Dodaj do ulubionych

Fotelik 9-36kg czy będzie dobry dla roczniaka?

11.02.05, 19:38
Poradźcie mi czy rocznemu dziecku będzie wygodnie w takim foteliku? Czy nie
będzie na niego za duży? Mój synek ma już prawie 8 miesięcy i waży 11,5 kg,
ale chyba nie bardzo dla 8 miesięcznika taki fotelik?. Ale czy dla roczniaka
będzie dobry?
Obserwuj wątek
    • aka10 Re: Fotelik 9-36kg czy będzie dobry dla roczniaka 11.02.05, 20:10
      Jesli maly wazy 11,5,a fotelik od 9 kg,to dlaczego nie mialby byc odpowiedni?
      Pozdrawiam.
    • justyna_28 Re: Fotelik 9-36kg czy będzie dobry dla roczniaka 11.02.05, 22:00
      Moja córka jeździła w takim foteliku od 9 miesiaca, bo w nosiedle i tak nie
      chcaiła usiedzieć, a tak było wysoko i chociaż coś przez okno widziała, polecam
      jak najbardziej.
      • zuzia_i_werka Re: Fotelik 9-36kg czy będzie dobry dla roczniaka 11.02.05, 22:31
        A ja zdecydowanioe nie polecam-powód zasadniczy fotel jest siedzacy. Roczniak
        mimo wszystko często usypia w samochodzie i nie bardzo to sobie wyobrażam.Moja
        córka jeździ samochodem bardzo dużo od urodzenia praktycznie i widzę,że dobrze
        zrobiłam decydując sie po kolei na wszystkie przedziały wiekowe.Pozdr!
    • milka761 Re: Fotelik 9-36kg czy będzie dobry dla roczniaka 12.02.05, 00:29
      polecam chico zenith. Super sie rozklada od pozycji siedzacej do lezacej jak w
      pierwszym fotelku. moja mala jezdzi w nim od 8 miesiaca i przejechala nawet 800
      km.
      Pozdrawiam
      • galaxia Chicco Zenith - litości!!!! 12.02.05, 13:02
        Chicco Zenith - zmiłuj się! Ten fotel jest niebezpieczny! Tylko 1 gwiazdka - to
        praktycznie najgorszy wynik w crash testach.Pogladaj i koniecznie wybierz coś
        innego.
        www9.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=249
        • penelina Re: Chicco Zenith - litości!!!! 12.02.05, 14:21
          Zdaje się,że wyniki crash-testów zależą od tego,ile dany producent zapłaci
          firmie testującej...

www.bajama.pl/opis.php?pid=3770&Bajama=17db0a55af5739d6ac3fe455f400e681
          My mamy Chicco Max3,zakres wagowy 9-36kg - uważam,że to super foteliksmile))
          • galaxia Re: Chicco Zenith - litości!!!! 12.02.05, 16:28
            O?! Czyżbyś pomawiała ADAC o wypaczanie wyników crash-testów za peniądze? Tak to
            rozumieć?
    • galaxia Re: Fotelik 9-36kg czy będzie dobry dla roczniaka 12.02.05, 13:06
      maw51 napisała:

> Poradźcie mi czy rocznemu dziecku będzie wygodnie w takim foteliku? Czy nie
      > będzie na niego za duży? Mój synek ma już prawie 8 miesięcy i waży 11,5 kg,
      > ale chyba nie bardzo dla 8 miesięcznika taki fotelik?. Ale czy dla roczniaka
      > będzie dobry?

Generalnie z punktu widzenia wagi - OK. Ale z punktu widzenia dobra dziecka jak
      długo się da powinnaś eksploatować nosidełko - dziecko jeździ tam tyłem do
      kierunku jazdy i jest najbezpieczniejsze. Jesli nie miesci się już do nosidełka
      to wtedy 9-18 lub 9-36. Myśmy zaczęli używac Kiddy przy wadze 9,00 czyli dolna
      granica normy bo Mały był już tak długi ze w nosidełku to mu nogi wisiały luzem
      a w aucie nie było z nimi co zrobic.
      www9.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=249Pozdr.
      • gagunia Re: Fotelik 9-36kg czy będzie dobry dla roczniaka 12.02.05, 13:47
        My nigdy nie mielismy nosidla. Kupilismy od razu fotelik od 0-18kg. Do 9 kg
        montowalo sie go tylem do kierunku jazdy, a powyzej tej wagi przodem. Rozklada
        sie lekko i sprawnie. Ma regulowana wysokosc szelek i zapiecia miedzy nozkami.
        Teraz Kacper ma 19mies i wazy blisko 15kg. Glowka ma wsparcie, na szerokosc
        fotelik tez jest dobry, ale juz zaczyna byc ciasno przy rozkladaniu do
        pollezenia, wiec bedziemy musieli kupic wiekszy fotelik.
    • lentylek Re: Fotelik 9-36kg czy będzie dobry dla roczniaka 12.02.05, 16:05
      Witam moja Wiki dostała na 9 miesięcy fotelik 9 do 36 kilo i od razu w nim
      jeżdziła i ie był zaduży.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka