Dodaj do ulubionych

Plecaki Topgal- pytanie

27.07.17, 12:13
Chcialam zapytac o stan plecakow po roku uzytkowania. Spotykam sie w wiekszosci z opinia, ze jakosc super, a jak ogladam uzywane topgale na roznych portalach to odblaski sa czesto tak pozdzierane, ze szok. Ogladam plecaki dziewczece, z reguly dziewczynki bardziej szanuja swoje plecaki, dlatego jestem zdziwiona. Planuje zakup nowego Topgala dla corki, z przeznaczeniem do 3 i 4 klasy, ale jak ma byc obdarty po roku, to podziekuje smile
Obserwuj wątek
    • ilonakrzeminska Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 12:42
      Mój po dwóch latach ok, prany dwa razy, jedynie to przetarła się siateczka na napoje, musiałam zszyć, teraz młodszej kupiłam i ciekawa jestem, trochę mniej uważna, piórnik tez w dobrym stanie, trochę zmechacił się owad na nim (wzór). Nie wiem, nie mam śladu na odblaskach...
      • corrina_f1 Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 13:04
        Nasz po dwóch latach oczywiście nie wygląda jak nowy, ale jak go upiorę pod koniec lata to na pewno jeszcze ten rok się idealnie sprawdzi. Poza minimalnie pękniętym odblaskiem (taki cienki paseczek który leci jakby dookoła plecaka, inaczej nie umiem tego wytłumaczyć), nie widzę żadnych znaczących śladów użytkowania. A cuda wianki się codziennie z tym plecakiem działy wink
        Aczkolwiek nie wiem, czy się jednak nie złamię w tym roku na plecak na kółkach bo niestety do tej pory ja jak wielbłąd go nosiłam razem z własną torbą do pracy i torbą z jedzeniem do pracy, swoją książką itp. i niestety po tych 2 latach mam już serdecznie dosyć..
        • ewolajda88 Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 13:35
          Wlasnie o te paseczki, lamowki odblaskowe mi chodzilo wink
    • silje78 Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 13:01
      "Nasz" używany jest przez córkę 1,5r, a nie jest dzieckiem "przesadnie dbającym", raczej nieuważnym. Plecak był prany dwukrotnie, jest jak nowy. Używa go od połowy drugiej klasy, teraz idzie z nim do 4.
      • ewolajda88 Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 13:38
        A jaki model macie? U mnie w gre wchodza plecaki dedykowane do 1 klasy, najlzejsze, bo corke mam drobna. Zastanawiam sie, czy i jak taki plecak sprawdzi sie na drugi rok do 4 klasy.
        • corrina_f1 Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 13:39
          Nie pamiętam totalnie jaki to model, ale teraz córka idzie do 3 klasy. Kupowałam do 1 dla 6-latki. Plecak jest fioletowy z jakimiś pawimi piórami.
          • corrina_f1 Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 13:40
            Taki : szkolne-plecaki.pl/plecaki-topgal/1703-plecak-szkolny-dwukomorowy-dla-dziewczynki-topgal-chi-697-8592571003693.html
        • silje78 Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 22:45
          Topgal CHI702.
          Tylko, ze moja jest bardzo wysoka. Jak go dostala w 2 klasie to miala z ok 150cm wzrostu.
      • ladybarque Re: Plecaki Topgal- pytanie 21.08.17, 12:47
        u nas tal samo, córka nie dba a wygląda jak nowy smile
    • makoja Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 14:17
      Córka ma taki www.google.pl/search?q=topgal+chi+786&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwji2qrOuKnVAhVRSZoKHVyLCxIQ_AUICigB&biw=998&bih=443#imgrc=JqFiJrdjA-HxBM: , używany 1 rok - intensywnie , prany kilkanaście razy ze względu na rozgniecione owoce czy rozlane wewnątrz jogurty... na pierwszy rzut oka wygląda jak nowy , po dokładnych oględzinach widać niewielkie ślady używania - małe ryski na szarym odblasku ( ten pasek na dole z przodu), zarysowania na uchwytach do otwierania zamków. Podobnie traktowany tornister tiger po 1 klasie wylądował w śmietniku www.google.pl/search?q=tiger+tornister+summer&sa=X&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwji96CGuKnVAhUrb5oKHeKiD-4QsAQIJg&biw=998&bih=443#imgrc=pUfRd7pOEGTfGM:
      • ewolajda88 Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 15:26
        Makoja, tez ten model mnie interesuje.A na jaki wzrost kupowalas dla corki? Moja 8lat, 128cm i 23kg, ale nie wiem czy nie bedzie za duzy?Chcialam go do 3 i 4 klasy...
        • makoja Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 15:56
          Nie będzie za duży, raczej bym się zastanawiała czy do 4 klasy nie będzie za mały. Moja córka też 3-klasistka ale mniejsza ma teraz ok 124 cm
          • ewolajda88 Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 16:33
            Masz na mysli pakownosc/pojemnosc, czy wysokosc plecaka? Kurcze, sama juz nie wiem. Wiekszy oznacza sporo ciezszy...
            • makoja Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 16:54
              Tak chodzi mi o pakowność - ten ma 19 cm głębokości (producent sugeruje że jest dla klas 2-3) a te do klas 4-6 mają 23 cm, a książek w klasie 4 podobno nosi się dużo więcej. Osobiście planuję go zostawić do 4 klasy u jeśli okaże się w praktyce za mały , wtedy wymienić na większy.
      • saszanasza Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 23:08
        makoja napisał(a):

> Córka ma taki www.google.pl/search?q=topgal+chi+786&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwji2qrOuKnVAhVRSZoKHVyLCxIQ_AUICigB&biw=998&bih=443#imgrc=JqFiJrdjA-HxBM: , używany 1 rok - intensywnie , prany kilkanaście razy ze względu na rozgniecione owoce czy rozlane wewnątrz jogurty... na pierwszy rzut oka wygląda jak nowy.

Też mamy ten model i potwierdzam, u nas również wygląda jak nowy. Jak jutro znajdę trochę czasu, to cyknę zdjęcia.
        • ewolajda88 Re: Plecaki Topgal- pytanie 28.07.17, 00:30
          Bede wdzieczna, Saszanasza, a ile wzrostu miala corka, kiedy kupilas ten model? I w jakim byla wieku?
          • saszanasza Re: Plecaki Topgal- pytanie 28.07.17, 08:23
            ewolajda88 napisała:

> Bede wdzieczna, Saszanasza, a ile wzrostu miala corka, kiedy kupilas ten model?
            > I w jakim byla wieku?

Aktualnie ma 134 ale rok temu miała ok 128-129 no i jest bardzo chuda - 23 kg, więc pewnie również ważyła mniej.Obecnie ma 9 lat, kupiłam rok temu (do trzeciej klasy).
            • saszanasza Zdjęcia 28.07.17, 09:07
              Szczerze mówiąc ślady zużycia widać jedynie na nóżkach. Zdjęcia marnej jakości bo z telefonu, ale starałam się sfotografować detale.
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/soLgsHTd3kBJabFprX.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/DzgpraHG63mM53arIX.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/VmUoRh6Tb2K0igYQQX.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/XNLEk0imKGs6tMUDeX.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/ROcJkeU8BbO6xCI6dX.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/TXDJddYd5Zm0PAzNrX.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/aoD3QUb2tcXH6GrwUX.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/de/cj/pffu/13EwqptBasgkWCeKsB.jpg
              • ewolajda88 Re: Zdjęcia 28.07.17, 09:41
                Dzieki, przekonalas mnie wink A jesli juz okazalo sie, ze corka moja gabarytowo jak Twoja rok temu, to powiedz jak jej sie nosilo, uzytkowalo plecak? Sama nosila do/ze szkoly? Wygodny byl dla niej, nie za ciezki napakowany? Tez chce kupic do 3 i 4 klasy.
                • saszanasza Re: Zdjęcia 28.07.17, 09:50
                  ewolajda88 napisała:

> Dzieki, przekonalas mnie wink A jesli juz okazalo sie, ze corka moja gabarytowo
                  > jak Twoja rok temu, to powiedz jak jej sie nosilo, uzytkowalo plecak? Sama nosi
                  > la do/ze szkoly? Wygodny byl dla niej, nie za ciezki napakowany? Tez chce kupi
                  > c do 3 i 4 klasy.

Nosiła sama, były dni, kiedy był dosyć ciężki no, ale musiała dawać sobie radę. Generalnie mieścił wszystko, ciekawa jednak jestem, czy w czwartej klasie pomieści i jak ciężki będzie. Nie wykluczam zakupu drugiego kompletu książek.
                  • ewolajda88 Re: Zdjęcia 28.07.17, 10:12
                    No tak, też pewnie będę to rozważać za rok uncertain
                  • lucyjkama Re: Zdjęcia 01.08.17, 16:51
                    Ha ha, ja na bank kupuję drugi komplet książek 😀 Te co dostanie że szkoły, młoda będzie zostawiła w szkole a do domu kupię. To będzie zaledwie kilka książek bo muzyki czy plastyki nie będę dublować i ćwiczeń oczywiście też.
    • joanna_poz Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 15:00
      nasz po poltora roku miał obdarte te odblaskowe lamówki.
    • the.ta Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 15:19
      Młoda ma ten - www. topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-803/d---blue/ (zrobiłam spację po www bo krzyczało, że spamuję)

i obejrzałam go dokładnie- nawet brudny nie jest smile (znaczy brudu nie widać big_grin) nic sie nie starło i nic nie porwalo, do 5. klasy pójdzie też z nim, a jak znam moją córkę to i do 6 ... smile
    • da_mati Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 15:26
      Starszy syn użytkował Topgala 3 lata. Plecak prany kilka razy, i w ładnym stanie oddaliśmy go "dalej" bo się znudził. Młodszy syn swojego Topgala będzie użytkował trzeci rok, i też plecak jest w ładnym stanie. Owszem odblaski są trochę zdarte ale moje dzieci jakoś szczególnie nie dbają o plecaki.
    • slonko1335 Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 17:10
      Corka użytkowała swój plecak trzy lata-wyglądał jak nowy, był prany co semestr. Fakt lamowki odblaskowe nieco się starły po tych 3 latach. Syn użytkuje Topgala od półtora roku też wygląda jak nowy-lamówki w porządku.
    • kurt.wallander Re: Plecaki Topgal- pytanie 27.07.17, 18:16
      U mojej córki po dwóch latach używania jedynie ta odblaskowa lamówka jest lekko wytarta w jednym miejscu u dołu plecaka. Poza tym, plecak praktycznie jak nowy. Naprawdę Topgale to jedne z najsolidniejszych plecaków na rynku. Chociaż moje dzieci generalnie plecaków nie wykańczają. Najstarsza plecak Caribee będzie nosiła czwarty rok.
    • ave-55 Re: Plecaki Topgal- pytanie 30.07.17, 14:04
      Z naszym po roku nic się nie dzieje i wygląda jak nowy, model CHI786, poza tym że jest brudny i właśnie stoję przed dylematem jak go uprać, dziewczyny jak prałyście w pralce w jakiej temperaturze, zamki rozpięte aby lepiej uprał się w środku, z wirowaniem?
      • kurt.wallander Re: Plecaki Topgal- pytanie 30.07.17, 17:26
        ave-55 napisał(a):

> Z naszym po roku nic się nie dzieje i wygląda jak nowy, model CHI786, poza tym
        > że jest brudny i właśnie stoję przed dylematem jak go uprać, dziewczyny jak pra
        > łyście w pralce w jakiej temperaturze, zamki rozpięte aby lepiej uprał się w śr
        > odku, z wirowaniem?

Piorę rozpięty, w programie dla syntetyków (40 stopni), z obnizoną liczbą obrotów do 600 lub 800.
        • biedronka195 Re: Plecaki Topgal- pytanie 20.08.17, 17:25
          podbijam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka