Dodaj do ulubionych

Gry planszowe dla 9 latka

10.02.17, 18:33
Czy możecie polecić proszę ciekawe i mądre gry dla 9 latka? Mamy Carcassonne, Wsiąść do Pociągu. Obie cieszą się zainteresowaniem.
Obserwuj wątek
    • schiraz Re: Gry planszowe dla 9 latka 10.02.17, 20:48
      Nie do końca planszowe ale: Rummikub, 5 sekund, Uno
      • aggala Re: Gry planszowe dla 9 latka 10.02.17, 21:09
        Potwierdzam - Uno u nas (9,5 + 7 lat) też bardzo lubiane, mimo że proste (karcianka o zasadach zbliżonych do makao). Rummikub - ja bardzo lubię i gram z mężem, moje dzieci na razie nie bardzo. 5 sekund - mamy wersję standard (nie junior) i wiele pytań nie jest dostosowanych do wiedzy dzieci, trzeba je selekcjonować, ale dzieci lubią grać.
        Poza tym Dobble (hit!), Dixit (ale musi być przynajmniej trójka graczy), Schotten Totten. Z planszowych logicznych - Qwirkle i Geniusz. Z bardziej dziecięcych - Duuuszki (polecam wersję podstawową, nie "Duuuszki w kąpieli") i Pszczółki (www.rebel.pl/product.php/1,1307/96403/Pszczolki.html) - szybkie gry, przy których dużo zabawy mają i dzieci i dorośli.
    • amalota Re: Gry planszowe dla 9 latka 10.02.17, 22:56
      Splendor, enigma, Dixit,potwory z Tokio, jungle Speed, colt express, wsiąść do pociągu, Bokus, qwirkle, tarantula tango, monopoly/eurobusiness, dobble, osadnicy z catanu, tajniacy. Wszystkie w stałym użyciu ( gramy dużo i często na wieczorach gier). Ostatnio hitem jest jungle Speed i tarantula tango.
    • mieeke Re: Gry planszowe dla 9 latka 11.02.17, 06:06
      Mój syn również 9 latek lubi grać w Splendor, Talisman, Blokus, Uno choć ostatnio w szkole hitem jest gra Summoner Wars.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka