Dodaj do ulubionych

Zakup kurtki na zimę

05.01.05, 09:52
Moje dziecię urodzi się pewnie jeszcze w styczniu, najpóźniej 5 lutego.
Korzystając z obecnych przecen, chcę mu kupić kurtkę na przyszłą zimę.
Niestety zupełnie nie wiem, na jaki rozmiar, i od kiedy powinien kurtkę
nosić. Na pewno będzie już jeździł spacerówką, mam już do niej lekki
śpiworek, być może za parę miesięcy kupię jeszcze taki ciepły, z futerkiem.
Nie wiem jednak, czy nie lepiej mu kupić kombinezon zamiast kurtki, no i ten
nieszczęny rozmiar...
Poradźcie, tak standartowo, proszę.
Obserwuj wątek
    • ewaand Re: Zakup kurtki na zimę 05.01.05, 10:32
      Mój na drugą zime miał niecałe 1,5 roku i miałam dla niego kombinezon jedno
      częściowy, kurtkę i spodnie(spodnie do kombinezonu pożyczone). Kombinezon na
      rocznika to moim zdaniem jakieś 86-92, kurtka w podobnym rozmiarze. Kurtka moim
      zdaniem niezbedna, jesienią do lżejszych spodni, zimą do sklepu czy samochodu.
      Kombinezon jednoczęściowy niezbędny na sanki i inne spacery(roczniak ma to do
      siebie, że lubi pady na ziemię).
      pozdrawiam i życzę miłych zakupów
      Ewa
      p.s. może powiedzą coś mamy aktualnych roczniaków?
    • klubiale1 Re: Zakup kurtki na zimę 05.01.05, 10:49
      Mój synek jest z końca sierpnia. Przy urodzeniu miał 55cm i 3300g. Pierwszej
      zimy doszedł do rozm 74, na drugą zimę kupiłam dwuczęściowy kombinezon rozm 98.
      Kiedy miał rok nosił 80-86. Potem dzieci rosną wolniej i 98 powinno mi starczyć
      również na przyszłą zimę.
      Ale dzieci bardzo się różnią. Koleżanka właśnie niedawno urodziła i jej 2 msc
      maluch nosi 74, czyli tyle ile mój synek w wieku 6 msc.
      Ja bym nie ryzykowała kupna zimowego stroju juz teraz. Co innego uniwersalne
      rzeczy, które mozna nosić cały rok.
      pozdr
    • ewitak25 Re: Zakup kurtki na zimę 05.01.05, 13:29
      Moja córcia urodziła się 22 stycznia 04 (waga ur. 3 kg, 54 cm), nosi rozmiar
      74/80 i taki jej kupiłam kombinezon. Na Twoim miejscu nie kupowałabym kurtki,
      tylko kombinezon jednoczęściowy ponieważ roczne dziecko przeważnie na spacerach
      jeszcze samo nie chodzi tylko obserwuje świat z wózka a kurtka będzie się wtedy
      rolować na plecach. Na jesień lżejsza kurteczka jest OK bo dziecko nie może się
      grzać w kombinezonie. Moim zdaniem komplet kurtka + spodnie to rozwiązanie dla
      dziecka starszego, które na spacerach samo chodzi. Pozdrawiam,
      E.
      • mysiam Re: Zakup kurtki na zimę 05.01.05, 13:41
        Michał urodził się w lutym(3980 ,57 cm) na zimę kupilam kurtkę na 74 i spodnie
        również na 74,a teraz(23 m-ce) nosi kombinezon i kurtkę na 86(ale duza ta
        rozmiarówka) tak więć wcale nie takie wielkie,a wzrostem nie odbiega od
        rówieśników.Rok temu ,kiedy byly przeceny ,też myślałam o kupnie
        kurtki,kombinezonu-i zamierzałam kupic na 98...a teraz by się w tym utopiłsmiletak
        więc trudno powiedzieć,pozdr
        • kinga3 Re: Zakup kurtki na zimę 05.01.05, 15:09
          Chyba tak właśnie zrobię, że poczekam i kupię coś w odpowiednim rozmiarze. 50zł
          to nie 100, ale tak daleko w przyszłość nie umiem jeszcze wybiegać, a nie chcę
          stracić 2 razy. Będę jeszcze miała wiele okazji, by się obłowić.
          Piszcie proszę, jaki wzrost miały wasze pamperki w wieku 10 miesięcy czy 1
          roku, łatwiej mi się będzie zorientować.
          • aaaska Re: Zakup kurtki na zimę 06.01.05, 09:57
            A mój synek ma 8 m-cy i kombinezon na 80 cm, a body mu kupuję na 80 - 86 cm.
            I myslę, że na całą zimę mu nie starczy i będę musiała mu wkładać drugi
            kombinezon na 86 cm. Moim zdaniem poczekaj, aż się dzidzia urodzi i zobaczysz
            jak jest długa. Mój Synuś urodził się ze wzrostem 59 cm. całuski
            aska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka