Dodaj do ulubionych

Spacerówka w Inglesinie Magnum

26.10.04, 11:28
Kochane Mamy,
słyszałam dużo dobrego o wózkach Inglesina Magnum. Jestem właśnie na etapie
wyboru wózka, ale przyznaję, że dostaję już kociokwiku bo nie wiem co wybrać.
Wstępnie zdecydowałam się jednak na tę Inglesinę. Mam tylko pytanie - czy
byłyście zadowolone ze spacerówki w tejże inglesinie?
Moje dziecko urodzi się na przełomie grudnia i stycznia, więc gondolka pewnie
wystarczy do wiosny - potem spacerówka, dlatego chciałabym wiedzieć jak długo
używałyscie spacerówki, czy jest wygodna (nie za wąska, nie za ciężka) i w
ogóle jakie macie wrażenia z jej używania.
Będę ogromnie zobowiązana za wszelkie odpowiedzi
Kasia
PS: przy okazji - dziękuję wszystkim mamom za przesłane mi oferty sprzedaży
wózków, jak widzicie, nie mogę się zdecydować... kurcze, łatwiej mi było
kupic samochód...
Obserwuj wątek
    • fenka Re: Spacerówka w Inglesinie Magnum 26.10.04, 12:13
      Cześć Kasiu,
      chętnie poczytam opinie o Magnum, bo od 2 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką
      tejże. Zakup poprzedziła istna burza w mózgu - mąż śmiał się za mnie, że
      samochód kupiłam w jeden dzień, a nad wózkiem zastanawiałam się ze 2 miesiące.
      Do Magnum przekonał mnie całokształt, moje dziecko również urodzi się w
      grudniu, więc potrzebowałam gondolki, którą łatwo się da przerobić na wygodną
      spacerówkę na przełomie wiosny i lata (na dodatek w tej gondolce/spacerówce
      oparcie można ustawiać pod różnymi "pośrednimi" kątami). Zamierzam też dokupić
      fotelik, który można idealnie wpiąć do stelaża - jeśli jesteś zmotoryzowana, to
      taka opcja może Cię również zainteresować. Nie wiem, czy rozważasz zakup nowego
      wózka czy używanego - widziałam na Allegro kilka, w tym jedną nieużywaną w
      niezłej cenie, ale generalnie uważam, że wózek w miarę możliwości trzeba
      obejrzeć osobiście.

Przy okazji zapraszam Cię do odwiedzenia wątku "Grudzień" 2004 na forum "W
      oczekiwaniu" - znajdziesz tam prawie setkę "Grudniówek", sporo dobrych rad i
      różnych ciekawostek.
      • kasia_de Re: Spacerówka w Inglesinie Magnum 26.10.04, 15:12
        Cześć,
        dzięki serdeczne za odpowiedź i zaproszenie na forum wink jak na
        razie "wpisałam" się na wątek "styczniówek" bo termin mam na 2 stycznia, ale
        kto przewidzi kiedy synalkowi zechce się wyjść na świat wink
        Co do wózka - zdecydowałam się na zakup używanego, też widziałam na allegro ale
        jednak wolałabym spokojnie sobie wózek obejrzeć wcześniej, więc myślę raczej o
        kupnie "z ogłoszenia" lub w komisie. Mam nawet ciekawą ofertę i znam komis
        gdzie można kupić inglesinę, ale... ciągle się waham...
        Co do samochodu - jak już wiedziałam że kupujemy, to co do marki, koloru itp
        decyzję podjęłam w godzinę wink
        Widac z wózkami jest trudniej wink
        W Inglesinie podoba mi się to, że nie składa się z mnóstwa elementów, jak
        niektóre inne wózki -np. osobno gondola i spacerówka, różne ochraniacze i
        jeszcze 2 budki. Ja mam małe mieszkanie i nie mam tego gdzie trzymać! No i
        oczywiście możliwość montażu fotelika!
        Właściwie jestem już przekonana co do tego wózka, frapuje mnie tylko kwestia
        tej spacerówki - na jak długo wystarczy i czy jest wystarczająco obszerna.
        Pozdrawiam Cię serdecznie, mam nadzieję, że jakaś mama - użytkowniczka
        inglesiny mnie oświeci wink
        Kasia
    • mbkow Re: Spacerówka w Inglesinie Magnum 26.10.04, 21:52
      moj synek jest ze stycznia. w tej chwili ma ponad 11kg i 78cm 'wzrostu', wiec
      duuuzo ponad norme 9mies smile mamy oczywiscie magnum. wozek wystarcza w
      zupelnosci jako spacerowka. jest wygodny i duzy. no ale jest tez ciezki. z tego
      wzgledu nie bedziemy go raczej uzywac wiosna, wymienimy na cos lzejszego.
      natomiast widzialam dziewczyneczke w tym wozku, na oko 1.5roczku, zuplenie
      wygodnie sobie siedziala.
      skrzypia plastiki (trzeba smarowac), ma dosc smieszna sylwetke jako spacerowka.
      ale jest wygodny dla dziecka! a to najwazniejsze.
      pozdr, monika
      • baziaczek Re: Spacerówka w Inglesinie Magnum 26.10.04, 22:46
        Cześć, ja juz się dowiadywałam właśnie o to co ty, czyli teoretycznie gdyby nie
        waga to na ile starczyłoby magnum, no i uzyskałam odpowiedź, że nawet do 2-3
        latek (to chyba bardzo dużo), z tym że ja planuję zakup magnuma na lżejszym
        podłozu aluminiowym (firma Miko sprowadzi je na początku listopada, oby!!! bo
        dzidziuś w drodze i pod koniec listopada muszę mieć wózek; ponoć mieli tylko 10
        sztuk i poszły jednego dnia). Właściwie to można powiedzieć, że zachorowałam na
        ten wózek (tu masz linka www.inglesina.pl/katalog.php?
        id=184&kat=2&rodz=8 ).
        Górę, tzn. siedzisko oglądnęłam juz na wszystkie strony i jestem zachwycona, a
        mało który wózek mnie potrafi zachwycić (zmolestowałam chyba wszystkich
        sprzedawców w Krakowie, ponad pół godziny pani w sklepie pokazywała mi
        wszystkie funkcje tak że chociaz jeszcze wózka nie mam to już potrafię składać,
        rozkładać, przekładać itd.). Teraz juz tylko dół czyli podwozie.
        Mam nadzieję, że się doczekam. I oczywiście obiecuję zrecenzować wrażenia.
        • fenka Re: Spacerówka w Inglesinie Magnum 27.10.04, 14:37
          Czekamy, czekamy na opinię wink
          A możesz zdradzić, ile to cudo na lżejszym stelażu kosztuje?

Co do spacerówki - moja prawie już 3-letnia bratanica (wzrost i waga
          standardowe) pysznie wpakowała się do siedziska, wózek nadal pięknie się
          prowadzi. Jednak wydaje mi się, że siedzisko jest trochę za wysoko, jeżeli
          chodzi o takie już starsze dzieci, które mogą samodzielnie doń wsiadać i
          wysiadać.

Ja planuję poużwyać Magnum przez 1,5-2 lata, a później poszukam jakiejś fajnej
          spacerówki.
          • baziaczek Re: Spacerówka w Inglesinie Magnum 27.10.04, 15:09
            Właśnie dlatego tak czekam na to cudo, bo zwykły magnum wydaje mi się
            troszeczkę za wysoki dla samodzielnego maluszka i chcę zobaczyć w sklepie, jak
            to będzie z tym nowym stelażem (starsze dziecko "pożyczę" od kuzynki i będzie
            próba generalna). A kupowanie zaraz kolejnego wózka wogóle mnie nie bawi - to
            chyba była najgorsza mordęga decyzyjna w moim życiu, łatwiej mi było zmienić
            pracę, zdecydować, że staramy się o dziecko czy wybrać 10 lat temu kierunek
            studiów.
            Według zapewnień producenta nowa wersja będzie droższa od standardowej o 50 zł
            (w internetowym świecie dziecka prawie o 70), więc w zalezności od sklepu
            wyjdzie od 1500 do 1700 - ja akurat znalazłam sprzedawcę, nie dość że mówił mi
            mniej więcej o 1530 to jeszcze jak zapłacę gotówką daje 5% rabatu. Na szczęście
            mój teść jest sponsorem smile))
            Własciwie gdyby nie ta waga (deklarowane całość 11,3 kg) to pewnie kupiłabym
            używanego magnuma standardowego, bo ewentualnie wtedy stelaż zostawiałabym na
            dole w kamienicy ładnie przypięty 2 kilogramami łańcucha wink
          • j_aga Re: Spacerówka w Inglesinie Magnum 27.10.04, 15:13
            Mój synek ma obecnie 2 lata i 4 m-ce i nadal korzystamy z tej spacerówki. Mamy
            tez mniejszy wózek, zabieramy go w podróż na zakupy itd. Natomiast na spacery
            zdecydowanie wolę brać Inglesine. Jest duza i ciężka, ale mam winde.spokojnie
            pakuję na nia zakupy i genialnie sie prowadzi, po każdych wertepach. Z małym
            wózkiem się męczę, problemem jest podjechanie pod krawężnik czy jazda po
            wertepach, Duży wózek prowadzę jedna ręką.
            W lutym urodzę córeczkę, i mimo tego że kiedyś chciałam zmienic wozek, chyba
            tego nie zrobię, ten jest ok. I jestem zadowolona. Synek chetnie w nim jeździ
            (oczywiście jak ma chumor i jest zmęczony, bo w tym wieku nogi sa dla dziecka
            najfajniejszym srodkiem transportu).
            Polecam.
    • ewis Re: Spacerówka w Inglesinie Magnum 27.10.04, 18:51

Kupiłam inglesinę magnum rok temu, dla młodszej córeczki, ale... najpierw na
      jesiennym weekendowym wypadzie w góry jeździła w nim moja dwulatka! Mieściła się
      w niej z dużym zapasem, nawet spała z wyprostowanymi nogami... Wózek jest bardzo
      szeroki i nawet dwulatek w zimowej kurtce ma dużo miejsca.

Teraz moja 9-miesięczna córeczka korzysta ze spacerówki i jest o.k.
      Jeśli już, to miejsca jest za dużo, a na pewno nie za mało. W zimne dni mieści
      się z dużym spiworkiem i kocykiem.
      Jeśli masz jeszcze jakieś pytania dot. użytkowania, pisz śmiało.

smile
      • kasia_de Re: Spacerówka w Inglesinie Magnum 28.10.04, 11:44
        Dziewczyny- jesteście kochane!
        napiszcie jeszcze proszę, jak jest z wpinaniem fotelika do stelaża: tzn. czy
        pasuje tylko fotelik huggy czy inne też i czy łatwo się to robi. W nowych
        inglesinach jest system easy-clip, więc podobno łatwo , ale jak jest w tych
        troche starszych?
        Pozdrawiam
        Kasia
        • ewis Re: Spacerówka w Inglesinie Magnum 28.10.04, 11:59

Ja nie korzystałam z tej funkcji, bo po starszej córeczce miałam fotelik chicco
          synthesis i nie widziałam sensu dokupowania innego fotelika.
          U nas, i za pierwszym i za drugim razem właściwie wpinanie fotelika do wózka się
          nie przydało.
          Bo niby w jakiej sytuacji się z tego korzysta??? Jeśli chodzi o spacer, dziecku
          wygodniej jest w wózku a nie w foteliku samochodowym. A podczas zakupów fotelik
          zakładałam na wózek sklepowy i nie było potrzeby wożenia dodatkowo w samochodzie
          stelaża od wózka.
          • j_aga Re: Spacerówka w Inglesinie Magnum 28.10.04, 15:33
            My mamy starą (kupiona w połowie 2002r.) inglesine i fotelik tej firmy.
            wszystko się super odpina i wpina. Nie mowiac o łatwości prania całego pokryci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka