Dodaj do ulubionych

Kurtki Kappahl Kaxs

10.02.17, 21:57
Czy te kurtki mają ocieplenie? Z tego co widzę to ta seria cieszy się na forum dobrą opinią. Na stronie jest tylko napisane że pełnią rolę zimowych, czy one są ciepłe? www.kappahl.com/pl-pl/kappahl/kids/sportlov/435412
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Kurtki Kappahl Kaxs 10.02.17, 22:07
      Kurtki Kaxs są i ocieplane, jak ta w linku, i nieocieplane. Ta zalinkowana to taka typowa narciarska.
    • makoja Re: Kurtki Kappahl Kaxs 10.02.17, 22:17
      To kurtka narciarska czyli do sportów zimowych czy zabaw na śniegu - i tu się sprawdza, ale nie jest to gruba ciepła kurtka do spacerowania czy stania na przystanku, wtedy przy ujemnych temperaturach bez dodatkowych warstw pod spodem dziecko zmarznie.
      • gleana Re: Kurtki Kappahl Kaxs 10.02.17, 22:42
        O właśnie o to mi chodziło. A czy z Kaxsa czy Woxo bywają kurtki takie właśnie ocieplone? Bo ich spodnie w opisie mają że są ocieplane.
        • patatajowa Re: Kurtki Kappahl Kaxs 10.02.17, 22:59
          No przecież Agni ci napisała jaka to kurtka. Ocieplana czyli z warstwą watoliny. Sa tez wersje wioseno letnie tylko z podszewką. Tak samo jest ze spodniami.Wszędzie materiał wierzchni ten sam.
        • makoja Re: Kurtki Kappahl Kaxs 10.02.17, 23:06
          Kurtka narciarska Kaxs jest ocieplona - ta którą linkujesz , ale nie tak mocno jak np. narciarska ze smyka.
      • patatajowa Re: Kurtki Kappahl Kaxs 10.02.17, 23:01
        Makoja możesz rozwinąć swoją wypowiedź?
        • gleana Re: Kurtki Kappahl Kaxs 11.02.17, 16:34
          Właśnie zawsze mieliśmy kurtki ze Smyka - dobrze ocieplone i dlatego próbuję rozkminić tą Kaxsa.
          • grudniowa.mama Re: Kurtki Kappahl Kaxs 11.02.17, 16:55
            Ja kupiłam taka sama (tylko niebieska)i ona jest ocieplana - moje dziecko 3 sezon chodzi w kurtce Kappahl i nigdy nie zauważyłam żeby było mu zimno. To że kurtka smyka ma grubsza ociepline wcale nie musi oznaczać że sama kurtka jest cieplejsza. Bez urazy ale porównywanie kurtki Smyka do kurtki Kappahla to jak porównywanie dużego Fiata do Volvo.
            • gleana Re: Kurtki Kappahl Kaxs 11.02.17, 17:19
              Dlatego dopytuję bo nie mam porównania 😊 A jak z ich rozmiarówką? Raczej kurtki są większe niż wskazuje rozmiar?
              • grudniowa.mama Re: Kurtki Kappahl Kaxs 11.02.17, 17:56
                Tak, akurat kurtkę kupuje zawsze rozmiar mniejszą - co do spodni zimowych mam mieszane uczucia - mam wrażenie że jest jakby pół rozmiaru wieksze ale to jakoś w tym roku tak mi wyszło - może kwestia tego że mi czterolatek przez zimę sporo urosl
              • agni71 Re: Kurtki Kappahl Kaxs 11.02.17, 22:37
                To nie są kurtki z grubą warstwą ocieplenia, tylko narciarskie czy do zabaw na śniegu. Nie przemoknie, ochroni przed wiatrem. Sprawdzą się jako zimowe, kiedy nie ma ekstremalnych mrozów oraz gdy dziecko się rusza. Rozmiarowo chyba zawsze były raczej spore, ale moje dzieci juz dawno z Kaxs wyrosły, więc może coś się zmieniło w międzyczasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka