procik1 25.07.05, 21:25 Zakupiłem ostatnio odciągacz pokarmu firmy Medela ale nie mogę znaleźć smoczka do butelki tej firmy. Mam pytanie czy ktoś wie gdzie można takie kupić albo może pasuje smoczek jakiejś innej firmy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: smoczki Medela 25.07.05, 21:41 ja miałam smoczki z laktatorem, ale moja córeczka ich nie tolerowała, uzywalismy więc butelek i smoczków AVENT. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: smoczki Medela 25.07.05, 21:56 Kupiłam laktator Medeli i ostatnio poszukiwałam butelek i smoczków do niego. Pasuje canpol( te butelki i smoczki o węższych szyjkach), nuk( ale te starsze, nie "first choice"). Nadal szukam innych( na wszelki wypadek, wiem, że większość dzieci dobrze toleruje nuka, ale ...)- na pewno avent i nuby nie pasują. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: smoczki Medela 26.07.05, 10:46 Te oryginalne butelki były dla mnie za małe, próbowałam różnych z gazet, co były dołączane. Pasowała mi, nie jestem pewna na 100 %, butelka Dyduś. Gdzieś twierdzili, ze wszystkie o standardowych (wąskich) gwintach pasuja, ale te z gazet wygladały na standardowe , a pasowała jedna. Najlepiej wziąć ta koncówke do sklepu i próbować przykrecać. Do Dydusia nie dokupowałam smoczka, bo miałam po poprzednim dziecku inne, wiec przelewałam. pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś