mama_pinki 07.03.05, 12:23 przymierzam sie do kupna mebli do dziecinnego pokoju coreczka ma roczek i chcialabym cos co jej posluzy pare lat. Jakie kupilyscie mebelki dla dzieci i co sie sprawdza w dziecinnym pokoiku, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia_ Re: a jakie mebelki?? 07.03.05, 12:43 Mamy mebelki z Ikei (tak jak wielu naszych znajomych). Wbrew powszechnej opinii o słabej jakości produktów Ikea, te dla dzieci sa bardzo solidne i wytrzymują wiele A ich kolorystyka, wzornictwo i duża liczba dodatków sprawiaja, że dzieciakom bardzo się podobają. My z Ikei na dzień dzisiejszy mamy szafę, regały na zabawki i książeczki, malutkie półeczki na misie, lampkę, lampę i pojemniki na zabawki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamima20 Re: a jakie mebelki?? 07.03.05, 14:23 My też to ostatnio przerabialiśmy. Ale sie nabiegałam żeby cos znaleźć i jeszcze w sensownej cenie. Dla 2 i pół letniej Oli małe łóżeczko poszło w odstawkę, przewijak też, duże w rezultacie kupiliśmy też w Ikea, to było jakiś czas temu. Niedawno przypadkiem trafiliśmu do sklepu Pozytywka, zaskoczyło mnie, że cos takiego jest i można cos zamówić wg. własnego wzoru więc tam zamówiliśmy regał na zabawki i szafę na ubranka, Ola ma ich w tej chwili tyle, że musi mieć dużą obszerną szafę. Niestety wszystko dopasowaliśmy do tego łóżka z Ikea, dlatego, mimo iż proponowali nam fajne rozwiązania kolorystyczne my zostaliśmy przy naturalnym drewnie, taki kolor jak ma łóżko z Ikea to jest chyba sosna rustykalna, nie było sensu zamawiać nowego. Przejedź się tam powinnaś znależć coś dla swojego dziecka, a i jeszcze jedno my daliśmy wydruk zdjęcia szafy i regału z internetu (jakaś amerykańska strona dla dzieci) i na wzór robią podobne. Byliśmy oglądać jeszcze nie całkiem gotowe ale wygląda ok. Mama Oli Odpowiedz Link Zgłoś
minkapinka Re: a jakie mebelki?? 07.03.05, 20:18 A my zamówiliśmy w Pozytywce meble dla naszej Zosi i nie jesteśmy zadowoleni. Odstawiają tandetę za duże pieniądze. Reklamowalismy meble juz raz, zrobiono nam drugie i znowu będziemy reklamowali, bo półki się porozsychały i powyginały. Szafke nocną (te reklamowaną) uszkodono podczas transportu do domu (farba na blacie odrapana..) Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: a jakie mebelki?? 07.03.05, 20:32 My tez mamy mebelki z Ikea: regał z pojemnikami na zabawki, komodę, regał na książki, komódki na drobiazgi. Bardzo lubimy te meble i różne dodatki, są praktyczne, a ich funkcje zmieniają się wraz ze zmieniającymi się potrzebami dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
renee4 Re: a jakie mebelki?? 07.03.05, 23:28 Witam Ja też zdecydowanie odradzam pozytywkę,straszna tandeta i kupa kasy wyrzucona w błoto.Możesz obejrzeć sobie mebelki firmy bami(www.bami.pl)ich meble widziałam także w Misiu w Sadybie.Fajnie wyglądają i sa przystępne jeśli idzie o cenę.Może ktoś ma te mebelki i mógłby powiedzieć coś o jakości. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
claudiaaaa Re: a jakie mebelki?? 08.03.05, 11:46 A ja się dziwię, że jesteście niezadowolone z mebli z Pozytywki. Meble dla naszego synka zamawialiśmy około 10 miesięcy temu i nic się nie dzieje, mało tego poleciliśmy ich naszym znajomym, którzy mieszkają niedaleko nas (Mysiadło domki)i są zachwyceni. My robiliśmy komplecik dla naszego Alexa dosyć typowy taki jak proponują w sklepie(łóżeczko, ława, komoda, szafa), tylko kolor był zupełnie wyjątkowy i dobieraliśmy go bardzo długo. Ale od początku do końca wszystko przebiegało jak należy. Robili nam dużo próbek kolorów, kilkakrotnie w trakcie realizacji mebla mogliśmy przyjechać i omawiać czy wszystko nam pasuje na miejscu zobaczyć jakby od kuchni. Na samym początku był u nas fachowiec żeby wszystko pomierzyć, ponieważ zamawialiśmy jeden mebel na wymiar tj. regał (poddasze).Nie wiem może mieliście akurat pecha, że coś było nie tak, wydaje mi się zawsze trafia się ktoś kto jest akurat niezadowolony, ja się za nimi wstawiam i nawet mogę powiedzieć, że nadal polecam. A ceny jak na drewno, a nie płytę są w miare przystępne, poza tym w końcu to nie fabryka, to jest hend made pewnie dlatego sie cenią. Ale my właśnie takich indywidualnych mebli szukaliśmy. Klaudia mama Alexa Odpowiedz Link Zgłoś
march5 Re: a jakie mebelki?? 08.03.05, 12:22 Te meble bami są z płyty, oglądałam, ja tez sie rozglądam za meblemi dla dziecka sporo sklepów już zwiedziłam, mam lekki mętlik, szukam drewna, czegos spokojniejszego. Dla mnie te meble za bardzo pzrypomonają przedszkole, chyba tam właśnie najbardziej sie nadają, według mnie nie są przyszłościowe, chyba troche za słodkie. Ale może wlasnie takich szukasz. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: a jakie mebelki?? 08.03.05, 12:48 A ja w związku z przeprowadzką i posiadaną już częścią mebli muszę pozostać przy części z nich (resztę na szczęście sprzedaję). Są to dwie komody i mała szafa rogowa z UnifSystemu (podobne lecz fajniesze niż BRW). Niestety nie przepadam za systemowymi mebelkami, ale przy tak ogromnych kosztach, nie było sensu kupować Zuzi coś innego. Mam zamiar wymienić uchwyty - choć to bardzo trudne (obecnie są satynowane, może pomaluję). Reszta mebli to oczywiście Ikea - 3 szafki z ostatnich przecen z 3 drzwiczkami w 3 kolorach (niebieskie, zielone). Zabudowuję je pod oknem i robię szachownicę kolorystyczną. Poza tym półeczki, kosz kwiatek, kosz półka sufitowa, lampki ścienne 2x kwiatek. Wymyśliłam obudowę na kaloryfer - z płyty kart-gips, wywierciłam w niej otwory w kształcie kwiatków. Odpowiednio dobrałam kolorystycznie obudowę do szafeczek obok i do zestawu Mammuta (stolik i dwa różne krzesełka). Poza tym parę drobiazgów Ikeowskich - obrazki, ramki itp. No i ściany odpowiednio wymalowane. Mam nadzieję, że stracę efekt mebli systemowych przy tylu różnych detalach. A tak wogóle - to marzyłą mi sie zmiana tych mebli i zazdroszczę Wam bardzo Ale cóż - może w niedalekiej przyszłości - przy zmianie łóżka (Zuzia oczywiście sypia jeszcze w łóżeczku). Powodzenia w owocnych zakupach. Pozdrawiamy Ania z Zuzią (13luty 2004) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi54 Re: a jakie mebelki?? 08.03.05, 13:27 A mnie się bardzo podobają te mebelki BAMI, są śliczne, chciałabym kupić komodę F1 i regał wiszący F7. Napiszcie coś o jakości tych mebelków, jak wyglądają na żywo i gdzie można je obejrzeć, oprócz W-wy. Odpowiedz Link Zgłoś