marysia460 11.03.17, 19:00 Dziewczyny , jakie macie meble w ogrodzie ? Drewno, plastik , technorattan ? Czy jeszcze inne ? Które są według Was najlepsze ? Macie doświadczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamma_2012 Re: Meble na taras , do ogrodu 11.03.17, 19:09 Technorattan z marketu. Reszta rodziny ma meble ponad 10 razy droższe, różnicy nie widzę. Moje mają kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: Meble na taras , do ogrodu 11.03.17, 19:16 A krzesła masz składane ? Dobrze się sprawują ? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Meble na taras , do ogrodu 11.03.17, 19:23 Drewniana,zaleta mozna zeszlifowac i pomalowac na nowo Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Meble na taras , do ogrodu 11.03.17, 19:26 Drewno, olejowane. Zimują w zamknięciu i na dniach olejowanie zostanie powtórzone. Nie wiem ile wytrzymają, bo w czerwcu skończą rok . Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina podczepię się 11.03.17, 19:27 jeśli można Moje meble ogrodowe też już sa do wymiany. Miałam do tej pory drewniane. Szukam czegoś i natkałam się na te, z tchibo: www.tchibo.pl/-c400061368/k302.html?&pos=0 Nawet mi się podobają tylko wydają mi się bardzo drogie. Tylko wydają czy faktycznie podobne można kupić taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
mag1_k Re: podczepię się 11.03.17, 19:48 mam wrażenie, że Tchibo jest bardzo drogie. Takie same albo bardzo podobne zestawy mebli, parasole i markizy widziałam znacznie tańsze na innych stronach int. i w marketach Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: podczepię się 11.03.17, 19:51 No niektóre piekne są , niestety bardzo drogie Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Meble na taras , do ogrodu 11.03.17, 19:33 Drewniane, co roku impregnowane Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: Meble na taras , do ogrodu 11.03.17, 20:03 Drewniane miałam , około 7 lat , na zimę były wynoszone do garażu , drogie były jak diabli a wcale długo nie służyły Ale wyglądał bardzo ładnie , szlachetnie 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
madzik2505 Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 10:04 U mnie drewno mam coś podobnego do tych www.meble-laciak.pl/oferta/meble-debowe.html Mi osobiście się bardzo podobają. Są solidne i stabilne, a to chyba najważniejsze jeśli chodzi o meble do ogrodu. Przynajmniej wiatr mi ich nie porywa Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 10:18 Mam plastikowe, główną ich zaletą jest to że są lekkie i składane i nie wymagają zapuszczania, olejowania itp zabiegów. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 10:26 Właśnie wywaliłam drewniane, z jakiegoś egzotycznego drewna. Na zimę przykrywane plandeką (nie mamy zadaszenia, ani możliwości schowania), wytrzymały 2 lata (stół) i 5 lat (krzesła). Musimy niebawem kupić, chyba tym razem bedzie to technorattan. Zastanawiamy się nad meblami z Jysk, miał ktoś moze? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 11:14 Moje drewniane, chowane pod plandeką, w tym roku uzyskały pełnoletność, poważnie. Co prawda w stole był wymieniany blat a jedno krzesło dwa dni temu zakończyło żywot, to wymieniać będziemy dopiero w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 13:55 madzik2505 napisał(a): > U mnie drewno mam coś podobnego do tych [url=http://www.meble-laciak.pl/oferta/meble-debowe.html O, to ja mam podobne (bardziej masywne) w altance. Stoją sobie cały rok niczym nie przykryte (poza dachem altanki) i nic im nie jest. Poza tym mam meble wiklinowe (stolik i 4 krzesełka) - te są wystawiane tylko wtedy, gdy są potrzebne, bo deszcz im nie służy raczej Ale ponieważ są lekkie, bardzo łatwo je przenieść i ustawić w dowolnym miejscu ogrodu. Takie mniej więcej: www.mango.pl/produkt/wicker-stol-wiklinowy--kolor--naturalny-p77351.html?source=googleps&gclid=CMOkk-vsntMCFQ9lGQodlGwIEg Na tarasie mam zwyczajny tapicerowany komplet (narożnik i fotele), który kiedyś stał w salonie, ale został zastąpiony czymś innym. I stolik też pokojowy, taka ława ze szklanym blatem w drewnianej obudowie. Stoją w zadaszonej części tarasu, niczym ich nie osłaniam przez cały rok, trzymają się świetnie - po zimie tylko trzeba je wytrzepać lub przeprać karcherem. Normalna, wygodna kanapa na tarasie jest super - nieraz w ogóle tam śpię w ciepłe noce Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 11:57 Drewniane, długo juz je mamy, na zime są chowane, wiosną olejowane. Żeden full wypas, zwykłe z Castoramy czy innego Leroy Merlin. Myślę, że jeszcze sporo posłużą. Odpowiedz Link Zgłoś
avea987 Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 12:00 a co sądzicie o metalowych? szukam czegoś co może cały sezon postać bez zadaszenia, w słońcu, do tego jakieś poduszki. ma ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 12:17 Ja mam metalowe, kupione w 2011r. Sluza nam do tej pory, aczkolwiek rdza w kilku miejscach juz jest. Do tego mamy zestaw poduszek na krzesla. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 12:18 www.moebelix.at/garten/gartengarnituren-sets/gartengarnituren/c16c1c2/greemotion/greemotion-gartenset-toulouse.produkt-0046540146?gclid=CPeL-bDYntMCFZCdGwodT-YOcg&gclsrc=aw.ds mam dokladnie ta wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 12:19 Moim zdaniem najlepsze są meble drewniane, wiklinowe lub rattanowe. Sztuczne tworzywa są nadużywane. Drewniane krzesło zazwyczaj łatwiej naprawić, a jak się już dokumentnie zniszczy to można sobie ognisko zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
1234wxyz Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 13:57 Ognisko. Z lakierowanego drewna. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 12:44 Takie krzesła i stolik, tylko, że czarne: Plus taka ława drewniana, pomalowana na czarno: Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 11:57 sorry, moze glupie pytanie, ale czy ten metal sie nie nagrzewa? ozumiem, ze na siedzisko mozna poduchy dac, ale dookola dalej jest metal plus nogi krzesel. Mam mocno nasloneczniony taras, w pogodne dni slonce przygrzewa od poludnia do zachodu, nagrzewa sie wszystko i jak wtedy taki metalowy komplet sie zachowa? Mam teraz drewniane, ale mysle o wymianie bo 10 rok stoja bez zdnego zabezpieczenia (okresowo sa impregnowane tylko) i juz wygladaja nie za ladnie. Slyszalam ze techonrattan jest za delikatny i nie do domu gdzie sa dzieci. No to co zostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 12:45 Mam taras pod dachem, na słońcu nie siedzę, więc mi obojętne, czy się nagrzewa, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 20:19 Drewniane. Rozkładany stół z IKEA, impregnowany co jakiś czas plus krzesła z drewna egzotycznego zakupione w OBI. Tylko owszem, stoją pod zadaszeniem, a zimę spędzają w garażu. Ale jak kiedyś spędziły na dworze, pod przykryciem też przeżyły bez szwanku. Jeszcze ławki były z IKEA (z akacji?) stojące bez zadaszenia ale się rozpadły po paru latach. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 20:45 stół z blatem granitowym (robiony na zamówienie) krzesła muszę kupić, na razie mam stare plastiki Odpowiedz Link Zgłoś
izabelle64 Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 10:49 Nie kupujcie w jysk krzesel 5-pozycyjnych MELLBY !!! Rok temu kupilam takie krzeslo po kilku razach uzytkowania dokladnie dwa tygodnie przeguby plastikowe pekly !!! Waze 68 kg . Reklamacja zostala uwzgledniona i otrzymalam nowe . W tym roku , w tym samym miejscu , pekly znowu przeguby plastikowe !!!! Znowu reklamacja , wysylanie zdjec , czekam na nowe . Siostra ma juz 5 lat takie samo tylko kupila w OBI stoja na balkonie zima lato i nie ma problemow . Odpowiedz Link Zgłoś
an.16 Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 11:05 Mamy cudowny, wytrzymały stół ze szklanym blatem już kilkanaście lat. Na środku ma dziurę na parasol bo nie mamy zadaszenia. Krzesła z drewna egzotycznego maja kilka lat. Można je składać (niezbędne, bo zima chowane) i zmienić pozycje oparcia. Nie impregnujemy i nie olelujemy ( nie chce nam się). Nie będzie mi ich szkoda bo są okropnie ciężkie. Tyle że nic z nimi się nie dzieje, poza tym że to drewno dość brzydko się starzeje Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 15:09 Drewniane, surowe drewno, które zaimpregnowałam i pomalowałam. Mąż skręcał. Stół, ława + dwa fotele. Stuknęło im własnie 10 lat, powoli trzeba je będzie wymieniać. Kosztowały - po sezonie w MACRO - 86 zł. Miały posłużyć rok. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 15:23 No... ja właśnie drewniany stół, robiony przez ś.p. teścia 30 lat temu, ergo nie do ruszenia ;/ zabezpieczyłam pięknym ceratowym obrusem w kropki, aby się zbytnio nie zniszczył w czasie burzy... Ależ mnie to uszczęśliwia... No ale... może niemodnie, ale z kwiatami i lampionami imho jednak ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 15:23 "pięknym" powinno być Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazd3 Re: Meble na taras , do ogrodu 21.07.17, 07:11 Nie wiem czy jest sens patrzeć sie na to co jest modne, a co nie jest modne. Powinniśmy kupować to co nam sie podoba. Sama ostatnio zastanawiałam się czy kupować meble do ogrodu drewniane czy technorattanowe. Zdecydowałam sie na te drugie ( wydawały mi się takie jakieś lżejsze). Kupowaliśmy w OBI. Robiąc pewne rozpoznanie, zobaczyliśmy ,ze jednak obi ma najlepsze ceny na tego typu komplety ( szczególnie,ze w wielu sklepach jest to samo tylko,że w różnej cenie). Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Meble na taras , do ogrodu 22.07.17, 11:29 Najlepsze to chyba technorattan i drewniane, ale takie solidne drewniane. Ja na balkonie mam z drewna egzotycznego, kupione w LM. Jakość raczej średnia, na szczęście zimą "garażują", bo raczej nie wytrzymałyby, ale kocham je za wygodę, dzieciaki nawet na nich śpią Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama