Dodaj do ulubionych

Lego DUPLO - pytanie

26.09.05, 00:19
Czytając opinie na tym forum o Lego Duplo zastanawiam sie nad ich zakupem dla
suynka. Przeszukałam kilka stron z tymi klockami, widzialam sporo zestawów
ale nie widziałam samych kółek (takich od aut), drzwi, okienek itp. Czy w
Duplo mozna samemu tworzyć pojzady? Czy są do zdobycia same koła a nie całe
pojazdy jak np. smieciara, motor? Czy te pojazdy mozna rozlozyc na części
pierwsze?

Synek uwielbia sam budować pojazdy. Mamy klocki "marketowe" ale się wypaczyły
i teraz koła odpadaja od reszty konstrukcji. Jest płacz, lament i rzucanie
klockami. Dlatego szukam teraz dobrych klocków ale nie wiem czy DUPLO daje
taką mozliwosc na ktorej nam zalezy.
Obserwuj wątek
    • cubus1 Re: Lego DUPLO - pytanie 26.09.05, 07:55
      Sa takie mozliwosci,same podwozia sa w zestawach kubelkach-pudelkach ale te
      autka samochody tez maja podwozia i dziecko moze samo tworzyc przerozne pojazdy.
      Ja w domku mam malego fana duplo smile Pozdrawiam
      • greenland Re: Lego DUPLO - pytanie 26.09.05, 08:38
        ufff bo juz myslałam, ze te autka Duplo są takie bez mozliwosci rozkładania na
        części pierwsze wink
        Dzięki za info smile

A moze wiesz gdzie cenowo opłaca sie najbardziej kupować zestawy Duplo (w necie
        oczywiscie). U importera to wiadome ale moze gdzies są lepsze ceny, wiekszy
        wybór wink Tiaaa cos czuje, że bankrut będę wink
        • twinmama76 Re: Lego DUPLO - pytanie 27.09.05, 13:38
          greenland napisała:
          > A moze wiesz gdzie cenowo opłaca sie najbardziej kupować zestawy Duplo (w
          necie
          >
          > oczywiscie). U importera to wiadome ale moze gdzies są lepsze ceny, wiekszy
          > wybór wink Tiaaa cos czuje, że bankrut będę wink
          Ja kupuję dzieciom Duplo na Allegro - używane. Dostaliśmy w spadku trochę
          klocków konstrukcyjnych, podstawowych, więc teraz poluję na zestawy tematyczne
          z ludzikami, zwierzątkami itp.
          Klocki Lego sa niezniszczalne, używania po nich za bardzo nie widać, więc można
          troche zaoszczędzić.
          Kupowanie nowych zestawów pozostawiam na specjalne okazje - urodziny, Mikołaj,
          Gwiazdka itp. Zawsze wtedy rodzina pyta się co kupić, a zestawy są różne, w
          róznych cenach - każdy może cos wybrać.
          • greenland Re: Lego DUPLO - pytanie 27.09.05, 14:01
            Twinmamo wlasnie tak zrobilam smile Odkupuje od pewnej Pani fajny zestaw klocków
            na początek (109 klocków) a rodzinka dokupuje na gwiazdke inne zestawy smile
            • mruwa9 Re: Lego DUPLO - pytanie 28.09.05, 07:47
              Dla malucha w wieku adekwatnym do klockow Duplo to zestaw 109 sztuk to az za
              duzo. Moze moje dzieci sa wyjatkowe, ale im najwyzej polowa tej ilosci
              wystarczala w zupelnosci: jesli klockow bylo za duzo, dzieci sie w nich gubily,
              zamiast tworzyc i budowac rozsypywaly je po mieszkaniu. Mniejsza ilosc byla
              latwiejsza do okielznania. Co innego klocki lego- juz 5-6-7 latek ma z nich
              wielka ucieche i tych nigdy za wiele..A klocki rzeczywiscie sa niezniszczalne.
              • greenland Re: Lego DUPLO - pytanie 28.09.05, 08:31
                A ja sie bałam, ze to za mało wink
                No to z wiekiem będziemy mu dorzucać klocków smile
                Dzis jedziemy je odebrać i juz sie doczekac nie mogę ... bardziej ja niz on
                hehehe
    • iwek33 Re: Lego DUPLO - pytanie 26.09.05, 20:45
      No tak do końca to autek Duplo nie można rozłożyć na części pierwsze: np nie da
      się odłączyć kółek, czy drzwiczek. Jak już to tylko same podwozie i nadwozie (
      tak jest np w pojazdach Boba Budowniczego.Dopiero zestawy mniejszych klocków
      Lego, te od 4 r. życia są tak zupełnie do rozbierania, tam da się rozmontować
      drzwiczki, szybki, kierownice, wszystko.
      • greenland Re: Lego DUPLO - pytanie 27.09.05, 00:46
        Dzięki za wyjaśnienie. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka