sweet.joan 10.11.05, 11:18 Znalazłam trochę pozytywnych opinni o tych wózkach. Mam pytanie: czy gondolka tego wózka ma regulowane "siedzisko" (plecki, podgłówek? - nie wiem, jak się to fachowo nazywa, ale mam nadzieję, wiecie, o co chodzi )? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cubus1 Re: Implast Roy 10.11.05, 12:24 Nie, i zdecydowanie odradzam Ci ten wozek.Zepsulo sie w nim wszystko co moglo sie zepsuc Zdecydowanie kup inny... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiksylwik nie ma ale ja polecam 10.11.05, 13:25 bardzo, zwlaszcza ze teraz ma ten wozek ladniejsza tapicerke niz jakies 2 lata temu. nic sie nie zepsulo, nawet pasek sie nie urwal. A jezdzilismy codziennie nawet kilka razy dziennie, po lesie, czasem po sniegu. Uzywalismy go 11 miesiecy - potem kupilam skladana spacerowke. Wozek jest bardzo lekki, swietnie sie prowadzi, ja znosilam go z pierwszego pietra pod pacha bez dziecka oczywiscie. Dla mnie najwieksza zaleta bylo to ze byl na paskach - latwo sie wymienia, jakby co ale okazalo sie to niepotrzebne. Moje dziecko urodzilo sie w czrwcu wiec zalezalo mi zeby mialo przestrzen w gondolce i mialo. Ja polecam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Implast Roy 10.11.05, 19:29 No to mnie cubus1 zmartwiłaś A jaki podobny może być ok? Chodzi mi o taki klasyczny - gondolka plus spacerówka. Duże koła! Ale w cenie do 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Implast Roy 10.11.05, 19:32 Aha, dziecko urodziło się w październiku, ma w gondolce przejeździć calutką zimę. Potem dobrze by było chyba, żeby się zmiścił w spacerówce też przez całą następną zimę, bo będzie miał od roku do półtora, więc wózek jak najbardziej będzie jeszcze w użyciu. A typową spacerówką po śniegu nie da rady. Jakieś pomysły? Żadne Emmaljungi nie wchodzą w grę ze względu na cenę Odpowiedz Link Zgłoś
cortinka Re: Implast Roy 10.11.05, 23:25 A może Jędroch Bartatina albo Roan Marita? Odpowiedz Link Zgłoś
misialla Re: Implast Roy 10.11.05, 23:17 Polecam Ci ten wózek. Jeździliśmy nim przez 1,5 roku i nadal jest w bardzo dobrym stanie. Nie zepsuło nam się w nim dosłownie nic. Byłam z niego bardzo zadowolona. Z wózkiem kupiliśmy też świetny, ocieplany śpiworek na zimę Implasta. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
cubus1 Re: Implast Roy 11.11.05, 09:33 Alez wyglad do tej pory bardzo mi sie podoba Nasza tapicerka mimo ze sprzed owszem trzech lat rowniez bardzo mi sie podoba Porazajaca byla jakosc wykonania i w konsekwencji psucia sie. Otoz jako gondolka nie byl najgorszy,paski super sie sprawdzaly,byl lekki.Nie mial zadnych udogodnien w stylu moskitiery w budce,podnoszonego materacyka itp.W tym okresie zepsula nam sie tylko budka i hamulec i jakies drobne rozprucie kieszonki z boku i popsucie parasolki. Ale juz przejscie ze gondolki na spacerowke bylo tragiczne : po pierwsze rozkladanie na suwaki ktore sie psuja i rozpruwaja,tragedia.Po drugie wyszedl nam z jednej strony pret i odpadl hamulec. Wszystko przez rok uzytkowania,naprawde nie ekstermalnego... Dodam ze mieszkam w Warszawie a serwis jest w Poznaniu wiec jakakolwiek reklamacja odpadala( wozek kupiony przez internet). Wozek nie byl z tych najtanszych,kosztowal wszystkimi z dodatkami ok. 1200zl wiec naprawde powinno sie liczyc na dobry wozek. Dodam ze stalam sie fanka wozkow Peg Perego, mamy juz bardzo dlugo P3 i troche krocej Atlantico i naprawde nic sie w nich nie dzieje.Nie sa to wozki idealne ale najlepsze jakie spotkalam i bez awaryjne. Po Implascie kupilam wlasnie za podobna sume ( w tym samym okresie w grudniu- promocja konczacych sie kolorow) u dystrybutora BebeCara,Raidera AT+.To rowniez dobry wozek.Poza waga nie mialam do niego zastrzezen ale starczyl nam jedynie do 1,5 roku zycia malucha, potem byl za maly.Atlantico i P3 starczaja zdecydowanie na dluzej. Co do gondolki to zastanow sie moze nad uzywanymi? Polecam Inglesine Magnum www.allegro.pl/show_item.php?item=71390144 www.allegro.pl/show_item.php?item=71144371 (standardowo mozna kupic za 500zl ale jak poszukasz znajdziesz taniej) lub to co mi sie najbardziej podoba Peg Perego Culla www.allegro.pl/show_item.php?item=71193457 Pozdrawiam i mam nadzieje ze pomoglam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiksylwik ale teraz rozkladanie spacerowki juz nie jest na 11.11.05, 11:37 na zamki tylko takie jak w wiekszosci wozkow pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiksylwik Re: ale teraz rozkladanie spacerowki juz nie jest 11.11.05, 11:39 i jeszcze masz jakakolwiek gwarancje w przypadku nowego wozka a jak kupisz na allegro... w koncu to 1000 zl i co z tego ze bedzie to inglesina czy emmaljunga jak cos waznego peknie po 3 - 4 miesiacach... Odpowiedz Link Zgłoś
topolania Re: Implast Roy 11.11.05, 10:18 Tego wlasnie wozka uzywamy od poczatku sierpnia. Na razie korzystamy tylko z gondolki. Wkrotce pewnie przyjdzie czas na spacerowke. U nas sie sprawdza - przede wszystkim wygodny dla dziecka (przestronna gondola, kola amortyzuja wyboista droge, itp.). Jedyny minus to to, ze jest raczej ciezki, wiec jezeli bedzisz musiala go wnosic po schodach, to moze stanowic problem. Poza tym zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Re: Implast Roy 11.11.05, 15:01 Dziękuę za wszystkie opinie i czekam na dalsze. Waga i gabaryty wózka nie są takie ważne. Znajomi (bo to dla ich malucha szukam) mieszkają w domku i mają samochód z dużym bagażnikiem. Początkowo nastawili się na Tako Natalię (pisałam już o tym), ale ja im odradzam w ogóle tego typu wózki. No i teraz się rozglądam za takim klasycznym gondola + spacerówka. Może coś więcej o tej Bartatinie Jędrocha? Albo jeszcze inne? Na razie uparli się na nowy, ale te drogie nie wchodzą w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
last20 Re: Implast Roy 11.11.05, 17:20 Ja również polecam ten wózek. W obecnej wersji nie ma spacerówki na sówaki tylko normalnie regulowane siedzisko jak w innych wózkach. Moje dziecko jeździło w tym wózku półtorej roku i nic się nie popsuło. Bardzo lekko się prowadzi,ma ładne kolory tapicerki i przystępną cene. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet.joan Implast Roy czy Jędroch Bartatina Plus? 11.11.05, 18:31 Proszę o wypisanie wad i zalet. Może kilka słów o serwisie (jakby coś)? Bartatina wydaje mi się "bogatsza" - tzn. ma regulację oparcia w gondolce na przykład. No i chyba niczego w niej nie brakuje. Implast jest droższy, a nie wiem, za co właściwie się dopłaca w porównaniu z Jędrochem. Jak się prowadzą te wózki? Jak stelaż - czy skrzypi, czy jest solidny? I nie wiem, o co by tu jeszcze zapytać. Piszcie wszelkie uwagi. Za wszystkie dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
misialla Re: Implast Roy czy Jędroch Bartatina Plus? 11.11.05, 22:30 Naszego Roya kupiliśmy w kwietniu 2004r. i w budce jest moskitiera, a spacerówka rozkłada się na zapadkę. Może tegoroczne modele mają jeszcze jakieś udogodnienia. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Implast Roy czy Jędroch Bartatina Plus? 13.11.05, 22:31 Nie znam Bartatiny, ale moge podzielić sie swoim zdaniem nt. Roya Zaznaczę, że mój wózek byl kupiony w 2002 roku, a więc jest to starsza wersja - ze spacerówką na zamki. Jest stosunkowo lekki i nieduży (w porównaniu np. z Emmaljungą), co ma znaczenie przy przewożeniu tego wózka w bagażniku sam. Paski sprawdzaja się bardzo dobrze, szczególnie w gondoli. Ale po dłuższym i, w moim przypadku bardzo intensywnym użytkowaniu, paski aż za bardzo się bujają, przez co ciężko jest np. wjechać na krawężnik, trzeba bardzo mocno cisnąć rączkę. Jeśli chodzi o wygodę, to gondola nie jest zbyt duża i wówczas nie miała podnoszonego zagłówka, a spacerówka, szczerze mówiąc nie wydawała mi się zbyt wygodna (choć dziecko się nie skarżyło) - była taka jakaś mało wyściełana, twarda. Awaryjność - po naprawdę bardzo intensywnym użytkowaniu (kilkugodzinne spacery po wertepach), przednia oś skręca lekko w lewo (nie wyczuwa się tego prowadząc wózek dwiema rękami, ale jedną tak), a także opada hamulec. Płynność jazdy, lekkość prowadzenia. Mogę porównać z Emmaljungą, której teraz używam - no niestety, na niekorzyść Roya. Używamy tego wózka, kiedy jesteśmy u babci i, mimo, że nominalnie lżejszy, to prowadzi się ciężej niż Emmaljungę. Jest też dużo mniejszy od E., ale E. ma tak długie siedzisko wraz z podnóżkiem, jak mało chyba który wózek. Z polskich dobrej jakości jest też chyba Marita firmy Roan - przynajmniej niektóre mamy na forum chwaliły. Ma chyba większą gondolę od Roya, chociaż z wyglądu podoba mi się mniej (jest bardziej klasyczny, Roy ma bardziej sportowy wygląd). aga > Jak się prowadzą te wózki? Jak stelaż - czy skrzypi, czy jest solidny? Odpowiedz Link Zgłoś
morelee spokojnie go możesz kupić 12.11.05, 21:40 od 4-ech lat wożę w nim dzieci - często dwoje naraz, i nie zepsuło się nic, wózek jest lekki, łatwy w prowadzeniu, bardzo stabilny a zewnętrzna tapicerka praktycznie nie chłonie wody. Odpowiedz Link Zgłoś