marysia460 11.03.17, 19:00 Dziewczyny , jakie macie meble w ogrodzie ? Drewno, plastik , technorattan ? Czy jeszcze inne ? Które są według Was najlepsze ? Macie doświadczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamma_2012 Re: Meble na taras , do ogrodu 11.03.17, 19:09 Technorattan z marketu. Reszta rodziny ma meble ponad 10 razy droższe, różnicy nie widzę. Moje mają kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: Meble na taras , do ogrodu 11.03.17, 19:16 A krzesła masz składane ? Dobrze się sprawują ? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Meble na taras , do ogrodu 11.03.17, 19:23 Drewniana,zaleta mozna zeszlifowac i pomalowac na nowo Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Meble na taras , do ogrodu 11.03.17, 19:26 Drewno, olejowane. Zimują w zamknięciu i na dniach olejowanie zostanie powtórzone. Nie wiem ile wytrzymają, bo w czerwcu skończą rok . Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina podczepię się 11.03.17, 19:27 jeśli można Moje meble ogrodowe też już sa do wymiany. Miałam do tej pory drewniane. Szukam czegoś i natkałam się na te, z tchibo: www.tchibo.pl/-c400061368/k302.html?&pos=0 Nawet mi się podobają tylko wydają mi się bardzo drogie. Tylko wydają czy faktycznie podobne można kupić taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
mag1_k Re: podczepię się 11.03.17, 19:48 mam wrażenie, że Tchibo jest bardzo drogie. Takie same albo bardzo podobne zestawy mebli, parasole i markizy widziałam znacznie tańsze na innych stronach int. i w marketach Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: podczepię się 11.03.17, 19:51 No niektóre piekne są , niestety bardzo drogie Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Meble na taras , do ogrodu 11.03.17, 19:33 Drewniane, co roku impregnowane Odpowiedz Link Zgłoś
marysia460 Re: Meble na taras , do ogrodu 11.03.17, 20:03 Drewniane miałam , około 7 lat , na zimę były wynoszone do garażu , drogie były jak diabli a wcale długo nie służyły Ale wyglądał bardzo ładnie , szlachetnie 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
madzik2505 Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 10:04 U mnie drewno mam coś podobnego do tych www.meble-laciak.pl/oferta/meble-debowe.html Mi osobiście się bardzo podobają. Są solidne i stabilne, a to chyba najważniejsze jeśli chodzi o meble do ogrodu. Przynajmniej wiatr mi ich nie porywa Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 10:18 Mam plastikowe, główną ich zaletą jest to że są lekkie i składane i nie wymagają zapuszczania, olejowania itp zabiegów. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 10:26 Właśnie wywaliłam drewniane, z jakiegoś egzotycznego drewna. Na zimę przykrywane plandeką (nie mamy zadaszenia, ani możliwości schowania), wytrzymały 2 lata (stół) i 5 lat (krzesła). Musimy niebawem kupić, chyba tym razem bedzie to technorattan. Zastanawiamy się nad meblami z Jysk, miał ktoś moze? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikka Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 11:14 Moje drewniane, chowane pod plandeką, w tym roku uzyskały pełnoletność, poważnie. Co prawda w stole był wymieniany blat a jedno krzesło dwa dni temu zakończyło żywot, to wymieniać będziemy dopiero w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 13:55 madzik2505 napisał(a): > U mnie drewno mam coś podobnego do tych [url=http://www.meble-laciak.pl/oferta/meble-debowe.html O, to ja mam podobne (bardziej masywne) w altance. Stoją sobie cały rok niczym nie przykryte (poza dachem altanki) i nic im nie jest. Poza tym mam meble wiklinowe (stolik i 4 krzesełka) - te są wystawiane tylko wtedy, gdy są potrzebne, bo deszcz im nie służy raczej Ale ponieważ są lekkie, bardzo łatwo je przenieść i ustawić w dowolnym miejscu ogrodu. Takie mniej więcej: www.mango.pl/produkt/wicker-stol-wiklinowy--kolor--naturalny-p77351.html?source=googleps&gclid=CMOkk-vsntMCFQ9lGQodlGwIEg Na tarasie mam zwyczajny tapicerowany komplet (narożnik i fotele), który kiedyś stał w salonie, ale został zastąpiony czymś innym. I stolik też pokojowy, taka ława ze szklanym blatem w drewnianej obudowie. Stoją w zadaszonej części tarasu, niczym ich nie osłaniam przez cały rok, trzymają się świetnie - po zimie tylko trzeba je wytrzepać lub przeprać karcherem. Normalna, wygodna kanapa na tarasie jest super - nieraz w ogóle tam śpię w ciepłe noce Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 11:57 Drewniane, długo juz je mamy, na zime są chowane, wiosną olejowane. Żeden full wypas, zwykłe z Castoramy czy innego Leroy Merlin. Myślę, że jeszcze sporo posłużą. Odpowiedz Link Zgłoś
avea987 Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 12:00 a co sądzicie o metalowych? szukam czegoś co może cały sezon postać bez zadaszenia, w słońcu, do tego jakieś poduszki. ma ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 12:17 Ja mam metalowe, kupione w 2011r. Sluza nam do tej pory, aczkolwiek rdza w kilku miejscach juz jest. Do tego mamy zestaw poduszek na krzesla. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 12:18 www.moebelix.at/garten/gartengarnituren-sets/gartengarnituren/c16c1c2/greemotion/greemotion-gartenset-toulouse.produkt-0046540146?gclid=CPeL-bDYntMCFZCdGwodT-YOcg&gclsrc=aw.ds mam dokladnie ta wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 12:19 Moim zdaniem najlepsze są meble drewniane, wiklinowe lub rattanowe. Sztuczne tworzywa są nadużywane. Drewniane krzesło zazwyczaj łatwiej naprawić, a jak się już dokumentnie zniszczy to można sobie ognisko zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
1234wxyz Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 13:57 Ognisko. Z lakierowanego drewna. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 12:44 Takie krzesła i stolik, tylko, że czarne: Plus taka ława drewniana, pomalowana na czarno: Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 11:57 sorry, moze glupie pytanie, ale czy ten metal sie nie nagrzewa? ozumiem, ze na siedzisko mozna poduchy dac, ale dookola dalej jest metal plus nogi krzesel. Mam mocno nasloneczniony taras, w pogodne dni slonce przygrzewa od poludnia do zachodu, nagrzewa sie wszystko i jak wtedy taki metalowy komplet sie zachowa? Mam teraz drewniane, ale mysle o wymianie bo 10 rok stoja bez zdnego zabezpieczenia (okresowo sa impregnowane tylko) i juz wygladaja nie za ladnie. Slyszalam ze techonrattan jest za delikatny i nie do domu gdzie sa dzieci. No to co zostaje? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 12:45 Mam taras pod dachem, na słońcu nie siedzę, więc mi obojętne, czy się nagrzewa, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 20:19 Drewniane. Rozkładany stół z IKEA, impregnowany co jakiś czas plus krzesła z drewna egzotycznego zakupione w OBI. Tylko owszem, stoją pod zadaszeniem, a zimę spędzają w garażu. Ale jak kiedyś spędziły na dworze, pod przykryciem też przeżyły bez szwanku. Jeszcze ławki były z IKEA (z akacji?) stojące bez zadaszenia ale się rozpadły po paru latach. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Meble na taras , do ogrodu 12.04.17, 20:45 stół z blatem granitowym (robiony na zamówienie) krzesła muszę kupić, na razie mam stare plastiki Odpowiedz Link Zgłoś
izabelle64 Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 10:49 Nie kupujcie w jysk krzesel 5-pozycyjnych MELLBY !!! Rok temu kupilam takie krzeslo po kilku razach uzytkowania dokladnie dwa tygodnie przeguby plastikowe pekly !!! Waze 68 kg . Reklamacja zostala uwzgledniona i otrzymalam nowe . W tym roku , w tym samym miejscu , pekly znowu przeguby plastikowe !!!! Znowu reklamacja , wysylanie zdjec , czekam na nowe . Siostra ma juz 5 lat takie samo tylko kupila w OBI stoja na balkonie zima lato i nie ma problemow . Odpowiedz Link Zgłoś
an.16 Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 11:05 Mamy cudowny, wytrzymały stół ze szklanym blatem już kilkanaście lat. Na środku ma dziurę na parasol bo nie mamy zadaszenia. Krzesła z drewna egzotycznego maja kilka lat. Można je składać (niezbędne, bo zima chowane) i zmienić pozycje oparcia. Nie impregnujemy i nie olelujemy ( nie chce nam się). Nie będzie mi ich szkoda bo są okropnie ciężkie. Tyle że nic z nimi się nie dzieje, poza tym że to drewno dość brzydko się starzeje Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 15:09 Drewniane, surowe drewno, które zaimpregnowałam i pomalowałam. Mąż skręcał. Stół, ława + dwa fotele. Stuknęło im własnie 10 lat, powoli trzeba je będzie wymieniać. Kosztowały - po sezonie w MACRO - 86 zł. Miały posłużyć rok. Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 15:23 No... ja właśnie drewniany stół, robiony przez ś.p. teścia 30 lat temu, ergo nie do ruszenia ;/ zabezpieczyłam pięknym ceratowym obrusem w kropki, aby się zbytnio nie zniszczył w czasie burzy... Ależ mnie to uszczęśliwia... No ale... może niemodnie, ale z kwiatami i lampionami imho jednak ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
butch_cassidy Re: Meble na taras , do ogrodu 06.06.17, 15:23 "pięknym" powinno być Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazd3 Re: Meble na taras , do ogrodu 21.07.17, 07:11 Nie wiem czy jest sens patrzeć sie na to co jest modne, a co nie jest modne. Powinniśmy kupować to co nam sie podoba. Sama ostatnio zastanawiałam się czy kupować meble do ogrodu drewniane czy technorattanowe. Zdecydowałam sie na te drugie ( wydawały mi się takie jakieś lżejsze). Kupowaliśmy w OBI. Robiąc pewne rozpoznanie, zobaczyliśmy ,ze jednak obi ma najlepsze ceny na tego typu komplety ( szczególnie,ze w wielu sklepach jest to samo tylko,że w różnej cenie). Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Meble na taras , do ogrodu 22.07.17, 11:29 Najlepsze to chyba technorattan i drewniane, ale takie solidne drewniane. Ja na balkonie mam z drewna egzotycznego, kupione w LM. Jakość raczej średnia, na szczęście zimą "garażują", bo raczej nie wytrzymałyby, ale kocham je za wygodę, dzieciaki nawet na nich śpią Odpowiedz Link Zgłoś