zuziarozia 11.06.05, 16:52 Proszę napiszcie ile daja chrzestni w prezencie z okazji chrztu. Kupiłam drobrny prezent ( ok. 80zł) a resztę chcę dać w kopercie. Jak myślicie ile. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk Re: Chrzest i prezent ( koperta) 11.06.05, 17:35 byłem niedawno chrzestnym, prezent kosztował ok. 120 (zabawka + książka), a kopercie 200 zł, dziecko ucieszyło się najbardziej z zabawki Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka190 Re: Chrzest i prezent ( koperta) 11.06.05, 18:08 Moje dziecko od chrzestnej dostało 300zł a od chrzestnego złoty łańcuszek i medalik. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziarozia Re: Chrzest i prezent ( koperta) 11.06.05, 19:10 Ja miałam w planach dolożyć 400zł, chciałam sie upewnić , że to nie jest mało, ale widzę , że to chyba dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Chrzest i prezent ( koperta) 11.06.05, 21:59 zuziarozia napisała: > Ja miałam w planach dolożyć 400zł, chciałam sie upewnić , że to nie jest mało, > ale widzę , że to chyba dużo. za dużo też niedobrze, bo rozzwyczaja )) wiesz, jak dasz raz 400, to ile będą chcieli, gdy dziecko podrośnie i zaczną się "poważniejsze" uroczystości?! )) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkija Re: Chrzest i prezent ( koperta) 12.06.05, 11:11 O rany ) Słuchajcie, autentycznie opadła mi szczęka. Mojmu dziecku chrzestna kupiła ubranko do chrztu, chrzestny miśka i świeczkę i tyle. Nie było żadnych kopert i nawet o tym nie pomyśleliśmy. Ale widać, wszystko zależy od zasobności portfela i od zwyczajów jakie panują w rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś