Dodaj do ulubionych

Śpiworek do spania

29.07.05, 13:55
Dziewczyny,

chciałabym kupić dla berbecia śpiworek do spania i zastanawiam się nad dwoma
rzeczami:
- czy kupić taki najprostszy na szelkach, czy trzyczęściowy, jakby z
kaftanikiem (na razie znalazłam taki tylko Alvi za jakieś 90-130 zł)?
www.alvi.rcs.pl/ te śpiworki są w części "Trykot"
- jaki wybrać rozmiar? nie chcę, żeby malństwo utopiło mi się w tym śpiworku,
ale czy jest sens kupować taki do 68/74, bo takie są chyba najmniejsze?

poradźcie,
Ania
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Śpiworek do spania 29.07.05, 14:25
      Moje dziecko spi od urodzenia do dzis (2 latka i 5 miesiecy) w spiworze. Mamy
      rozne (ciensze, grubsze, z odpinanymi rekawkami i wogole bez).
      Kupowalam zawsze o jeden rozmiar wieksze niz dziecko nosilo ubranka (nie moga
      byc duzo za duze!!!).

W Niemczech spiworki sa b. popularne. dzieci nie maja poscieli (wszyscy sie
      boja, ze dzieci sie udusza), tylko samo przescieradlo i spiwor.

Temu sie dostosowalam, ale kapaniu dziecka 1-2 razy w tygodniu to nie smile

Patrza tu na mnie jak na wariatke, ze ja malego codziennie do wanny wsadzam smile
    • mamaigora1 Re: Śpiworek do spania 29.07.05, 14:56
      A ja kupiłam taki na 86 i u nas okazało sie to tfarem w dziesiatke, bo gdy Igor
      zaczął raczkowac to spiwoerk poszedł w kat - nie spełaniał wtedy swojej roli bo
      mały w nocy cały czas sie przemieszczał zaplatując sie w spiworku wink))
    • pia_ Re: Śpiworek do spania 29.07.05, 15:13
      Ja chciałam kupić ocieplany śpiworek Alvi z rękawkami, ale w sklepie krzykneli
      mi cenę 180 zł! Akurat niedługi czas po tym udało mi się kupić w C&A dwa
      śpiworki z odpinanymi na zamek rękawkami, oba ocieplane, tylko jeden bardziej,
      drugi mniej. Każdy spiworek kosztował chyba 79 zł i były o niebo piękniejsze od
      tego z Alvi. No i sprawdziły się rewelacyjnie przez cała zimę. Szkoda tylko, że
      to była 90-tka i już młoda z nich wyrosła. Nigdzie nie widziałam śpiworków na
      100 cm i więcej, a szkoda.
    • atk2001 Re: Śpiworek do spania - PIA 29.07.05, 15:34
      A mnie się wydawało, że chociażby Drewex ma na 110 cm. Poszukaj dobrze smile
      Pozdrawiam,
      Ania
      • pia_ Re: Śpiworek do spania - PIA 29.07.05, 15:42
        Ale Drewex nie ma trykotowych śpiworków z odpinanymi na zamek rękawkami. No
        chyba, że ma, to polecę kupić smile
        • atk2001 Re: Śpiworek do spania - PIA 29.07.05, 15:59
          no racja - większość firm ma takie na szeleczkach... smile
          tak się właśnie zastanawiam, czy te szelki to dobry pomysł, szczególnie, że moje
          dziecię będzie październikowe, więc ma przezimować w śpiworku, hm.
          • tulcia Re: Śpiworek do spania - PIA 30.07.05, 22:36
            Nasza marcowa coreczka ma od urodzenia spiworki z Alvi'ego - takie 3 czesciowe -
            zaczynalysmy od rozmiaru 50/56. Teraz na zime musze poszukac jakiegos innego,
            bo Alvi na 90 juz sporo wiecej kosztuje. Moze poszukam tych w C&A. Naprawde
            fajne sa, pia? Aaa i wydaje mi sie, ze widzialam poprzedniej zimy w C&A takie z
            odpinanymi rekawkami grube na 110 cm.
            • pia_ Re: Śpiworek do spania - PIA 01.08.05, 10:56
              Te w C&A sa tylko do rozmiaru 90 - sprawdzałam u nas i w Austrii. Jeśli nie
              znajdę niczego fajnego, to dam uszyć śpiworek i też będą odpinane rękawki smile
              A te z C&A są rewelacyjne, choć u nas bardziej sprawdził się nie ten trykotowy
              z wierzchu i marszczeniem w pasie, ale ten z takiej "buclowatej" dzianinki z
              trykotową podszewką, bardzo luźny w pasie - mieliśmy błekitny z naszytą z
              przodu głową misia, a były jeszcze kremowe. Jeszcze jedna fajna rzecz, to te
              śpiworki miały specjalne troczki na dole i można je było skracać jeśli były za
              długie. Genialne i proste rozwiązanie!
          • anna-pia Re: Śpiworek do spania - PIA 01.08.05, 10:42
            moje starsze jest z końca wrzesnia, młodsze z połowwy października, oboje spali
            i śpią w śpiworkach (prawie: 4 lata i 10 mies)
            mam tylko te na szerokich szelkach, w zimie zakładałam dodatkowo taka niby
            kurteczkę ocieplaną, mięciutką (nie wiem, gdzie kupione, bo prezent, ale na
            pewno nie było drogie), albo grubszy kaftanik, i spały jak te lale, łapki są
            ciepłe (a my jestesmy wariaci, cały rok przy otwartych oknach śpimy)

Drewex ma grubsze do 140, te ciensze widziałam do 90, ale poszłam do krawca
            (mam dwie lewe ręce, zdolna mama zrobi sama smile i doszył 40 cm, starsze spało w
            tym na wakacjach

polecam Sofiję - taki rozmiar 68 (dla nowororka rozm. 57cm) był b. dobry, a nie
            dość, że szelki odpinane na zatrzaski, to jeszcze zamek, bdb jakości, na prawie
            całej długości - przewijanie w nocy bez rozbierania! no i mięciuteńki,
            delikatne, mmm smile
    • atk2001 Re: Śpiworek do spania 31.07.05, 00:10
      widziałam w C&A takie śpiworki - cudne są. Tylko zastanawiam się, jaki rozmiar
      kupić, czy jest sens kupować taki malusi, czy może lepiej od razu na jakieś 74 cm?
      jak myślicie?

Pozdrawiam,
      Ania
      • tulcia Re: Śpiworek do spania 31.07.05, 10:56
        Hmmm jak dla noworodka to max 68 bym kupila, a i jak bedzie sie w nim topil.
        Ja wole kupic kilka ale dobrane do wzrostu.
        • magini Re: Śpiworek do spania 31.07.05, 21:53
          A co sądzicie o śpiworkach z H&M?
          Też się zastanawiam nad zakupem śpiworka i nie mogę się zdecydować (ani na
          rozmiar ani na rodzaj)- przy pierwszym dziecku nie używałam i nie mam
          doświadczenia.
          Pozdrawiam
          • tulcia Re: Śpiworek do spania 01.08.05, 12:07
            Z H&M slicznie wygladaja, ale chyba sa za waskie - przynajmniej te wieksze
            rozmiary sa okropnie waskie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka