Dodaj do ulubionych

Rozmiarówka w ENDO?

06.01.05, 10:23
No właśnie mam pytanie, najmniejsze ubranka są na 92 i właśnie moja córa
zaczyna teraz nosić bluzy w tym rozmiarze. Ale wczoraj znajoma była w ich
sklepie i po oglądnięciu ubranek w tym rozmiarze stwierdziła, że 92 pasowałby
na już i to na styk na jej córki, które są dużo drobniejsze od mojego
dziecka. Chcę zamówić ciuszki przez internet, nie bardzo mam też okazję aby
jechać do sklepu i oglądać (daleko i znalezienie tam wolnego miejsca do
parkowania graniczy z cudem). Z wymiarów, które podają w sklepiku Endo wydaje
się, że bluzy są ok, ale co będzie po praniu. Zawsze staram się kupować
ciuszki troszkę na wyrost, bo po kilku praniach kurczą się ciutkę. A jak to
jest z ubrankami Endo: jakość, trwałość, no i czy rozmiarówka jest typowa,
czy zawyżona?
Obserwuj wątek
    • politea25 Re: Rozmiarówka w ENDO? 06.01.05, 10:42
      Z tego co się orientuję, a właściwie orientowałam bo teraz już nie kupujemy w
      Endo to rozmiarówka jest zawyżona, czyli 98, to takie minimalnie pomniejszone
      104. Ale np. na moją chudzinę, bluzki były często kapkę za szerokie, natomiast
      rękawki zbyt krótkie. Co do jakości rzeczy to ogólnie ok. Raczej nie zmieniały
      kształtu i kolorów po praniu.
      • iwek33 Re: Rozmiarówka w ENDO? 06.01.05, 11:18
        Jakość ubranek bardzo dobra, ceny nieziemskie ( czasem przesadne, moim zdaniem
        a rozmiary wg mnie większe, to znaczy mój syn, który zaczyna nosić ciuszki na
        92 w bluzie endo w tym samym rozmiarze jeszcze nie chodzi, bo za duża. Mam
        przed sobą bluzę Endo (nowa, jeszcze nie prana ) w rozmiarze 92, podaję wymiary:
        długość 45 cm, szerokośc 38 cm, długość rękawa od szyi:42 cm, od pachy 26, 5
        cm. Ubranka po praniu nie zmieniają się- mnie się to nigdy nie zdarzyło. Endo
        nie ma rozmiarów pośrednich tzn: mają 92, a potem 104, 116... (brak 98, 110)
        stąd chyba wynika fakt, że te ubranka mają inną rozmiarówkę, niż typowe.
        • pia_ Re: Rozmiarówka w ENDO? 06.01.05, 13:18
          Dzięki za podanie wymiarów, choć z tego co wiem bluzy na 92 róznia się
          wymiarami, bo mają inne fasony. Niektóre zrobione sa tez z tkanin rozciągliwych
          i te na oko wydaja się mniejsze.
    • kdb.se Re: Rozmiarówka w ENDO? 06.01.05, 11:49
      hej

wiesz co do rozmiaru , to dla mnie zawsze byl problem poniewaz 92 moj synek ,
      ktory ma teraz 3 lata i 3 miesiace nosil bardzo dlugo , jakosc super wzory
      rewelacyjne polecam Ci bardzo !!!

Pozdrawiamy Kamila Darek i Bartosz
    • kdb.se Czapki - zawsze 1 !!! 2 oddawalam bardzo duza ! 06.01.05, 11:50

• cubus1 Re: Czapki - zawsze 1 !!! 2 oddawalam bardzo duz 06.01.05, 12:00
        Oj przeroznie.
        Moj syn wszedzie nosi juz 116 ale endo bluzy jeszcze 110 i jeszcze w nich
        pochodzi kilka miesiecy.98 sa takie akurat, 92 sa OK oprocz dlugosci rekawa-
        troche za krotkie.
        W praniu rozmiarow nie zmienia ale sciera sie rysunek,napisy ale to po sporym
        czasie.Kolory tez blaknal ale nie we wszystkich smile
        Kupuje ze wzgledu na rysunki nie na jakosc.Jakosc ma lepsza H&M czy Mothercare.
    • kdb.se do cubus1 06.01.05, 12:04

• kdb.se do cubus 1 06.01.05, 12:04
      Endo nie produkuje rozmiaru 98 tylko 92 i pozniej 104
    • pia_ I kolejne pytanie :-) 06.01.05, 13:32
      Czy dzianina bawełniana "dresówka", jak podają w opisach jest porządna i
      ciepła? No i to co piszecie o rozmiarówce sugeruje, że jest ona raczej
      zawyżona, a tu w ich opisach ciuszków trafiam na takie wymiary: tiszerek z
      grubszej dzianiny dł 39, szer 60 i tiszerek z cieńszej bawełny dł 42, szer 70.
      I jeszcze jedno: kto kupował tiszerciki z kolekcji jesień Eli - fajna jest "na
      żywo"?
      • cubus1 Re: I kolejne pytanie :-) 06.01.05, 16:25
        Faktycznie smile Teraz sprawdzilam bluzy synka mamy albo 92 albo 104.A te za duze
        to 116.
        Zatem poprawiam sie: 92 jest OK ale ma zdziebko za krotkie rekawy pod sweterek
        moze byc. 104 jest idealne a 116 duzo za duze.
        Dodam ze normalny rozmiar aktualny mojego syna to 116 lub 122 zaleznie od firmy.

Przepraszam za wprowadzenie w blad.Pisalam z pamieci ktora jest zawodna jak
        widac smile
        Generalnie jednak Endo zawyza numeracje.Ja np. nosze S a kupuje dla siebie 15..
        cos chyba 2 lub 6 bo w S plywam czasami nawet 146 jest dobre.

• j_aga Re: Rozmiarówka w ENDO? 06.01.05, 17:24
      my wczoraj byliśmy w endo i chociaż synek nosi właśnie 92 nic nie kupiliśmy.
      Znalazlłm jedną bluzke ktora by nie wisiała na nim, ale ta nie byla z czystej
      bawełny tylko z jakims dodatkiem i pani sprzedawczyni powiedziała, że ich
      rozmiarówka jest zawyżona. I faktycznie te bawełniane rzeczy wisiały by na
      synku.
      • besta3 Re: Rozmiarówka w ENDO? 06.01.05, 18:59
        Rozmiarówka ENDO jest większa , jakość dobra , rysunki się nie spierają ,jesień
        ELI jest fajna (mamy ufoludka i drzewko) ale ceny są obłędne.
        Pozdrawiam Ania.
        • aniaop Re: Rozmiarówka w ENDO? 07.01.05, 15:01
          Mamy ciuszki z Jesieni Eli. Ubranka o.k, jakosc i wykonanie w porzadku, nic sie
          nie spiera. Ceny zabojcze- nawet po obnizce. Nas w Endo trzyma tylko to, ze dwa
          razy do roku tatus moze sobie z corka kupic identyczne ciuchysmile) Mamusia
          czasami tez dolaczasmile) A potem budzimy ogolne zdziwienie otoczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka