Dodaj do ulubionych

łóżeczko

21.02.05, 12:37

Witam wszystkie eMamy!
Spodziewam się pierwszego maluszka i mam wiele wątpliwości, dlatego zajrzałam tutaj, by skorzystać z Waszego doświadczenia.
Moje pytanie do Was dotyczy wyboru łóżeczka. Konkretnie chodzi mi o to, co wybrać między opcjami: szuflada na dole łożeczka czy opuszczany bok - jak to sie sprawdza w praktyce????
Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie Was i maluszki.
Mordka
Obserwuj wątek
    • katklos Re: łóżeczko 21.02.05, 12:42
      Spotakałam sie z opinią, ze szuflada uniemożliwia wsunięcie stopy pod łóżeczko,
      co utrudnia kładenie dziecka.
      • morkub Re: łóżeczko 21.02.05, 12:44

dzięki, to już coś smile
    • izia30 Re: łóżeczko 21.02.05, 13:55
      nie mam ani szuflady, ani opuszczanego boku, było to niepotrzebne (bok) bo
      kupiłam takie z wyjmowanymi szczebelkami. co do szuflady to jeżeli masz mało
      miejsca na rzeczy dla dziecka np zapasowe 3 paczki pieluch to pewnie ułatwia życie.
    • ewitek01 Re: łóżeczko 21.02.05, 14:26
      są łóżeczka i z szufladą i z opuszczanym bokiem (Delfinek firmy Stolar- jeśli
      chcesz pisz na malia, podeślę Ci fotki);
      my wybraliśmy jednak tylko z szufladą, ponieważ przy opcji z opuszczanym bokiem
      materac można umieścić tylko na 2 pozimoach, a nie na 3;
    • aniazm Re: łóżeczko 21.02.05, 15:25
      hej, Antoś ma łóżeczko z szufladą i kołyską - korzystamy i z szuflady i z
      kołyski. Rzeczywiście nie da się wsunąć stopy pod łóżeczko, ale nie mam
      problemów z kładzeniem dziecka, a teraz jest już na najniższym poziomie.
      Łóżeczko ma wyjmowane 3 szczebelki na środku boku, więc z wychodzeniem małego z
      łóżeczka nie będzie problemu.
      nie pamiętam firmy, ale łóżeczko to model RADEK II.
      Pzdr. Ania.
      • maminka1 Re: łóżeczko 22.02.05, 22:08
        Łóżeczko, o którym pisała aniazm to Klupś - Radek II - tez mamy takie smile Przy
        czym u nas opcja kołyski nie bardzo się przydała (malutkie dziecko przy
        mocniejszym bujaniu latało po łóżeczku, potem już nie lubił bujania - czuł się
        chyba jak na rozkołysanym statku wink ). Ale szuflada przydaje się bardzo -
        najpierw trzymaliśmy tam jakieś kocyki, pieluszki itp. a teraz jest pełna zabawek smile
        Faktycznie, stóp pod łózeczko nie wsadzisz, ale nawet tego nie zauważyłam,
        szczerze mówiąc smile
        • morkub Re: łóżeczko 23.02.05, 13:42

dziękuję za wszystkie wypowiedzi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka