Dodaj do ulubionych

kurtka dla dziewczynki

26.09.16, 06:38
Poradźcie gdzie szukać ciepłej zimowej kurtki dla dziewczynki rozm ok 104 w rozsądnej cenie ( powiedzmy ok 200 zł) nie narciarskiej, bo raczej dla dziecka niezbyt ruchliwego... Niestety nie mam możliwości pojeździć po sklepach pomacac więc zdaję się na wasze doświadczenie...
Z góry dzięki za pomoc...
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 07:40
      jakbys weszła na forum w sobote to za ta cene kupiłabys w smyku 4 kurtki. lub kurtke, buty ,czapke i rekawiczki.
      sklepów internetowych jest mnostwo, trzeba usiasc i poogladac. budzet niemały wiec raczej wszedzie cos kupisz.
      • sonrisa06 Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 07:58
        E tam ze smyka to nie są cieple kurtki. Smyk ma dobre tylko narciarskie.
        Kup puchowy płaszczyk Benetton np. na zalando. Dlugi i baardzo ciepły, ja jeszcze nie znalazłam cieplejszej kurtki, a kupuję kurtki dziecięce od 10 lat.
        • patatajowa Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 08:08
          tylko trzeba sie zastanowic czy komus jest potrzenby "bardzo ciepły" płaszcz puchowy. wiekszosci dzieci jest w takim raczej goraco- za ostatnie kilka lat to zimy takie ze takie grube kurtki mozna nosic przez jakies 2 tyg. max. oczywiscie wszystko zalezy od trybu życia,faktu posiadania suszarki elektrycznej do kurtki puchowej i tego ile dziecko spedza realnie czasu na dworze w zimie. 90% znanych mi dzieci takich kurtek nie potrzebuje bo do szkoły sa wozone a czasu na dworze spedzaja w tygodniu niewiele bo po pietnastej jest juz ciemno.
          • sonrisa06 Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 09:18
            Ja tam całą zimę chodzę w puchówce, aż do wiosny, bo mi zimno. Jeszcze się trochę wstydzę wyciągnąć, ale szczerze mówiąc już bym chętnie w puchowej chodziła. Córka taki sam zmarzluch, ale rozumiem, że ktoś może być gorącokrwisty i w softshelu mu za ciepło.
            Moja córka od czasów przedszkolnych żaliła się, że jej po nogach zimno. Dlatego ja cały czas szukam jak najdłuższych kurtek (i najcieplejszych) i jak najwyższych butów.
            Kurtkę, a raczej płaszczyk zimowy ze smyka miałam raz. Nie był zły, córka przechodziła w nim całą zimę, ale benetton zdecydowanie lepszy. Lepsze jest wrogiem dobrego.
            • patatajowa Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 09:27
              ja juz chodze w puchówce, co prawda tej cienkiej krótkiej ale miło i cieplutko w niej rano smile
              syn tez ma cienka z mango i tez juz do szkoły ubiera.
              długie kurtki tez lubie i moje dzieci dlatego niedawno był mój watek o parce dłuzszej dla chłopca. natomiast grube puchowe kurtki przez ostatnie 3 zimy nam sie wogóle nie sprawdziły-wystawiałam zawsze jak nówki na all.
              ale tak jak pisałam, jak sie duzo chodzi-szkola, przedszkole pieszo,dodatkowe zajecia itp,przystanek,to pewnie warto,do samochodu raczej nie wink
              • sonrisa06 Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 09:52
                No właśnie ja się czaje, żeby tą cienką puchówkę wyciągnąć. Dobrze, że piszesz, że już w takiej chodzisz, bo u mnie to w takiej kurtce jeszcze nikogo nie widziałam. Widuję za to ludzi w krótkim rękawie i spodniach 3/4. I sobie myślę, że dziwna jestem, bo i czapkę już bym chciała założyć.
                A dziś córce podpięłam podpinkę z miśka pod parkę z Zary.
                • patatajowa Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 10:00
                  bo sie naczytałas wątków z ematki ze to dopiero w zeszłym tygodniu było ponad 20 wiec po co kurtka i czapka wink
                  w krótkim rekawie tez widuje i w grubych kurtkach tez,zwaszcza rano smile
                • agni71 Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 10:05
                  Niedawno stałam na przystanku obok osoby w kurtce puchowej tej cienkiej. Ja miałam na sobie spodnie nad kostke, T-shirt i kardigan cienki. To było ponad tydzien temu, kiedy u nas temp. w dzień zbliżały się do 20 stopni smile A zawsze myślałam, że jestem zmarźluchem wink
                • ewolajda88 Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 12:00
                  Sonrisa, jeśli masz jeszcze płaszczyk benettona na 128 to napisz do mnie ewolajda@gmail.com
                  • sonrisa06 Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 12:37
                    nigdy takiego nie miałam. płaszczyki z benettonu zaczęłam kupować od rozmiaru 134/140, a teraz córka nosi już 152/164
                    • ewolajda88 Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 18:34
                      O kurcze, to nie wiedzialam, że to taka duza panna już wink
        • magia Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 09:08
          Oj zupełnie sie nei zgodzę.
          Smyk ma ciepłe kurtki, większośc zimówek na polarze jest ciepła, a nawet bardzo ciepła - np, ta:
          www.smyk.com/catalog/product/view/id/167554/s/cool-club-kurtka-dziewczeca/
          albo ta:
          www.smyk.com/catalog/product/view/id/169856/s/cool-club-kurtka-chlopieca/
    • makoja Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 08:25
      Najcieplejsze kurtki jakie córka miała to Wójcik - do 200 zł może być problem ze znalezieniem o tej porze roku, szukaj na stronie www w dziale super oferta lub na allegro - tylko weż pod uwagę że te kurtki są naprawdę bardzo ciepłe i przy dodatniej temperaturze może być w niej dziecku za ciepło. Trochę mniej ciepłe kurtki ma zara, next
      • toslawa Re: kurtka dla dziewczynki 26.09.16, 09:20
        hm narciarki ze smyka sa mega ciepłe. Ostatnie zimy sa marne także ja np szukam cienszej kurtki bo mój w tej smykowej jest zgrzany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka