sloggi 12.10.05, 13:37 Po raz pierwszy od dłuższego czas kupiłem krzyżówki - czas ruszyć szarymi komórkami. Mamy tu szaradziarzy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rene8 Re: Krzyżówki 12.10.05, 13:50 Mamy! Nałogowych sztuk 2 w gospodarstwie. a ja?... to tylko encyklopedii sie uczę na pamieć... Odpowiedz Link
vitalia Re: Krzyżówki 12.10.05, 13:57 No ale chyba nie masz na myśli, tych głupawych panoramicznych..Najlepsza jest Rewia Rozrywki..to jest coś. Odpowiedz Link
agnie_szka9 Re: Krzyżówki 12.10.05, 14:02 ee, czasami rozwiązuję...ale nałogowcem nie jestem. Odpowiedz Link
groha Re: Krzyżówki 12.10.05, 14:04 Tak, tylko i wyłącznie Rozrywka! I jolki, jolki, jolki! Odpowiedz Link
vitalia Re: Krzyżówki 12.10.05, 14:15 groha napisała: > Tak, tylko i wyłącznie Rozrywka! I jolki, jolki, jolki! Odpowiedz Link
rene8 Re: Krzyżówki 12.10.05, 14:16 Za "chiny ludowe" nie wiem o co chodzi w "jolkach! A najbardziej lubie panoramiczne! Ale ja prosta jestem. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Krzyżówki 12.10.05, 14:24 Mnie tez wszystko jedno czy to jolka czy inna panaroma.Wazne zeby mozgownica ruszyc Odpowiedz Link
groha Re: Krzyżówki 12.10.05, 14:31 rene8 napisała: > Za "chiny ludowe" nie wiem o co chodzi w "jolkach! > A najbardziej lubie panoramiczne! > Ale ja prosta jestem. Aleś wymyśliła, wiesz co... Do jolek trzeba po pierwsze primo - mieć wolny czas, po drugie - mieć dużo wolnego czasu i po trzecie dopiero - umieć ruszyć mózgownicą. Po jednej rozwiązanej, to już proste, jak konstrukcja cepa Ale to uzależnia, ostrzegam Ja codziennie muszę jedną roztrzaskać, żeby rozum mi się rozruszał. Ale i tak wysiadam przy mojej mamie, której miesięcznik Rozrywka - jolki, wystarcza na dziesięć dni. Kiedyś, siedząc sobie w ogródku przy kawce, wpadła na pomysł, żebyśmy zrobiły zawody i rozwiązały tę samą jolkę (każda swoją) na czas. Emerytkii mają pomysły, nie? Jakimś cudem wygrałam, ale łatwo nie było) Odpowiedz Link
jacko35 Re: Krzyżówki 12.10.05, 14:18 A zwolennik krzyżówek to...Krzyżak, czy Krzyżakowiec ? A może Krzyżówczak ) Tak, zaliczam się do nich, choć ostatnio, jakby mniej na to czasu. Kiedyś moim faworytem był "Kalendarz szaradzisty"...szarady, anagramy, homonimy, ariady, krzyżówki wszelkiej maści (oprócz Jolek) - pasjami - ale to czasy studenckie. Odpowiedz Link
wiedz-ma Re: Krzyżówki 12.10.05, 20:21 w wersji female: Krzyżaczka? Krzyżówaczka? Krzyżakówaczka? Krzyżówkówka? Odpowiedz Link
jacko35 Brawo ! Nagroda do odbioru. 13.10.05, 08:54 Wygrała Krzyżówaczka - odbiór nagrody (tytanowy, podświetlany flet prosty) do odbioru 29 lutego 2006 r. w siedzibie Odrzuconej Matki Polki w Ałma Acie (adres kontaktowy do potwierdzenia odbioru oraz konto bankowe, na które należy dokonać przelewu kapusty na poczet wizyty, podam w mailu). Dla niezmotoryzowanych otwieram biuro reklamacji, zgłoszeń awarii kaloryferów, poszukujących pracy lżejszej od spania, dla samotnych, wyposzczonych, zawiedzionych i poszukujących inaczej, z siedzibą na Orionie (miała być Kasjopeja, ale została skolonizowana przez odchodzących z sejmu reprezentantów SLD). Odpowiedz Link
wiedz-ma Re: Brawo ! Nagroda do odbioru. 13.10.05, 21:36 no naprawdę jestem wzurszona, pierwszy raz coś wygrałam Ps. to ja teraz wiem, jak to się robi, żeby wygrać, trzeba być jedynym uczestnikiem ps. 2. czy kapusta może być kiszona? Odpowiedz Link
koniczynka777 Re: Krzyżówki 12.10.05, 19:17 Lubie porozwiazywac krzyowki od czasu do czasu,choc chyba lepszym cwiczeniem dla mózgu jest graw scabble przez internet,polecamzaczynam od niej dzien Odpowiedz Link
rene8 Re: Krzyżówki 12.10.05, 19:27 Daj wskazówki i namiary ..prostym "chińczykom"))))))))))))) Odpowiedz Link
kohol Re: Krzyżówki 13.10.05, 15:18 Jolka wyborcza od czasu do czasu. Uwielbiam Nawet kiedyś coś wygrałam... Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Krzyżówki 13.10.05, 15:21 tez rozwiazuje,kiedy musze na cos,na kogos czekac,ale nigdy nie wysylam Odpowiedz Link
groha Re: Mysi aniołek:)) 13.10.05, 15:30 Takie hasło pamiętam z krzyżówki z przymróżeniem oka w baardzo dawnym "Przekroju". Kto zgadnie, czym może być mysi aniołek? ) Odpowiedz Link
skiela1 Re: Mysi aniołek:)) 14.10.05, 05:47 groha napisała: > Takie hasło pamiętam z krzyżówki z przymróżeniem oka w baardzo > dawnym "Przekroju". Kto zgadnie, czym może być mysi aniołek? ) Aniolek Mysi? Odpowiedz Link
desperately.seeking.something Re: Mysi aniołek:)) 14.10.05, 11:08 groha napisała: >Kto zgadnie, czym może być mysi aniołek? ) netoperek? Odpowiedz Link