest jej kształt na końcu - nie mogę rozłozyć do rozprasowania niektórych miejsc, np koszul - szczególnie chodzi o koszule dzieci - dobrze, że chłopaki rosną i koszule są coraz większe stara deska ma taki bardziej wydłużony kształt końca; Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Deska do prasowania 09.01.16, 11:14 Mam najtańszą z ikei za dwie dyszki w promocji, już kilka lat, ale ja prasuję tylko niektóre koszule. Nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Deska do prasowania 09.01.16, 13:48 Nie wiem czy mam taką samą ale ja swoją w Ikea kupiłam za 50zł i też jest spoko, szkoda mi było kasy na coś droższego. Plus - zdejmowany pokrowiec, minus - brak dodatkowej podstawki na żelazko. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Deska do prasowania 09.01.16, 14:30 Mam tę samą, kupioną dawno temu w promocji ikea family. Dla mnie brak podstawki jest plusem, ciagle mi coś kapało z żelazka na podłogę, a zdarzało się też że z niej spadło gdy krzywo postawiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
joasik_79 Re: Deska do prasowania 09.01.16, 19:31 Ja mam LEIFHEIT AIRBOARD PREMIUM M PLUS. Jestem zadowolona, ale ja dużo prasuję i potrzebowałam solidnej i stabilnej deski. Z mojej nic nie kapie. Odpowiedz Link Zgłoś
lumija Re: Deska do prasowania 10.01.16, 22:10 Od około 6 lat (albo dłużej) użytkuję deskę firmy RORETS blat ma wymiar 40/120 i pokorowiec po takim czasie już wymaga wymiany (nie jest już taki puszysty). Nie narzekam na nią, jest stabilna, i nie jakoś specjalnie ciężka, na co dzień składam, wyciągam tylko jak prasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
katkago Re: Deska do prasowania 10.01.16, 22:27 Ja tez mam Leifheit Airboard. Świetna deska. Warta swojej ceny. Produkowana w Niemczech a nie w Chinach. Solidny sprzęt na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Deska do prasowania 11.01.16, 17:51 A ja przestrzegam przed zakupem desek z Allegro, ok. 60 zł i polski producent, ale deskę odesłałam w trymiga, bo gdy ją rozstawiłam to przewracała się po dotknięciu palcem, nie mówiąc o prasowaniu. Polecam natomiast ikeową. 99zł co prawda, ale można na niej siadać Czasem jak chce człowiek przyoszczędzić, to musi drugie tyle wydać.. Odpowiedz Link Zgłoś
domatorka80 Re: Deska do prasowania 21.01.16, 08:06 a ja polecam taką deskę: www.ceneo.pl/40788832#tab=click Idealny rozmiar i solidne wykonanie. Sama niedawno taką kupiłam w przydomu.pl i dostałam jeszcze suszarkę na pranie gratis. Suszarka niewielka, ale jak wszystkie produkty Leifheit, bardzo solidna. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kr Re: Deska do prasowania 21.01.16, 15:22 Ja polecam zwykłą deskę z Tesco za 60zł. Chyba najlepiej porozkładać różne deski w markecie i wybrać najstabilniejszą. Mi właśnie Vileda wydała się dużo bardziej chwiejna i szeroka na czubku niż ta Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
paniwaz Re: Deska do prasowania 21.01.16, 18:00 Vileda w wersji Lidlowej - niestabilna, brak regulacji wysokości, tylko 3 stałe ustawienia, z którego żadne mi nie pasowało, brak gniazda; Vileda klasyczna, ale z szerszym niż standardowy blatem - służy mi od lat w wersji z siatkowym blatem (przepuszcza parę wodną); solidna konstrukcja z gumowymi, miękkimi nakładkami na nogi; płynna regulacja poziomu (nawet niskiego), co sprawdza się przy prasowaniu na siedząco; wbudowane gniazdo, przez co nie potrzebuję przedłużacza oraz wygodnie się prasuje; zajechałam już kilkanaście różnych pokryć, każde podobne się zużywa; deskę użytkuję już ponad 13 lat i delikatnie rdzewieje siatka, ale tak kocham tę deskę,, że małżonek dostanie zlecenie jej odnowienia. Polecam! Pani Wąż Odpowiedz Link Zgłoś