Dodaj do ulubionych

JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA?

04.08.05, 22:42
jakiej firmy kupic krzesełko do karmienia? Prosze o poradę, co tak na prawdę
sprawdza sie w praktyce i czy wszystkie bajery są potrzebne, czy drewniane
zwykłe czy super np. z Chicco za kupę kasy?!
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamaly Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 04.08.05, 23:10
      Drewniane krzesełka służą dłużej, bo można je przerobić potem na krzesełko ze
      stolikiem.
      Krzesełka typu chicco (można kupić taniej np. polaka) są bardziej zabudowane,
      więc dziecko jak zaczyna samo jeść trochę mniej nabrudzi na podłodze, ale w
      każdym krzesełku napewno nabrudzi. Krzesełka plastikowe są bardziej
      ergonomiczne, mają większą tackę z wyższymi brzegami i miejscema na kubeczek,
      mają kółeczka , więc można je swobodnie przesuwać (można dziecko przestawiać
      swobodnie tak, żeby miało Cię na oku np. podczas gotowania czy prasowania i
      podać zabawki), mają pasy, więc dziecko samodzielnie raczej z niego nie
      wyjdzie, jest regulowane na kilku wysokościach, więc można je bardziej
      dopasować do siebie. Takie krzesełko wymaga też trochę więcej zabiegów
      czyszczących. Tackę zdejmuje się do mycia, tapicerkę co jakieś czas też trzeba
      zdjąć, żeby umyć krzesłko pod nią, ma więcej zakamarków, z których trochę
      trudniej usunąć jedzenie.

Ja miałam chicco i było bardzo wygodne, mała lubiła w nim siedzieć. Ja bym
      poleciła plastikowe krzesełko, jest wygodniejsze i bezpieczniejsze, a jeżeli
      nie chcesz wydawać zbyt dużo pieniędzy może poszukaj czegoś używanego, albo
      polskiego (np. krzesełko do karmienia babydreams bambi kosztuje 340 zł).

To oczywiście moja opinia, bo u nas takie krzesełko świetnie się sprawdziło.

Pozdrawiam,

A.
      • penelina Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 05.08.05, 00:04
        Ja też polecam plastikowe smile

Mamy takie :

glinki.com/?l=c800wb
        Służy nam już prawie dwa lata, jest super smile
    • adam22022 Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 05.08.05, 00:17
      polecam chicco model mamma

mam od 99 roku i po trzech latach użwania przy pierwszym dziecku jak i po 1,5
      roku użytku przy drugim nadal jest takie samo, nic się nie psuje - jest super
    • agni71 Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 05.08.05, 00:31
      Ja również polecę tzw. plastikowe (nie wiem, jak inne, moje akurat ma nogi
      metalowe smile. Przydatne funkcje to: kółka, duża wyprofilowana tacka, pasy,
      chyba większa stabilność niż drewnianych, możliwość złożenia (nasze krzesełko
      jechało z nami na wakacje czy do dziadków). Jako zaletę drewnianych wymienia
      się rozkładanie na krzesełko i stoliczek. No cóż, moja starsza córka długo
      jadała w krzesełku, więc i tak musielibyśmy kupić oddzielny stoliczek i
      krzesełko do rysowania czy zabawy ciastoliną, bo nie wyobrażam sobie składania
      i rozkładania krzesełka kilka razy dziennie. Polskich firm - Baby Dreams czy
      Arti - krzesełka są tańsze od Chicco czy Peg Perego, a funkcje mają takie same
      (czasem lepsze), nie wiem tylko jak z jakością wykonania i trwałością użytych
      materiałów. Ale na pewno warto im się przyjrzeć.

aga
    • renata28 Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 05.08.05, 02:14
      Plastikowe. Chicco Polly (nowszy model od Chicco Mamma). Jest dość drogie
      (600 zł), ale warte swojej ceny.
      Niedawno jednej dziewczynie z forum udało się je kupić na Allegro za prawie
      połowę ceny.
    • mamaigora1 Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 05.08.05, 07:23
      My mamy Baby Dreams za 340 PLN - jest bardzo fajne, ma dwie tace,
      pięciostopniowa regulacje wysokości, odchylany fotelik, pasy dla malucha,
      specjlana wkładke z tkaniny, żeby nie przyklejac sie w upały do ceratkowego
      obicia krzesełka, z tyłu koszyk na zabawki, ma kółka (te z tyłu maja hamulce),
      ma rozmontowywalny bolec aby dziecko nie wypadło dołem z krzesełka, jest
      lekkie - a co również ważne ładnie sie prezentuje wink))
      • magdalenax Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 05.08.05, 22:06
        My tez mamy Baby Dreams kupione za 290 zl na allegro. Swietnie sie sprawuje.
        Ania bardzo lubi w nim siedziec. Fajne jest w nim przede wszystkim to ze
        siedzenie jest zrobione z materialu impregnowanego a nie ceratki wiec pupa sie
        nie przykleja. Ma koleczka wiec Ania moze jezdzic ze mna po calym mieszkaniu.
        Jest plynna regulacja pochylena oparcia, wysokosci, zdejmowane tace i koszyk na
        akcesoria pod krzeselkiem. Kupilam tutaj www.allegro.pl/show_item.php?
        item=58274670 (moj nick warmgj zeby nie bylo posadzen o autoreklame smile

Magda
    • o1la Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 05.08.05, 10:04
      po pierwsze-chicco polly jest teraz chyba w jakiejs promocji i kosztuje
      troszeczke ponad 500 zl
      po drugie-mi udalo sie kupic na allegro,za 450 zl nowe,dostalam nawet fakture
      vat z jakiegos warszawskiego sklepu z art. niemowlecymi

krzeselko jest fajne..uzywamy czasami w jakis restauracjach drewnianych
      krzeselek i przyznam, ze robia na mnie gorsze wrazenie. moj synek jest jeszcze
      maly(8 miesiecy), moze dlatego bezpieczniejsze krzeselko jest dla niego
      odpowiedniejsze. jest kilka bajerow ktorych nawet razu nie uzylam-np siedzenie
      rozkladane na plasko...nie wyobrazam sobie synka spiacego w krzeselku do
      karmienia, ale moze jak bedzie starszy..
      podwojny blat-sprawdza sie,szczegolnie ze jestesmy na etapie nauki jedzenia..i
      starsznie wszytsko brudzimy..po jedzeniu po prostu zdejmuje ten strasznie
      brudny blat zanim Witek zdazy sie caly pobrudzic.. wedruje do zlewu,a dziecko
      siedzi przy czystym krzeselku.

ogolnie polecam...ja na pewno nie kupilam drewnianego krzeselka.
    • hanyszka Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 05.08.05, 10:28
      Zgodzę sie z przedmówczyniami, ze plastikowe. Ja zdecydowałam się, troche w
      ciemno, na zakup krzeselka niezbyt popularnego w Polsce, włoskiej firmy
      plebani.Koszt na Allegro 310 PLN, wysylka gratis, lub na stronie www.canti.pl
      Krzeselko jest super, regulacja wysokosci i oparcia, kólka z mozliwoscia
      blokady, zdejmowany blat i tapcerka, pięciopunktowe pasy, bolec. No i jest b.
      ladne.
      • mamaigora1 do hanyszka 05.08.05, 14:21
        Hanyszka,
        zaciekawiłam sie tym krzesełkiem i weszłam na te strone i wiesz co - to
        krzesełko jest identyczne jak baby Dreams - i cena tez podobna, tylko kolory
        rózne - jeżeli jest takie samo jak moje to i ja serdecznie polecam - wink)))
    • kingamamaemilki Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 06.08.05, 02:31
      w domu mam Chicco Mamma z podwojnym blatem - rok 2004, teraz jadeac do polski,
      kupilam przez allegro krzeselko Eurobaby, jak sie sprawuje, napisze o nim za
      tydzien, jak juz je wyprobuje. Zastanawialam sie nad kupnem wlasnie
      dwuczesciowego, drewnianego, i doszlam do wniosku, ze jednak te tradycyjne jak
      Chicco czy Perego, czy innych firm, ale tego wlasnie typu jest i wygodniesze i
      bezpieczniejsze dla dziecka. wazne jest aby byly pasy, ktorych dizecko same nie
      odepnie, dwa blaty bardzo sie przydaja, ale nie sa koneczne, odchylanie oparcia
      do tylu na pare stopni moim zdaniem nie jest koniecznie, uzywam tego krzesla od
      roku i jakos ani razy nie skorzystalam z tej funkci. Dodatnio cecha jest
      zdejmowany blat, wtedy mozna dosunac dziecko do stolu z doroslymi i wszyscy
      razem moga jeszc kolacje, a to jest baaaaaardzo mile dla nas rodzicow i dla
      dziecka tez. Czesto kozystam tez z opcji roznych wysokosc siedzenia, bo czasem
      przeba krzeslo przy stole, czasem przy lawie. co do materialu z jakiego jest
      wykonane, to wole folie grubo, bo latwiej sie zmywa i i tak jest bardzo trwale,
      natomiast chyba nie zniaslabym siedzenia z materialu, bo wszystkich plam sie
      nie dotrze, a prac ja nie mam ochoty krzesla co tydzien, smile. Co do przyklejonej
      pupy, to zawsze dziecko moze miec krotkie spodenki, czy cos podlozyc. (Niestety
      nie mam tego problemu, bo jest klimatyzacja w domu).

acha to krzeslo Eurobaby kupilam za 219zl + 35 zl na allegro. Fakt brak mu
      kulek, ale to je jest az taki duzy problem. Wole nawet takie, bo Chicco Mamma
      to Emilka caly czas lapie za stol, i sie odsuwa i przysuwa, czy chamulce sa
      opuszczone czy nie, smile.

tutaj jest ten link na krzeselko Eurobaby (siostra mieszkajaca w Polsce, mowi
      ze jest bardzo dobre):
      allegro.pl/show_item.php?item=56784605

pozdrawiam,
      Kinga
      • edyta785 Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 06.08.05, 14:09
        A my mamy drewniane z drewexu i jestesmy zadowoleni!
        kosztowalo ok 180 zl,wygodne maly siedzi jak krolewicz,ma pasek croniacy przed
        wypadaniem i spacjalne zaczepy na szelki.Potem bedzie sluzyc jako krzeselko ze
        stolikiem.
      • moyka_77 Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 06.08.05, 14:10
        Ja również polecam krzesełko plastikowe, my mamy Chicco Mamma. Nie będę
        powtarzała tych wszystkich zalet, o których pisały mamy wyżej. Chciałam tylko
        napisać o uchylnym siedzisku, tą funkcję wykorzystywałam od 4 miesiąca życia
        córeczki. Mała nie znosiła leżeć w leżaczku a w krzesełku z uchylonym oparciem
        wprost uwielbiała. Było jej wygodnie, często tam zasypiała, a jak była potrzeba
        to jeździła za mną po całym mieszkaniu. Nawet ostatnio zasnęła podczas
        śniadania, uchyliłam jej siedzisko i miała dobre warunki do drzemki smile)
        Martynka ma teraz 15 miesięcy a główka jeszcze nie wystaje nad oparcie
        krzesełka, tak więc wiem, że jest jej tam wygodnie.
    • kwap25 Tu sa fajne krzeslka w dobrej cenie 06.08.05, 16:14
      www.allegro.pl/show_item.php?item=59676138
      www.allegro.pl/show_item.php?item=59678255
    • lamoor Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 06.08.05, 19:05
      A ja polecam plastikowe krzesełko polak model safari. U nas sprawdza się super.
      Pozdr
    • mama-smyka Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 06.08.05, 21:15
      Ja polecam dwa. W sumie mieliśmy tych krzesełek 4 sztuki, ale 2 sprzedaliśmy po
      kilku dniach używania, ponieważ tak nas denerwowały, że nie mogliśmy na nie
      patrzeć.
      Te, które zostawilismy to:
      Brevi Jupiter - ponieważ ma największą na rynku podwójną tacę a to było dla nas
      najważniejsze. Poza tym jest bardzo ładne i wygodne. Regulacja wysokości i
      oparcia, składany podnóżek i blokada kółek. Podaję linka (ale nie sugeruj się
      ceną, na pewno znajdziesz sklep, w którym dostaniesz je taniej, ja w
      stacjonarnym sklepie w Zabrzu kupiłam je za około 500zł: www.sklep-
      bambino.pl/product_info.php?manufacturers_id=31&products_id=874
      Drugie to nowość - Chicco Polly. Śliczne. smile I baaardzo wygodne, ma mnóstwo
      świetnych rozwiązań, których nie znajdziesz w innych krzesełkach: regulowany
      podnóżek, podnoszenie podłokietników, podwójna tapicerka (dla mniejszego
      dziecka lepiej wypełnia siedzenie a później można ściągnąć górną warstwę i
      dziecko ma więcej miejsca), oczywiście regulacja wysokości krzesełka i
      nachylenia oparcia, blokada kółek (kiepska), z tyłu siateczka - kieszeń np. na
      śliniaki (tego nie ma żadne inne krzesełko!) a z boku dodatkowa taca poza
      zasięgiem rączek dziecka (fantastyczne! my w ogóle zlikwidowaliśmy stół, który
      był bardzo niebezpieczny i na tej tacy trzymamy jedzonko Tonia - tego też nie
      ma żadne krzesełko). No i taca - podwójna, bardzo płaska (w Brevi brzegi są
      wypukłe, co nie jest zbyt wygodne dla dziecka).
      www.allegro.pl/show_item.php?item=58362195 - tu tak samo - nie sugeruj
      się ceną, zresztą teraz jest promocja.
      Z innych ciekawe jest jeszcze Cam Cam-Pione: www.sklep-
      bambino.pl/product_info.php?cPath=90&products_id=880 - wygląda ciekawie i ma
      koszyk (identyczne ma Neonato, nazywa się Multipla, zresztą Cam i Neonato to
      jedna firma smile) oraz krzesełka Fisher-Price - Aquarium i Link a doos, ale
      wydają mi sie niezbyt wygodne dla dziecka a bajery w postaci zabawek jakoś mnie
      nie przekonały, ale piszę o nich, bo naprawdę fajnie wyglądają.
    • yonkaa Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 10.08.05, 22:30
      mam krzeselko Baby Dreams i jestem baaardzo zadowolona. Szczegolnym udogodnieniem sa kolka i
      koszyczek pod krzeselkiem w ktorym trzymam sliniaczki. Krzeselko ma 2 tacki, a dolna ma przegrode
      miedzy nozkami dziecka dzieki czemu nie "ucieka" ono dolem. Ma regulacje wysokosci i mozna
      odmontowac podnozek, wiec dla starszego dziecka moze sluzyc jako zwykle krzeselko do malego
      stoliczka.
      • oliwe Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 11.08.05, 15:44
        W biedronce są teraz krzesełka na metalowych nóżkach ze zmywalną tapicerką
        za 99 zł. Z wygląśdu fajne. Tackę ma, pasy też. Nie ma natomiast kółek ani
        regulacji wysokości.
      • magda0225 Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 23.08.05, 09:26
        czy wszystkie kółka maja blokady? i może orientujesz sie ile kosztuje takie
        nowe krzesełko?
        dzięki za odp
    • kasiulinka2 Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 11.08.05, 14:20
      Ja polecam krzesełako hauk z tapicerką z materiału, jak sobie pomyślę, że
      dziecko w czasie upałów siedzi na ceracie to aż mnie ciary przechodzą. Ja już
      kilka razy prałam tapicerkę a dalej wygląda jak nowa.
    • jorin Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 11.08.05, 14:22
      Ikea. Skuteczne i tanie wink
    • perra-azul Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 16.08.05, 14:45

W Siewcie Dziecka w Warszawie jest promocja krzeselek firmy Cosatto:
      www.cosatto.com Krzeselko na koleczkach (model De Luxe) kosztuje 375 zl, a bez
      koleczek 345. Kupilam dzis na koleczkach, wiec wieczorem zloze i zobacze co
      moja Lala na nie powie wink Maja swietne tapicerki - taka niby-skore, mieciutka
      ale nie ceratowa, kosz na zabawki, dwie tacki (gorna mozna wlozyc do zmywarki)
      i jeszcze zabawke wodna do umieszczenia na tacce - ma zajmowac uwage dziecka wink

Na razie uzywam krzeselka Per Prego Dondolino, ktore jest rewelacyjne i uwazam
      je za najlepsze ze wkszystkich na rynku. Niestety stoi glownie u dziadkow,
      gdzie moja corcia spedza cale dnie i jest bardzo drogie, a na drugi taki
      wydatek nie moge sobie pozwolic. Zobacze jak sprawdzi sie Cosatto - w kazdym
      razie wyglada dobrze!
      • jedrus58 Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 17.08.05, 00:23
        Najlepsze sa takie ktore rosna wraz z wlascicielem. Gdzie mozna wysokosc
        siedzenia i podnozka regulowac. Przykladami sa np. siedzenia haucka
        www.hauck-group.de/de/haupttyp.asp?PLID=1&BID=3&KID=13 czy stocke trip
        trap www.naturnah.de/moebel_kindermoebel/stokke_children/tripptrapp.php.
        Niestety w PL nie ma nikogo kto by je produkowal sad W niedawnym tescie
        niemieckiego Warenstiftung TEST zdobyly produkty Peg Perego Prima Pappa i Chicco
        Mamma zaldwie note zadowalajacy. To juz lepiej kupic wielofunkcyjne drewniane ze
        stolikiem ktory jest odczepiany.
        • bib24 Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 17.08.05, 12:04
          Sa takie krzesełka produkowane w Polsce przez Paged meble w jasienicy, niestety
          w calosci ida na eksport. dostepne sa niebieskie i zielone. produkowane sa dla
          holenderskiej firmy babydan. - mozna obejrzec na stronie tej firmy.
          mozna je kupic na allegro w cenie ok 140 zl, wlasnie wczoraj takie kupilam, ale
          jeszcze nie odebralam
          mam nadzieje, ze dlugo posluzy mojej corce, bo takie rozkladane na stolik i
          krzeslo po niecalym roku srednio intensywnego uzywania wlasnie sie rozpada.
    • apolka mój typ to: 17.08.05, 10:26
      Gorąco polecam Antilop z IKEA:
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=53018&langId=-27&parentCats=10106*10196
      + duża tacka:
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=53018&langId=-27&parentCats=10106*10196
      można też dokupić granatowy reduktor;
      Uważam ten zakup za rewelacyjny, krzesło jest niesamowicie stabilne (bardzo
      szeroko rozstawione nogi), bezpieczne, bardzo łatwe do utrzymania w czystości i
      łatwo je przenosić (również zabrać poza dom, szybko się rozkłada); Ma przy tym
      niepretensjonalny wygląd i rewelacyjną cenę. Niedawno kupiłam dla małej taki
      komplet:
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=11070&langId=-27&parentCats=10106*10196
      +

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=14500&langId=-27&parentCats=10106*10196
      +

www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10101&storeId=19&productId=15473&langId=-27&parentCats=10106*10196

i, gdy podliczyłam całość, wyszło mi niecałe 200 zł (dokładnie 194.87)

jak na mój gust wydawanie na krzesło do karmienia sumy 300 zł i więcej to
      strata pieniędzy, tym bardziej, jeśli można taniej, nie tracąc na jakości;
      Acha, tzw. kombajny, czyli krzesło, z którego robi się stolik i krzesełko
      (drewniane) też odradzam, siostra miała i nie jest zadowolona.
      I pamietaj, jak coś jest do wszystkiego, jest do niczego, nie warto wydawać
      dodatkowej kasy na opcję z rozkładanym oparciem czy innymi bajerami, posiłki
      nie trwają tak długo wink a do zabawy lepsza jest podłoga smile
    • alexsc Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 17.08.05, 11:57
      My kupilismy Peg Pergeo DONDOLINO, plastikowe, regulacja siedzenia oparcia,
      możliwość zrobienia hustawki, obniżanie siedzonka. Mały i duzy blat, pasy do
      przypięcia. Kupa kasy ale warto moim zdaniem. Będzie już dla drugiego maluszka.
    • eryk2601 Re: JAKIEJ FIRMY KUPIĆ KRZESEŁKO DO KARMIENIA? 20.08.05, 15:15
      My mamy Chicco Polly, oglądałam różne tańsze, ale w końcu zdecydowałam się na
      to , szczególnie, że znalazłam na allegro za 450 zł, nowe oczywiście.Cena
      wydała mi się dziwnie niska (w sklepie widziałam za 650 zł), ale wszystko jest
      super.Jesteśmy bardzo zadowoleni, każdy szczegół krzesełka przemyślany i
      użyteczny, bardzo przydaje się siatka na zabawki,po zabrudzeniu tapicerki przy
      jedzeniu(czasem wszystko jest usmarowane łącznie z moim dzieckiem) zdejmuję ją
      i myję całą pod prysznicem.Zajmuje mi to moment.Naprawdę polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka