Dodaj do ulubionych

Jaka piaskownica

15.08.05, 14:19
Rozglądam się za piaskownicą do ogródka, chyba zdecydujemy się na kupno
Little Tikes. Tylko w ofercie jest kilka typów: widziałam piaskownicę żółwia,
pieniek i zamek. Żółw jest chyba najmniejszy, pozostałe chyba większe? Tak
myślę, sądząc po cenie, bo piaskownic nie widziałam na żywo. A może polecacie
jakąś inną firmę? Pozdrawiam, Kasia
Obserwuj wątek
    • o1la Re: Jaka piaskownica 15.08.05, 20:01
      my kupilismy zolwia w OBI (150 zl)..i nie narzekamy,choc wyboru nie mielismy
      zadnego (byly tylko zolwie).
      piaskownica jest fajna,ale dla malego dziecka. jak Witek podrosnie, bedziemy
      musieli pomyslec o innej.
      pomysl z zamykana skorupa jest super- mamy kota, ktory bardzo zainteresowal sie
      nowa "kuweta". na szczescie po zabawie mozemy piaskownice zamknac.

nawiasem mowiac piaskownice wyprodukowala firma od koszy na smieci (rubbermaid
      czy cos takiego)..nawet nie wiedzialam ze ejst polskiej produkcji,tak
      przynajmniej bylo na metce.
    • pia_ Re: Jaka piaskownica 16.08.05, 12:04
      Ja kupiłam dużego, czerwonego kraba z pokrywą, amerykańskiej firmy STEP2.
      Kupiłam go przez internet, na wyprzedaży za 320 zł (z wysyłką). Bardzo ładna i
      solidna rzecz i śmiało 3-jka dzieci może się w niej bawić.
    • hratli na zywo :) 16.08.05, 12:12
      kupilam piaskownice zamek - moim zdaniem swietny zakup. na pokrywie mozna
      urzadzac tor np dla samochodow - szczegolnie wazne info dla chlopcow. na
      wierzyczkach dziecko moze sobie usiasc. zamieszczam ci zdjecie na forum, gdzie
      widac rozmiar tej piaskownicy. zakupilam ja na allegro.

piaskownica
      • leigh4 zółw nie sprawdził się:( 16.08.05, 22:27
        Dziadkowie naszego synka kupili mu żółwia. Mały ma nieco ponad półtora roku i
        już piaskownica jest dla niego za mała. Poza tym wykonany jest z dość miękkiego
        platiku(skorupa dosłownie wygina się w rękach, a ma ostre wykończeni, więc
        dziecko może łatwo się skaleczyć-u nas mały tylko zdarł sobie skórkę z nóżki,
        gdy ją ściągał). Gdy na bokach usiadło dwoje półtoraroczniaków, żółw wyglądał,
        jakby się"rozkraczył"Miejsce do siedzenia b. niewygodne, włąściwie go nie ma,
        ponieważ są tylko wąziutkie wypustki, na których nie jest wygodnie siedzieć
        nawet małemu dziecku. Poza tym po zetknięciu z kotami sąsiadów plastik
        przesiąkł zapachem kocich siuśków i mam spore opory, żeby pozwalać małmu w
        ogóle się w niej bawić.
        Nauczona doświadczeniem z żółwiem polecam piaskownicę większą, z wygodnymi
        (chociaż w miarę) siedziskami iz bardziej solidnego plastiku.
        • cortinka Re: zółw nie sprawdził się:( 18.08.05, 23:28
          Ale żółw też był z Little Tikes? Myślałam, że ta firma wszystkie zabawki robi z
          takiego sameo plastiku. Też zastanawiam się nad zamkiem (jest większy niż
          żółw) , co prawda na początku moich poszukiwań brałam pod uwagę kraba, o którym
          wspominała pia, ale nie sprowadzają go już do Polski a poza tym ta cena... A do
          ilu lat dziecko swobodnie mieści się w zamku?
          • pia_ Re: zółw nie sprawdził się:( 19.08.05, 11:20
            No niestety cena kraba jest straszna, ale może mają jeszcze jakieś resztki i
            pozbędą się ich za niższą cenę - ja negocjowałam ostro. A piaskownica jest
            rewelacyjna - plastik twardy, nie odkształca się, trudno też go zarysować,
            wszystkie zakończenia są zaoblone. Często krab jest maltretowany przez kilkoro
            dzieci naraz i ma się dobrze. Ja wyszłam z założenia, że jest to sprzęt, który
            ma posłużyć przez kilka lat, dlatego zrobiłam zbiórkę pieniędzy po rodzinie i
            nie żałuję. A zamek Little Tikes widziałam u naszych znajomych wg mnie jest
            trochę za mały dla starszego dziecka, albo dla 2-ki maluchów.
            • leigh4 Re: zółw nie sprawdził się:( 19.08.05, 15:49
              tak, to jest żółw z little tikes. Ale oni nie wszystkie zabawki mają z takiego
              plastiku: widziałam zjeżdżalnię i jest super. Bardzo solidna.
              Krab rzecywiście koszmarnie drogisadAle przynajmniej jest z niego pożytek na
              parę latek-nasz żółw po tym roku już się do niczego nie nadajesadZadna więc
              oszczędność...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka