Dodaj do ulubionych

ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK

11.03.05, 10:37
OSTRZEGAM LOJALNIE PRZED PAMPERS Jumbo Pack Active Baby; ja kupilam chyba z
6paczek, uzylam ok 2 i cos mnie tafilo...wszystkie(a kupowane w roznych
marketach i roznym czasie;ROZMIAR 4)sa mokre jak gnoj i nie ma mowy o
wsiakaniu i "suchej powierzchni"One po prostu nie chlona, bo sa produkcyjnym
bublem, jak na moj gust nastawionym na wprowadzenie na rynek tanszego
produktu, a noz klienci nie beda sie skarzyc, bo to przeciez
Pampersy...Pozostale 4 paczki odwiozlam do reklamacji i....po pierwsze czekam
juz ponad 1m-c, a mialy byc 2 tyg. po 2gie. reklamacja oczywiscie jest
uwzgledniona i mam otrzymac odpowiednia liczbe malych paczek(wiedza skubancy,
ze wszystkie jubo pack sa do d...)a jak dostane w koncu te paczki z
reklamacji to nie omieszkam poinformowac, czy sie do czegos nadaja. I
mozeliwe, ze tu tkwi problem, dlaczego jedni narzekaja na Pampersy, a inni
tego nie rozumieja, po prostu kupujemy niby te same pampersy, a jednak
zupelnie inne(pani na infolinii od razu pytala jakie sa numery seryjne
wadliwych paczek)
Obserwuj wątek
    • katse Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 11.03.05, 10:49
      chyba masz racje

K
      • leigh4 Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 11.03.05, 11:33
        A to dranie! Muszę sprawdzić, bo ostatnio kupowałam tylko w tych dużych
        opakowaniach jumbopack (rozmiar 9-20 kg) więc nie mam porównania. Kupię małe i
        sprawdzę. Jeśli tak, przerzucę się na huggies, przy których mam nadzieję nikt
        nie oszukuje.
    • agunia33 Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 11.03.05, 11:38

Wiecie,że ja tez miałam ten problem z Pampersami i nie wiedziałam co zrobić,nie sądziłam,że Pampers ma takie buble.Klika lat temu kupowałam dla córki tylko Pampersy i były najlepsze.Teraz kupiłam Tesco za 32zł z chusteczkami i jestem zadowolona.
      Pozdrawiam
      • anakon Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 11.03.05, 12:01
        Ja tez z reszta przerzucilam sie na fioletowe Tesco ; producent ONTEX Czechy,
        maja je podobno tez w Biedronce i Lidlu, tylko pod innymi nazwami i co wazne sa
        tansze od Pampersow i moze jeszcze troche czasu minie zanim wpadna na
        pomysl "odchudzania" produktu, by przyciagnac klientow atrakcyjna cena...bez
        zadnej jakosci
        (uzywane poprzednio Pampesy Ultra Dry byly O.K.)
        • ewelinaz25 Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 11.03.05, 12:10
          widzę, że nie tylko ja słyszę narzekanie na pampersy. Otóż moja teściowa była
          również świadkiem składanej przez jedną mamę reklamacji, pampersy śmierdziały
          rozpuszczalnikiem (był to rozmiar 3-6kg, kupowane w tesco).
      • kasia2511 Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 15.03.05, 14:06
        agunia33 napisała:

>
        > Wiecie,że ja tez miałam ten problem z Pampersami i nie wiedziałam co
        zrobić,nie
        > sądziłam,że Pampers ma takie buble.Klika lat temu kupowałam dla córki tylko
        Pa
        > mpersy i były najlepsze.Teraz kupiłam Tesco za 32zł z chusteczkami i jestem
        zad
        > owolona.
        > Pozdrawiam
        szczerze to moje zdanie jest podobne , dla mojego starszego synka kupowałam
        tylko pampersy, ma 3.5 roczku. Teraz mamy coreczke obecnie 7 miesięcy i od
        początku kupowaliśmy pampersy, ale zauwazyłam że śą mniej chłonne niż kiedyś
        pupa makra i wkład jest cieńszy. Niby są tańsze(cho sztuk również jest mniej
        niż było kiedyś także cenowo chyba wychodzi na to samo).jestem z nich
        nezadowolona i teraz kupujemy Belle happy. są lepse dobrze chłoną i cena jest
        kolosalnie mniejsza. ostatnio była promocja po 29 zł za dużą paczkę. polecam.
        kaśka
    • lgosia1 Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 11.03.05, 17:02
      ojej!!!! dziwi mnie co piszecie. Ja zakupiłam 10 paczek Jumbo Acive Baby w
      rozmiarze 4 i to są najlepsze pieluchy jakie do tej pory nam się trafiły!!!
      Wytrzymują calutką noc, mimo że po nocy ważą chyba z 2 kilo. Już nie wiem, czy
      opanowałam sztukę zakładania właśnie tych pieluch, czy mamy super dopasowany
      rozmiar do dupci?...
      Są najwygodniejsze przy chodzeniu, siedzeniu itp. Przez to, że mają mały i
      wykrojony wkład. No ja jestem od kilku miesięcy zachwycona
      • lgosia1 Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 11.03.05, 17:04
        może trafiła mi się dobra partia???? O ile używaliśmy wcześniej różniastych
        pieluch i zawsze jedna pielucha na 3-4 była przesikana, o tyle teraz nie mamy
        żadnych przygód z przesikaniem. Zdarzają się raz na kilka dni ale tylko
        dlatego, że źle "w biegu" założyliśmy pieluchę
        • jedrus58 Piszcie na pamperspl.im@pg.com 11.03.05, 19:25
          Mysle ze najlepsza metoda w wypadku takich reklamacji jest napisac swoja skarge
          na adres producenta pamperspl.im@pg.com moze wreszcie cos zrozumieja.
    • hubcio14 Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 11.03.05, 21:44
      Ja też trafiłam na taka paczkę. Wtedy zadzwoniłam do pampersa i pani kazała
      przysłać pozostałe pieluszki do nich, celem ich sprawdzenia. Jako przeprosiny
      dostałam dużo paczkę pieluszek i chusteczek.
      • mamawiktorki Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 11.03.05, 22:06
        Jestem w szoku .Ja tez kupuje te Pampersy (3) i jak dotąd nie zauwazyłam nic
        niepokojacego .
    • agunia33 Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 12.03.05, 08:55
      Wiecie co oni chyba nie wszystkie paczki mają złe.Na początku byliśmy zadowoleni ale z czasem Bartusiowi te pieluchy coraz bardziej przeciekały.Ja myślałam,że może źle zapinamy,że może to przez to,że Bartuś ma spodziectwo-głupie myśli ale nie sądzilam,że to wina pieluch.Bywało tak,że kilka paczek było o.k a potem przesikiwał prawie każdą pieluchę.Ostatnio to się działo tak często,że zrezygnowaliśmy z nich poprostu.A szkoda bo zawsze uważałam,że są najlepsze.
    • tygisek Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 12.03.05, 10:08
      wiecie co, ja tez w pewnym momencie zwatpilam w jakosc pampersow, bo tez nam co
      drugi przeciekal, ale to dotyczylo jak teraz sie zastanawiam rozmiaru nr 4 z
      jumbo paczki....moze to glownie te maja jakies wady, eraz kupujemy juz 4+ lub 5
      i jest ok.
      moj maz twierdzil ze problem tkwi w tym ze sa za duze dla coreczki, albo ze ja
      je zle zapinam, ale ja przypuszczam ze te pampersy sa poprostu w jakis sposob
      sortowane i gorsze jakosciowo sa pakowane w jumbo paczki, i sprzedawane w
      atrakcyjnej cenie, no bo jak wytlumaczyc stosunek ceny malej paczki pampersow do
      mega paczki, a co dziwniejsze z pampersami z malych paczek nigdy nie bylo
      zadnych problemow...
      te co uzywamy teraz sa jakosciowo lepsze, przeciekaja naprawde sporadycznie
      • lgosia1 Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 12.03.05, 10:50
        ja od niedawna zaczęłam używać jambo paczek właśnie rozmiar 4. Mam 10 sztuk
        tych wielkich pak i jak na razie 6 w porządku
    • tygisek Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 12.03.05, 12:06
      a moze to jakas partia tych nieszczesnych pieluch byla wadliwa?? moze jedyne
      pocieszenie w tym ze przyjmuja reklamacje i je uwzgledniaja i nie odprawiaja
      klienta z kwitkiem...no coz, ja narzekalam w pewnym momencie na te pampersy i
      juz nawet zaklinalam sie ze nie kupie wiecej ze przerzucimy sie na inne, ale ani
      huggies ani bella nie spelnily moich oczekiwan, co wiecej po huggies moja
      coreczka ma uczulenie i nie wiem z jakiego powodu, pewnie technika i materialy
      sa podobne i pieluchy powinny "dzialac" znaczy spelniac swoja role, po tym jak
      pupa obsiala sie krostkami strasznie trudnymi do zaleczenia postanowilam juz nie
      eksperymentowac na pupie mojej dziewczynki...
      bede wiec dalej kupowac te nieszczesne pampers i liczyc cierpliwie dni do czasu
      kiedy dziecko nauczy sie siusiac na nocniczek, szkoda tylko i przykro ze firma
      tak znana i w koncu liczaca sie na rynku, produkujaca dla Najmniejszych i
      Najwazniejszych klientow tego swiata pozwala sobie na takie buble....bo coz
      jedno pranie wiecej kiedy przy malym czlowieczku i tak pralka chodzi non stop,
      ale jak pampers zawodzi zima na spacerku i wszystko w chwili staje sie mokre a
      dziecku przemarza pupcia a do tego do domu czasem daleko i sie dzieciak zaziebia
      w najlepszym wypadku - na to wytlumaczen byc nie powinno, poprostu takie
      sytuacje nie powinny miec miejsca...
    • mamazuzy Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 12.03.05, 12:23
      Jak Lena była całkiem malutka to kupowałam jej huggies i może przy pupci były
      suche, ale przesiąkały na zewnątrz i miała wilgotne śpioszki. Stwierdziłam, że
      może przez to są bardziej przewiewne i zakładałam jej na dzień (było lato i
      upały). Zaczęłam kupować pampersy - już 10 miesięcy ich używamy i nie mamy
      problemów. powiem nawet, że skórę na pupci ma lepszą niż gdzie indziej smile Też
      kupujemy Jumbo Pack.
      • mama.ba.zo Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 13.03.05, 13:12
        Cześć
        Miałam takie same doświadczenia z huggiesami jak mamazuzy. I w dodatku wydawało
        mi się zawsze, że gumki są za ścisłe. Teraz używamy głównie pampersów właśnie z
        jumbo i jestem bardzo zadowolona. Ale to może dlatego, że Zosia jeszcze nie
        dorosła do rozmiaru 4.
        Ale dzieki za wszystkie uwagi. Będę pilnie obserwować, co sie stanie, jak już
        dorośnie.
        Pozdrawiam, mama Basi (5) i Zosi (8 mcy)
    • black_currant Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 12.03.05, 16:02
      Ja zrezygnowałam z Pampersów. Ciekły na wszystkie strony. Teraz kupuję Huggies
      Super Flex i są naprawde w porządku.

---------------------------------------
      Ania - podwójna mama październikowa smile
      Emilka (1.10.2001)
      Grześ (18.10.2004)
      • katse Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 12.03.05, 17:58
        po przesikanych wielu papmpach kupilam hugissy super flexy...rany...co nam sie
        dzialo, juz nie co czwarta noc, ale kazda.

teraz nie bylo jumbopaki na promocji wiec kupilismy normalna, megapaczke i juz
        pol opakowania nie ma i zadnej przesikanej pieluchy, nawet w nocy.

chyba wlasnie...wniosek o pakowaniu w jumbopaki drugiego sortu to poprawny
        wniosek
    • boolva Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 13.03.05, 14:16
      Zrezygnowałam z Pampersów, bo Zosi kupa wychodziła wysoko na plecy (nie mają
      chyba z tyłu ściągacza). Poradzono mi pieluchy TESCO (fioletowe) i uważam że są
      o niebo lepsze od Pampersów.
      • kinga3 Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 13.03.05, 14:57
        Myślałam, że te koszmary czekają mnie dopiero przy "4", ale gdy zaczęłam 3
        paczkę pampers Newborn (2-5kg), poczułam waszą gorycz!!!

Z każdej pieluszki wycieka kupka, w zależności od pozycji, na plecki lub na
        brzuszek, (wtedy, o zgrozo, kupka zalewa pępuszek), one po prostu nie chłoną
        rzadkiej kupki, albo chłoną tylko troszkę.

Z poprzednich 2 paczek wszystkie pieluszki były ok., więc teraz też wyrzuciłam
        folię, zorientowałam się po 6.obsranej pieluszce, że to kolejna wpadka (mały
        jest podwójnie pieluszkowany, więc każda flanelowa pieluszka też szła do
        prania, aż się skończyły). Nie jestem szczęściarą, mój synek robi ok.6 kupek
        dziennie.
        Nie mam jak zareklamować tych pampersów, bo opakowanie wyrzuciłam. Miałam już
        kupić następną pakę, tym razem New Baby 3-6kg, ale boję się, że z nimi będzie
        tak samo. Pewnie kupię Happy albo Tesco.
        • anakon Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 14.03.05, 11:29
          Dostalam dzis 1sza paczke z Pampersami z reklamacji,jak wyprobuje to powiem,
          czy oplaca sie skladac reklamacje...na razie z 3 przesylek dotarla
          jedna...ponoc to wina poczty, no i oczywiscie nie odeslali nam jumbo packow
          tylko zwykle male paczki; zobaczymy, dla watpiacych w Pampersa polecam Tesco
          fioletowe paczki(ale nie czerwone, tylko fioletowe) na prawde sa rownie dobre
          jak kiedys byly dobre pampersy. Podzielem tez opinie, ze w cenach promocyjnyjch
          czesto znajduja sie wybrakowane pieluchy...wiec albo wiedza, ze cos sie stalo w
          procesie produkcyjnym i w ten sposob probuja to upchnac, albo (co nie daj Boze)
          robia to celowo!ale wtedy to juz nie rozumiem, bo ewidentnie straca wowczas
          klientow(np mnie)
    • ewitak25 Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 14.03.05, 13:38
      Od urodzenia córci używam Pampersów, ostatnio przez bardzo długi okres rozmiaru
      4+ w Jumbo paczkach. Nie nigdy nie wyciekało. Może trafiłaś na wadliwa serię?
      Tym gorzej dla producenta bo stracił klientkę.
    • iwonady Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 14.03.05, 14:52
      my kupiliśmy jedną paczkę w rozmiarze 3 i kur..... mnie strzeliła po
      prostu.....nigdy nie klne, ale tu za każdym razem w nocy mały się przesikiwał
      na plecach lub boku. Po zużyciu połowy paczki zbiegiem okoliczności lub nie
      druga poowa idealna, zadnych przesiknięć!!!!!
      Dla mnie lepsze były huggisy i do nich po skończeniu opakowania wracamy!!!!
      • anakon Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 15.03.05, 12:03
        Dostalam 1sza czesc przesylek od Pampersa, paczki sa male, czyli jak
        podejrzewalam nie jumbo, a pieluchy sa wreszcie O.K(ale ciagle czekam na reszte
        i chocby jakies pisemko z przeprosinami...nie mowiac o rekompensacie moich
        wysilkow)Tak czy owak raczej dam sobie spokoj z kupowaniem Pampersow, u mnie i
        tak maja spory minus
        • gabi54 Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 15.03.05, 14:20
          O rany używałam pampersów przez 1,5 roku i nigdy nie miałam przemokniętej
          pupci. Zrezygnowałam jednak z nich tylko ze względu na cenę w LIDLU są duużo
          tańsze a tak samo dobre - jestem nimi zachwyconasmile)
          • klubofaza Re: ODRADZAM PAMPERS JUBOPACK 16.03.05, 09:54
            Ja z kolei nacielam sie na Jumbo Pack z promocji w Geant chusteczek
            nawilzajacych - BYLY SUCHE!!!!!!!!! Szlag mnie tez trafil bo kupilam wiecej,
            naoliwione, tluste ale suche, jeszcze nei dzwonilam do Pampersa ale zaraz to
            zrobie
            • klubofaza Re: Jaki jest numer na infolinie pampers? 16.03.05, 09:59
              Czy mozecie mi podac? strona internetowa mi sie nie otwierasad(
              • boolva numer na infolinie pampers 16.03.05, 12:53
                nr tel. 0800 120 304 od pn do pt. (9.00-16.00)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka