Dodaj do ulubionych

Wózek-parasolka CONECO-ODRADZAM!!!!

25.07.05, 23:07
Na wyjazd nad morze zakupilam "na szybko" parasolkę firmy coneco. Używam jej
od tygodnia i klnę co chwila na ten bubel ile wlezie. To jest wózek, który
nadaje się wyłącznie na asfaltowe i to bardzo równe drogi, a takich w Polsce,
a tym bardziej w nadmorskich miejscowościach ze świecą szukać. Obiecuję
sobie, że zaraz po przyjeździe do domu dokonam jego publicznego zniszczenia ,
ku przestrodze innymwink
Prowadzi się fatalnie, manewrowanie nim graniczy z cudem, po poł
godzinie "jazdy" jestem spocona z męczących prób jazdy do przodu, okiełznania
kółeczek(żeby w ogóle chciały ustawić się w pozycji jazdy do przodu i
usadzenia w tym koromyśle Małego tak, żeby się w nim nie zapadał.O komforcie
jazdy nawet nie wspominam, bo to już mówienie o kosmosie przy tym usrojstwie.
Jednym słowem: pieniądze wyrzucone w błoto(niewielkie, co choć trochę
krzepiące, ale zawsze pieniądze, na które trzeba zarobić). Jestem tak
wściekła, że aż kipię i wolę nie dopuszczać nawet do głowy myśli o tym, co
sądzę o sprzedawcy, który mnie na ten bubel naciągnął. Wrrrr....
Choć oczywiścei sama jestem sobie winna, bo powinnam byla go po prostu nie
kupować niestety...
Obserwuj wątek
    • maja285 Re: Wózek-parasolka CONECO-ODRADZAM!!!! 25.07.05, 23:19
      a jaki to model?
    • pia_ Re: Wózek-parasolka CONECO-ODRADZAM!!!! 26.07.05, 10:51
      Szkoda, że nie wspomniałaś o tym, że chcesz kupić Coneco, to też bym Ci
      odradziła. Widziałam nad morzem mamy jak się męczyły z tymi parasolkami, a ten
      przerażliwy pisk kółek do dzisiaj dźwięczy mi w uszach.
    • gemmavera Re: Wózek-parasolka CONECO-ODRADZAM!!!! 26.07.05, 11:45
      Mówiąc szczerze na wakacje nad morzem nie polecałabym żadnej parasolki - sama
      zabrałam kiedyś masywnięjszą parasolkę Chicco i też jeździło się fatalnie (a o
      jeżdżeniu po plaży to już w ogóle można zapomnieć). No i też wszystko
      skrzypiało, bo piasek włazi wszędzie.
      gem
      • pia_ Re: Wózek-parasolka CONECO-ODRADZAM!!!! 26.07.05, 12:03
        No to ja się z tym nie zgodzę, moje ABC Tempo Light spisywało się rewelacyjnie,
        po głębokim piachu ciągnęłam tyłem, a nad morzem, po ubitym jechał jak
        marzenie, piasek wchodził wszędzie, a nic nie skrzypiało. Tyle tylko, że mój
        wózek jest ciutkę za ciężki i chętnie chciałabym mieć coś lżejszego. Tak więc
        są parasolki i parasolki smile
      • laminja Re: Wózek-parasolka CONECO-ODRADZAM!!!! 28.07.05, 10:07
        nasza bebe confort allegro spisywała się dobrze. Wjechałam nią nawet na plażę smile
    • gogo2 a ja się nie zgadzam 26.07.05, 12:21
      Właśnie wróciliśmy z Niechorza, bylismy tam na tydzień z synem. Spacerówka
      Coneco spisała się dobrze. Na plaży nie widziałam nikogo kto by sobie poradził
      z jazdą wózkiem. Nawet moi znajomi, którzy byli z dzieckiem, mieli markowy
      wózek na pompowanych kołach i też musieli go przenosić.
      Mogę jeszcze dodać, ze mój mały usypia tylko w wózku i trzeba go porządnie
      kołysać i "bujaliśmy" go właśnie w tej spacerówce.Aż wspołczuję tym co
      mieszkali na parterze pod namismile Wytrzymała wszystkie próby. Dla mnie jest ok
    • jaga63 Re: Wózek-parasolka CONECO-ODRADZAM!!!! 27.07.05, 16:43
      Jest kilka wersji parasolek Coneco- najdroższa i w związku z tym pewnia
      najwygodniejsza jest np Twister i jest całkiem OK . Byc może wspominasz o
      innej? Ja jestem zadowolona z Twistera , jeżdzi w miarę ( jak na parasolkę)
      nawet po wyboistych drogach.
      • mimi_mami A ja polecam CONECO!!!! 27.07.05, 17:47
        Własnie wróciłam znad morza i przez tydzień jeżdziłam kilometr po piachu ,
        wśród pół, załadowana jak juczny wół parawanami, leżakami i kocami i Coneco
        Twister sprawdził sie rewelacyjnie (oczywiscie jak na parasolke) bo potem mąż
        wymienił mi wózek na Quinniego czterokołowca i było jeszcze lepiej ale nie
        mozna oczekiwac od parasolki , że pojedzie po piachu jak po maśle. Ja uważam że
        Twister ( i tylko o tym pisze) sprawdził sie rewelacyjnie jak na wózeczek z
        małymi kółkami i nic nie trzeszczy czy skrzypi. Piach nie był mu straszny i
        nawet lepiej sie go ciagnęło po plazy tyłem z niz cięzkiego Quinniego. A i
        synka usypiałam na plaży i tez nie narzekam bo musiałam chwile pojeździc zanim
        zasnął i było oki.
        Ja osobiście mogę gorąco polecić ten model smile

Pzdr
        Mimi
    • leigh4 Re: Wózek-parasolka CONECO-ODRADZAM!!!! 27.07.05, 21:37
      Ten mój bubel to coneco joker-tragedia i żadne argumenty mnie nie przekonają,
      że jest inaczej. Dziś byłam w sklepei z wózkami i chyba kupię peg perego pliko.
      I tak się kończy pozorna oszczędność: wyrzuciałam w błoto 160zł a wózka nie mam:
      (
    • ewek3 Re: Wózek-parasolka CONECO-ODRADZAM!!!! 27.07.05, 22:34
      Zakupilam wczoraj przez internet Coneco Joker, dzis bylam na pierwszym spacerze
      i .....zaczely potwornie skrzypiec przednie kola, wrocilam do domu i chcialam
      ja złozyc ( po raz pierwszy) i nie potrafie. Drogie mamy napiszczie prosze jak
      sie to robi? Dostalam ja zlozona wiec chyba da sie ja złożyc, podnosze do gory
      to skrzyzowanie pretów na dole, jak sie to robi w wiekszosci wozkow ..i nic,
      troche podnosi sie do gory i dalej nie idzie, czy popelniam jakis blad?
      napiszczie prosze bo w sobote zabieramy wozek do chorwacji a ja nie potrafie go
      zlozyc..mąż tez
      • gogo2 Re: Wózek-parasolka CONECO-ODRADZAM!!!! 28.07.05, 09:59
        Nie wiem jak składa się Jokera, ale Traffica trzeba u góry podnieść taką rączkę
        i na dole zgiąć i złożyć.
        A co do skrzypienia to są takie smary w sprayu i powinno się raz na jakiś czas
        prysnąć kółka
      • apolka A pałąk zdjęła? 28.07.05, 12:05

• apolka Re: A pałąk zdjęła? 28.07.05, 12:08
          poszło za szybko ...
          smile nie myśl, że Cię obrażam, ale sama miałam taką sytuację z moim Speedy,
          szapałam się i za nic nie chciała się, małpa, złożyć, olsniło mnie po kilku
          minutach smile)
          (bo w Speedy pałąk jest sztywny i przed złożeniem trzeba go demontować)
          • gogo2 Re: A pałąk zdjęła? 28.07.05, 12:32
            faktycznie jescze pałąk smile
    • marta.sk Re: Wózek-parasolka CONECO-ODRADZAM!!!! 28.07.05, 20:22
      WQitam. My mamy Jokera- i nie jestem zadowolona. Po pierwsze- strasznie piszczą
      przednie koła, a naoliwienie ich WD40 daje efekt tylko na jeden spacer
      (zdesperowany mąż smarował koła nawet smalcem,ale i to nic nie dało), poza tym
      daszek jest wykonany z kiepskiego materiału i przedziera się na szwach,
      ale "najlepsze" jest to ,że po miesiącu urzywania przednie koło starło się do
      samej osi- jakaśwada konstrukcyjna. Oddaliśmy wózek do reklamacji już 2 tyg.
      temu i ani widu ani słychu.Stanowczo ODRADZAM. Już chyba lepiej było sobie
      kupić zwykłą,tanią parasolkę sad
    • mama007 do leigh4 28.07.05, 20:58
      hej,
      czy joker to ta najmniejsza parasolka, którą robi coneco? jeśli tak to możesz mi ten "bubel" tanio sprzedać? potrzebuję takiego wózka jak jadę do rodziców, a poprzedni po roku porządnego użytkowania się rozpada...
      jeśli naprawdę chcesz do sprzedać lub wyrzucić to napisz do mnie na priv, dobrze? smile
      pozdrawiam
      Aga
    • alcantra Coneco = Baby Dreams=made in China ;) 28.07.05, 22:08
      Może informacja zainteresuje niektóre mamy: zgodnie z tym, co mówił mi jeden
      wózkowy sprzedawca, wózki Coneco sprowadza do Polski importer, który się nazywa
      Baby Dreams i taką nazwę nadał swoim produktom. W zasadzie wszystko (wózki,
      krzesełka do karmienia), co ta firma sprowadza pochodzi z Chin - dlatego tanie,
      choć jakość bardzo różna. My kupiliśmy krzesełko dla Małej, tanie, ładne i
      wydawaje się na razie nie mniej solidne od tzw. markowych. Swoją drogą zdumiałam
      się wczoraj, kiedy identyczne krzesełko (tylko tapicerka byla inna) widziałam
      wczoraj w Calineczce tyle że było markowane przez Baby Ono i w związku z tym
      jakieś 30-40 zł droższe! big_grin
      • gemmavera Re: Coneco = Baby Dreams=made in China ;) 28.07.05, 22:37
        Alcantra, z tego, co wiem, Coneco (i Baby Dreams też) nie są importowane, tylko
        produkowane w Polsce, a dokladniej w Częstochowie. big_grin
        A czy te produkty są aż tak tanie, to bym się zastanawiała...
        gem
        • agni71 Re: Coneco = Baby Dreams=made in China ;) 28.07.05, 23:53
          Ja również słyszałam, że Baby Dreams zleca produkcję w Chinach (jak, zresztą,
          większość zachodnich, "markowych" firm - wystarczy spojrzeć na zabawki i inne
          produkty dla naszych dzieci - wszystkie Tiny Love, Fisher price, Playskool,
          Graco - "Made in China").

aga
        • alcantra Re: Coneco = Baby Dreams=made in China ;) 29.07.05, 10:29
          Gemmavera, zapewniam Cię, że nie są produkowane w Częstochowie smile Akurat stamtąd
          pochodzę, więc troszkę się orientuję - relacja sprzedawcy tylko to potwierdziła.
          Tak się składa, że ekipa Baby Dreams wydzieliła się z załogi Deltima. Deltim
          zajmował się i zajmuje produkcją, a BD importem. Przyjrzyj się chociażby
          krzesełkom do karmienia, o których wspominałam. Jeden model sygnowany różnymi
          "polskimi" markami - to chyba o czymś świadczy...
          • alcantra Re: PS. 29.07.05, 10:31
            PS. Co do ceny wózków się nie orientuję - natomiast cena 320 zł za krzesełko,
            które ma i koszyczek pod siedzonkiem i wkładkę redukcyjną dla mniejszego
            dziecka, że o kółkach, trzystopniowej regulacji oparcia, podwójnej tacce,
            miejscach na kubeczek i butelkę nie wspomnę to chyba nie jest tak wiele,
            zwłaszcza, ze takie np. Chicco (także produkowane w Chinach) kosztuje co
            najmniej 2x drożej, a niejednokrotnie w wyposażeniu ma mniej.
            • leigh4 do mama007 29.07.05, 11:05
              Oj, szkoda, że nie zgadałyśmy się wcześniej-wózek zostawiłam w hotelu.
              Powiedziałam właścicielce, żeby był do dyspozycji gości. Hotel nazywa
              się "Gallus" i jest w Krynicy Morskiej, wózek przekazałam pani Żanecie-jeśli
              jeszcze tam jest a będziesz tam, daj znać, to zadzwonię tam i go sobie
              weźmiesz. Ja go kupiłam w Chełmnie-jadąc po drodze za 169zł, ale na allegro są
              chyba po 120-130zł.Serdecznie pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka