Dodaj do ulubionych

Prezent dla 6 latka

01.03.16, 12:45
podpowiedzcie co macie sprawdzonego moze cos nowego z gier( myślałam o Farmerze)

dostanie nowa hulajnoge i klocki lego ninja i obowiazkowo ksiazkismile

ale co jeszcze? smile
maks do 100 zł
Obserwuj wątek
    • mia_lipiec Re: Prezent dla 6 latka 01.03.16, 13:44
      nasza 6latka uwielbia: Nogi Stonogi, Rój, Carcassone, Hej hej ok, gry karciane Djeco, Statki Djeco, szachy, Potwory do szafy, Pędzące żółwie, Monopol Kids; na urodzin dostanie pewnie Zgadnij Kto To i jedną z Smart Games Granny ale szukam jeszcze czegoś fajnego takie z kategorig gier rodzinno-taktycznych
    • koraba30 Re: Prezent dla 6 latka 01.03.16, 13:44
      My mamy farmera, nie bardzo lubi syn. Może z gier to Monopol? mój uwielbiał, swego czasu grał codziennie. Może sławne pędzące żółwie?
      • koraba30 Re: Prezent dla 6 latka 01.03.16, 13:45
        A może Dobble?
    • mamawaw Re: Prezent dla 6 latka 01.03.16, 13:55
      dziewczyny mamy zgadnij kto to, dooble,monopol junior i polska pędzące żółwie szachy warcaby tego robala co łazi ( zapomniałam jak sie nazywa) i małpki etc. szukam jakis nowości z gier
      moj syn pomimo pps 3 uwielbia planszówki smile
      myślałam tez o czyms sportowym ( gra w piłkę ale tu juz wsio ma smile

bardzo Wam dziękuję za wszelkie sugestie i pomysły i czekam na dalsze smile
      musimy "obdzielić" rodzine pomysłami smile
      • koraba30 Re: Prezent dla 6 latka 01.03.16, 18:47
        A może jak sportowe to piłkarzyki? Dart elektroniczny. A może kalambury, gra rodzinna. Możesz spróbować tego superfarmera. My mamy wersje mini, może dlatego nie przypadła do gustu.
      • aggala Re: Prezent dla 6 latka 01.03.16, 20:00
        Jak lubicie Dobble, to może Duuuszki z Egmontu? Też oparta na spostrzegawczości. Nam bardzo przypadła do gustu i sześciolatek spokojnie nas dorosłych ogrywa. Tu jest akurat niedostępna, ale masz linki do różnych (wideo)recenzji: www.rebel.pl/product.php/1,1348/28984/Duuuszki-Duszki.html W razie czego, wersja podstawowa lepsza niż "Duuuszki w kąpieli".
    • afroddytta Re: Prezent dla 6 latka 01.03.16, 21:35
      Nasz 6 latek gra w osadników z Catanu, to juz dorosła i przyszłościowa gra, warto zainwestować. Lubi tez Uno. Ogolnie chetnie bawi sie Imaginext, nerf.
    • mamawaw Re: Prezent dla 6 latka 04.03.16, 08:31
      dziekuje, ,moze jeszcze wrzucicie jakies pomysły
      Darta rozwazałam juz dawno wiec na pewno znajdzie sie na liscie i jeszcze kilka gier
      piłkarzyki juz mamy wink
      • patatajowa Re: Prezent dla 6 latka 04.03.16, 08:42
        dart jest fajny z decathlona w wersji z dodatkową "dmuchawką" zamiast lotek. celnosc zdecydowanie wieksza smile
        www.decathlon.pl/zestaw-blowin-niebieski-id_8094104.html
    • mamawaw Re: Prezent dla 6 latka 04.03.16, 08:43
      oo super dzieki , tego nie wiedziałam smile
    • mamawaw Re: Prezent dla 6 latka 07.03.16, 08:06
      a czy sprawdził sie u Waszych dzieci bindez??
      zastanawiałam sie tez nad bankomatem ( tym co przelicza sam kase), syn lubi zbierac kase, przeliczac
    • agus1976 Re: Prezent dla 6 latka 07.03.16, 08:27
      Myślmy naszą przygodę z planszówkami zaczynali od Super Farmera. Polecam, chociaż wiem, że nie wszystkie dzieci lubią tą grę. Jak masz pecha i na kościach będzie wypadał ciągle wilk albo lis, to dzieci mogą się zrazić. Ja osobiście polecam.
      Jesli twój syn lubi gry na refleks to polecam: Duszki, Speed Cups, Zwierzaki cudaki, Halli galli.
      Jeśli twój syn lubi wyścigi, to polecam grę Grand Prix ostatnia prosta, nasz syn uwielbia ją.
      Fajna jest także gra Żółwie z Galapagos - uczy podejmowania decyzji i tego, że czasami ryzyko się opłaca, a czasami nie.
      Pozycja obowiązkowa to Uno. Można wszędzie ze soba zabrać, jest tania i w wielu wersjach.
    • mamawaw Re: Prezent dla 6 latka 07.03.16, 14:02
      dzieki wielkie!!
    • mamawaw Re: Prezent dla 6 latka 07.03.16, 14:06
      a czy sa dwie wersje super farmera ( czy ta druga to delux?) bo widze ze jest z "rolnikiem " i "krową"??
      róznia sie ??
      • agus1976 Re: Prezent dla 6 latka 08.03.16, 11:01
        To ta sama gra tylko inaczej wydana. W wersjo deLux masz plansze, na które układasz kafle ze zwierzetami, w zwykłym farmerze układasz je przed soba po prosty na stole. W deLux masz figurki psów, w zwykłym psy sa narysowane na kafelkach.
        Wersja Delux jest po prostu ładniejsza ale to ta sama gra.
        my mamy delux: wieczorgier.blogspot.com/2015/01/super-farmer-granna.html
    • mamawaw Re: Prezent dla 6 latka 08.03.16, 19:32
      dzieki wielkie !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka