Dodaj do ulubionych

Prezent dla chrześnicy

28.07.17, 00:42
Cześć,
Moja koleżanka poprosiła mnie na chrzestną dla swojej córki. Chrzest już niedługo, a ja nie wiem co mam im kupić. Prezent bardziej dla dziecka, czy bardziej dla mamy?
Polecicie mi jakieś sklepy internetowe z pomysłami na prezent w dobrej cenie?
Obserwuj wątek
    • ladyjane Re: Prezent dla chrześnicy 28.07.17, 12:49
      Czy jest to pierwsze dziecko w rodzinie, czy kolejne?
      Jeżeli pierwsze i nie ma kuzynostwa, to szansa jest, że zabawek typowo dla malucha nie ma. Tu polecam dumel discovery. Arka Noego, czy odkrywczy domek + ewentualnie jakiś pieniądz. W zależności ile zamierzałaś przeznaczyć na ten cel.
      Ja idę na chrzest dziecka, które już dostało pamiątki typu anioł stróż srebrny, czy też wyszywaną pamiątkę z tyt. urodzenia, więc nie będę powielać, a że dziecko nie ma szansy od nikogo używanych zabawek dostać, to do pieniędzy dokładam traktor dumela. Dałabym Lego duplo, ale no chłopak nie ma w ogóle takich zabawek i one pewnie będą w użyciu przed lego. Pewnie wspomniane duplo kupię na roczek.

Żeby mi tu nikt nie zarzucał, że pieniądze, że prezenty, że chrzest to duchowe przeżycie itp. bla, bla, bla, to napiszę, że każdy robi jak uważa i jak zechce i jak mu finanse pozwalają.
    • majkusia08 Re: Prezent dla chrześnicy 28.07.17, 17:09
      Zloty łańcuszek z medalikiem,który chrześnica założy w dniu pierwszej komunii świętej.
    • lucyjkama Re: Prezent dla chrześnicy 28.07.17, 18:16
      Coś pamiątkowego. Moja córka miesiąc temu dostała od chrzestnej łańcuszek z medalikiem ze złota z brylancikami. Od cioci dostała srebrną łyżeczkę z grawerem (imię, data chrztu, parametry urodzeniowe). Do tego można dać pieniądze albo kupić zabawkę.
    • ania.n-82 Re: Prezent dla chrześnicy 28.07.17, 23:17
      Prezent powinien być dla dziecka.

Córka dostała od chrzestnej złoty łańcuszek z aniołkiem, a od chrzestnego pieniądze. Syn - od chrzestnej drewniane krzesełko do karmienia (wcześniej pytała nas czy taki prezent nam odpowiada), od chrzestnego pieniądze i jako dodatek zestaw książek dla maluchów.

Za jaką kwotę chcesz kupić prezent? Może zapytaj się co by chciała / potrzebuje? Ja jako chrzestna pytałam i kupiłam to co chcieli (kojec dla dziecka) plus jakiś drobiazg "od siebie".
    • unia78 Re: Prezent dla chrześnicy 28.07.17, 23:28
      Swojej chrzesnicy w kwietniu dalam sam zloty lancuszek. Sam bo babcia kupila tylko zawieszke wiec zrobil sie komplet. Do tego sukienke - nie ubranko na chrzest - i jakas ksiazeczke z twardymi kartkami dla dzieci. Gosci bylo duzo. Z typowo pamiatkowych rzeczy byly kolczyki, lancuszek z zawieszka. Pozostale to krzeselko do karmienia, jezdzik, mata edukacyjna, inne zabawki i troszke pieniazkow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka