Dodaj do ulubionych

chicco london czy Travel czy Allegro

28.10.04, 15:12
który wozeczek polecacie chicco London czy babydreams Travel czy Bebe confort
Allegro - podajcie plusy i minusy, to bedzie wozek dla dwulatka zależy mi
aby :
- siedzisko i oparcie bylo szerokie i wygodne
- wózek się lekko prowadziło i łatwo podjeżdzało pod krawężniki (!!!)
- awaryjność wózka była mała
- który z nich jest najlżejszy?
nie mam możliwości zobaczyć tych wózków w realu dlatego pytam bo chce kupić
przez internet pozdrawiam i czekam na opinie - sabulka
Obserwuj wątek
    • pinik Re: chicco london czy Travel czy Allegro 28.10.04, 15:22
      hej,

ja mam allegro plus i chicco london winter i radzilabym ci raczej chicco
      london. Nie potrzebujesz juz np. palaka (to mozliwe w wersji plus allegro), a
      dziecko jest juz pewnie troche ciezsze. Londonem lepiej sie manewruje i lepiej
      podbija przednie kolka.
      • cubus1 Re: chicco london czy Travel czy Allegro 28.10.04, 16:00
        A ja absolutnie odradzam Ci Chicco London gdyz sa to wozki za male dla 2 latkow
        wzwyz.Moje dziecko ma 2 latka i 7 miesiecy jest dosc chude moze troszke wyzsze
        ponad norma ale bez przesady i gdy go sadzam w Chicco London prawie dotyka
        ziemi nozkami.Nie mam mowy o postawieniu nozek na podnozku, no chyba ze na sile
        a dziecko kolanami dotknie do podbrodka. Dreams Travel jest za to ciezkie
        porownywalnie z Peg Perego P3 wiec to inna klasa wozka.
        Zdecydowanie z tych3 to Allegro.
        • pinik Re: chicco london czy Travel czy Allegro 28.10.04, 16:19
          Hmmm... a czy w allegro jest duzo lepiej? wg. mnie nie... Ale najlepiej pojdz
          do sklepow, wsadz dziecko do wozkow i sie troche po sklepie przejedz.
          • cubus1 Re: chicco london czy Travel czy Allegro 28.10.04, 17:06
            W Allegro dziecko normalnie trzyma nozki na podnozku.
            Niestety Chicco London ma za plytkie siedzisko.
            • sabulka Re: chicco london czy Travel czy Allegro 28.10.04, 19:37
              uff! to mam problem, tu gdzie mieszkam w hurtowni widzałam "na żywo" tylko
              Travela, nie mam więc porównania. Chcę kupić przez internet czyli nie mierząc
              dziecka w wózku. co zrobić? Pani w sklepie mi powiedziała, że wszystkie
              spacerówki parasolki trzeba silno podbić lub nacisnąć nogą z tyłu wózka żeby
              przejechać krawężnik. Czy to prawda? czy wszyskie parasolki tak ciężko się
              prowadzi przez przeszkody? chcę kupic wózek "do samochodu" więc nie chce
              rozbudowanej parasolki tylko mała zgrabną , ale rozkładaną do spania i z
              jakimiś większymi kółkami (żeby np. zimą po śniegu dobrze jeździła). Może
              podałybyście mi rozmiary w/w wózkow - szerokość i długość siedzenia, rozmiary
              oparcia, może to mi ułatwi. Aha - moj synek do małych nie należy... pozdrawiam
              serdecznie i wiem ,że na Wasze opinie mogę zawsze liczyć - sabulka
    • coronella Re: chicco london czy Travel czy Allegro 28.10.04, 19:49
      w allegro bedziesz miec ten sam problem. moja dominika (20 miesiecy) trzymala
      nozki...pod podnozkiem, opierala na kolach,hamując mi tym samym wozek!

Wiesz, ciezko Ci bedzie kupic małą, lekką, zgrabną parasolke z duzymi kołami.
      Bo albo jedno, albo drugie.

A moze cos jak chicco ponee?? Widzialam w nim nawet 3 latki! Na zakupy, moim
      zdaniem, super wozek.
      • annulak Re: chicco london czy Travel czy Allegro 28.10.04, 20:48
        Ja powiem tak:lepiej mi sie prowadzilo londona,ale mojemu dziecku jest
        wygodniej w allegro.Mala ma 2 lata i 9 mies.W londonie ciagala nogami po ziemi
        i mielismy wieczne problemy z podnozkiem,ktory sie odmykal,ze nie sposob bylo
        trzymac nogi na podstawce.Pozdrawiam
        • sabulka Re: chicco london czy Travel czy Allegro 28.10.04, 21:01
          szczerze mówiąc początkowo też myślałam o wózku typu Ponee czy graco city,
          chcąc uniknąć dwóch rączek w wózku parasolce. Ale czy takie wózki nie są zbyt
          ciasne , wydają sę być bardzo wąskie np czy zimą maluch w kombinezonie się
          zmieści? napewno taki wózek się lepiej prowadzi choćby ze względu na rączkę.
          Ale po złożeniu chyba zajmje dużo więcej miejsca w bagażniku? Ale sobie
          namieszałam w głowie... dzięki za Wasze opinie - z pewnością rozważę wszystkie
          za i przeciw. pozdrawiam - sabulka
    • coronella Re: chicco london czy Travel czy Allegro 28.10.04, 19:50
      aa, nie wszystkie parasolki trzeba nadepnac, by podjechac pod kraweznik. te
      gorsze, i tansze z pewnoscia. Ale np allegro nie trzeba, wystarczy pociagnac
      lekko raczke do siebie, technika do opanowania po jednym spacerze.
      • katse Re: chicco london czy Travel czy Allegro 28.10.04, 22:11
        allegro ma dosc glebokiw siedzisko
        ale moja Dominiczka bardzo lubi stawac na podnozku i wtedy mi koleczka hamuje
        robi to tak ze sie wiesza na palaku i staje na podnozku
        a ja juz panikowalam ze kolko sie zepsulo

mi w tych wszystkich parasolkach przeszkadza miekkie siedziskosad
        a widziala fajna parasolke polaka. szeroka, wysoka, trzylatka fajnie w niej
        wyglada, ale bez budki i bez palaka.

K
    • coronella Re: chicco london czy Travel czy Allegro 28.10.04, 22:24
      tez tak mialam ze swoja dominika smile) jezdzilam zygzakiem smile)
    • cubus1 Re: chicco london czy Travel czy Allegro 29.10.04, 00:02
      Hej dziewczyny, wlasnie wrocilam ze sklepu gdzie mialam kupic Allegro...no i
      nie kupilam.
      On tez jest za maly dla mojego wydawaloby sie calkiem nie sporego malucha.
      Wozeczek jest cudny,zwlaszcza wersja plus...

Od dwoch tygodni szukam lekkiej parasolki i wszystkie sa za male.No coz
      zostaniemy przy naszym P3 chyba sie przyzwyczajam do jego ciezkosci.Nie
      zabieramy juz torby na spacer i czasami budki i wtedy nawet jezdzi
      ladnie...kiepsko sie jednak prowadzi jedna reka...

Az sama sie karce bo zaczynam myslec o kupnie nowego Atlantico, ma pelna raczka
      i tak fajnie sie prowadzi.
      I te nowe kolory...
      • sabulka Re: chicco london czy Travel czy Allegro 29.10.04, 14:31
        a ja chyba na razie się wstrzymam z zakupem, juz ostygł mi zapał na Allegro, bo
        mój mały jest sporym chlopcem. Bedę dalej dzwigać do samochodu trójkolowca. Jak
        mnie jednak oświeci i coś kupię - dam znać.
        dziękuję za rady i pozdrawiam - sabulka
        • sabulka Re: chicco london czy Travel czy Allegro 04.11.04, 15:08
          a może by tak inglesina Swift? Co powiecie na jej temat? czekam i pozdrawiam-
          sabulka, nadal bez wózka...
          • cubus1 Re: chicco london czy Travel czy Allegro 04.11.04, 15:29
            W Inglesinie Swift moj maluch najlepiej siedzial, jest to tez wozek bardzo
            lekki.Ogladalam go na Al.Solidarnosci i tam jego cena to ok.600zl.
            Mnie osobiscie najbardziej sie podobal ale cena znacznie mniej...
            Uwazam ze jest najlepszy z nich wszystkich.
            My w konsekwencji zostalismy przy Peg Perego P3 oraz dostalismy taka malutka
            parasolke Inglesiny- typowa do samolotu.W katalogu to model Asso.Poniewaz
            darmowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby, a maluch siedzi w niej OK to
            zaprzestalam szukac wozka.
            W innym wypadku kupilabym Inglesine Swift.
            Nie wiem czy znajdziesz jakiegos uzytkownika bo to nowy model.Wg Pani w sklepie
            ( a wydawala sie zorientowana) rozni sie on znacznie od starszego.
            Ja nigdy Inglesina sie nie interesowalam wiec trudno mi tu wyrazic swoja opinie.
            Bardzo Ci wspolczuje...
            • iwek33 Re: chicco london czy Travel czy Allegro 04.11.04, 16:03
              Na allegro jest teraz Inglesina swift za 79 zł ( oczywiście uzywana)
    • iwek33 Re: chicco london czy Travel czy Allegro 04.11.04, 16:08
      Pomyłka: nie za 79 tylko 99 żł
      • sabulka Re: chicco london czy Travel czy Allegro 04.11.04, 22:30
        iwek33- właśnie ją mam na oku, czekam jak się rozegra licytacja. Jak myślisz -
        używana, ale wygląda dość dobrze? Widziałam nową swift w sklepie calineczka.pl
        za 400 zł, w porównaniu z ceną sklepową - ta cena jest b. atrakcyjna. Mój mały
        już ma ponad dwa lata, więc nie muszę kupować nowej . Jak coś kupię - dam znać,
        ajeśli wpadniecie na jakiś lepszy pomysł odnośnie modelu, albo znajdziecie
        jakąś "okazję" - czekam na wieści...PA! pozdr. - sabulka
        • iwek33 Re: chicco london czy Travel czy Allegro 05.11.04, 16:55
          Cześc! chciałam ją zalicytować, podoba mi się. Nic jednak nie wiedziałam o tej
          parasolce, a na moje pytanko na Forum nikt nie odpowiedział, więc troche się
          bałam. Teraz już za późno, kupiłam w sklepie internetowym BC Allegro i czekam
          na przesyłkę. Cena jest atrakcyjna, tylko to tak trudno ocenić ze zdjęcia czy
          to dobry egzemplarz, Ja mam trochę mniejsze dziecko i chyba dłużej będę
          korzystać z takiego wózeczka, więc chyba jednak wolę nowy.
          • sabulka Re: chicco london czy Travel czy Allegro 05.11.04, 19:02
            iwek - w jakiej cenie kupiłaś allegro? Widziałam I. Swift w www.calineczka.pl
            za 412 zł - to chyba dobra cena. Napisz jak otrzymasz , jakie wrażenia? Ja
            licytuję Swift na allegro i czekam do poniedziałku na jej koniec. Jak wygram -
            dam znać. pozdr.- sabulka
            • coronella do sabulka 05.11.04, 19:55
              sabulka, czy za 412 zł jest allegro plus?
              Bo jest tak, to tanio, a jesli zwykla wersja, to... smile
              widzialam w sklepie nowe za 245 zł- koncowka tegorocznej serii
              • iwek33 Re: do sabulka 05.11.04, 20:12
                Kupiłam zwykłe Allegro ( nie plus) za 320 zł już razem z przesyłką. Nie
                chciałam Allegro plus, bo nie zależało mi na budce, wózek na codzienne spacery
                mam, chciałam typową lekką parasolkę na wypady do sklepu, czy w podroż. Jak
                dojdzie napiszę.
                • sabulka Re: do sabulka 07.11.04, 15:35
                  za 412 widziałam inglesinę Swift, BC allegro zwykle widzialam za ok. 400 zł,
                  coronella - gdzie widzialaś allegro tak tanio , czy sprzedają też wysyłkowo?
                  Iwek w jakim sklepie internet. kupowałaś? Acha! Aukcja inglesiny Swift odwołana
                  ponoć córeczka nie chciala sie rozstać z wózkiem , a ja znów bez wózka oj nie
                  mam szczescia. Coronella- tak tanio to bym chętnie kupila allegro ,żeby już coś
                  mieć do auta. budke można za grosze dopasować z innej firmy (tak myślę).
                  pozdrawiam - sabulka
                  • 19amatata02 Re: do sabulka 07.11.04, 16:08
                    allegro zwyklw za 300zl.jest w Kaliszu niewiem skad jestes jeszcze widziałam we
                    Wrocławiu za 320zł.
                  • aniaop Re: do sabulka 08.11.04, 10:50
                    Ja mam do sprzedania allegro w stanie idealnym za 200zl. Moze jestes
                    zainteresowana?
                    • sabulka Re: do sabulka 08.11.04, 21:31
                      wysłałam do Ciebie maila. proszę o zdjęcie jestem zainteresowana pozdr. -sabulka
    • coronella Re: chicco london czy Travel czy Allegro 07.11.04, 17:38
      Ja jestem z Lodzi, i tu w sklepie widzialam allegro za 245 zł. Zostaly tylko 2,
      a poniewaz do wiosny juz ich nie bedzie, wiec wyprzedają.
      Nie wiem czy wysylaja, nie sadze.

Na forum aniaop sprzedawala allegro za 200 zł, moze odszukaj ogloszenie? 400 zł
      za ten wozek to strasznie drogo, na allegro jest do sprzedania allegro plus za
      400 zł, jeszcze na gwarancji.

Budka pasuje Tako, są za ok 60 zł.
      • iwek33 Re: do Sabulka od Iwka33 07.11.04, 19:51
        Hej!
        Kupiłam w sklepie www.maledziecko.pl. Cena tak jak pisałam 320 zł przesyłka za
        darmo ( na pewno, bo dzwoniłam do sklepu za przesyłkę nic nie płacę ) Jeszcze
        nie dostałam wózeczka ( czas dostawy do 5 dni, myślę, że jutro lub we wtorek
    • emaja Mam do sprzedania Inglesinę Swift 09.11.04, 11:15
      Taką samą jak była wystawiona na allegro-tylko moja jest w stanie właściwie
      idealnym (użycie widać lekko tylko po bieżniku kół)I mam do niej plastikoą
      pólkę przednią .Chciałabym ok 220 zł .Mam zdjęcia .Kontakt na adres
      mako73@op.pl
      • sabulka Re: Mam do sprzedania Inglesinę Swift 09.11.04, 11:44
        proszę o zdjęcia na adres gazetowy pozdr. - sabulka
        • sabulka kupiłam!!! 10.11.04, 22:35
          a więc dziewczyny dzisiaj kupiłam Iglesinę Swift (używaną) od emaja
          tzn.zapłaciłam i czekam na przesyłkę. Od kilku dni "przetrawiałam" Wasze opinie
          i wahałam się między I.Swift a BC allegro, i zdałam się na Was...bardzo się
          cieszę,że już przestanę Was męczyć ,dziękuję Wam za opinie , które były mi
          bardzo przydatne naprawdę!!!! Jak tylko dojdzie wózeczek napiszę o swoich
          wrażeniach. A jeszcze wczoraj kusił mnie chicco london ze spiworkiem na allegro
          za 320 zł... ale trzymałam się ostro Waszyc wypowiedzi na ich temat!
          Pozdrawiam i życzę słonecznych spacerów z maluchem w mniej lub bardziej
          wygodnym wózeczku. zaglądnijcie tu za kilka dni a dowiecie sie jak mi poszło z
          nowym wózkiem pa! sabulka
          • iwek33 Re: kupiłam!!!-do Sabulka od Iwka33 11.11.04, 07:32
            Bardzo się cieszę, ja wciąż nie mam swojego Allegro, dzwoniłam do sklepu, wózek
            będzie jutro u mnie. Mapiszę jakie moje wrażenia o BC Allegro, a Ty jak
            dostaniesz Swift napisz jakie Twoje wrażenia.
            Pozdrawiam, udanych spacerków
            Iwek33
            • emaja Re: kupiłam!!!-do Sabulka od Iwka33 11.11.04, 13:58
              No ładnie ale mam tremę czy mój wózek przypadnie do gustu .Mam nadzieję ,że
              tak. Mnie odpowiadał a wybredna jestem jeśli chodzi o wózki ,ze ho ho.Czekam
              zatem na opinie.Udanych spacerków.
    • iwek33 Re: chicco london czy Travel czy Allegro 12.11.04, 17:07
      Hej! dostałam BC Allegro! Wózeczek śliczny, bardzo podoba mi się ten podnóżek,
      który sam podnosi się w momencie ustawienia oparcia w pozycji leżącej,
      opuszczanie oparcia-super: płynnie, leciutko,cichutko. Narazie jeździmy po
      mieszkaniu, Mały, odkąd przyszedł wózek, ciągle do niego siada i starszy brat
      musi go wozić. Chyba mu sie spodobał. Mnie też.
    • iwek33 Re: chicco london czy Travel czy Allegro 12.11.04, 17:08
      No i fajne kółeczka, nie takie całkiem malutkie.
      • sabulka Re: chicco london czy Travel czy Allegro 12.11.04, 21:11
        iwek - cieszę się , że jesteś zadowolona, napisz jak wypadnie po testach na
        naszych polskich chodnikach! emaja - nie martw się , sama się zdecydowałam na
        ten wózek i wiem, że jego testy wypadły pomyślnie! jak dojdzie napiszę !
        pozdrawiam - sabulka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka