aaasta 05.12.05, 17:24 Co radzicie? Zastanawiam się czy kupić fotelik do 18 kg, czy od razu do 36. Moja córeczka ma 5 mies i za miesiąc mam zamiar zmienić fotelik, bo bardzo szybko rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytek1 Re: fotelik do 18 czy od razy 36 kg? - dla 6mies 05.12.05, 18:12 Zdecydowanie fdo 18 kg . 1 dziewczynka już niebędzie rosła tak szybko 2. dla takiego malucha fotelik musi miec 2 pasy zapinane jek szelki a nie jeden samochodowy Polecam casal pley jest do 23 kg a ma szelki i siedzonko dla am lego dziecka moja corka jeżdziła w nim 3,5 roku. Sa też concordy do 25 kg. Do 36 kg to nire jest dobre rozwiazanie co jest do wszystkiego jest do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaijulia Re: fotelik do 18 czy od razy 36 kg? - dla 6mies 05.12.05, 20:15 Hej; Jak najbardziej ten do 18 kg; jest lepiej przystosowany dla młodszego dziecka niż te do 36 kg; zazwyczaj można je pochylać do pozycji leżącej, własne pasy z otulinkami, lepiej wyprofilowany dla młodszego dziecka (niemowlaka, np. 6-7 miesięcy), głębszy niż te dla starszaków my użytkujemy Venusa Ramatti i bardzo go chwalimy, poszukaj na tym forum było o nim duzo pochlebnych opinii, polecam go z czystym sumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: fotelik do 18 czy od razy 36 kg? - dla 6mies 05.12.05, 22:47 Dla takiego malucha najwazniejsze jest, zeby fotelik dało sie rozkładac do spania. To podstawowa funkcja. mam Maxi Cosi (grupa 9-18) i CONCORD TRIMAX (grupa 9 - 36). Oba sie rozkładaja, oba polecam. Concord ma tą przewage, ze z boku wstawiona jest siatka i dziecko sie nie zaparza. Maxi cosi ma ta zaletę, ze daje sie rozkładac jedna ręką. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
bujka2 Deltim mały podróżnik 06.12.05, 01:33 Też jestem na etapie wybierania fotelika, moj synek konczy niedlugo 9 miesiecy, jeszcze się mieści w foteliku 0+, ale juz niedlugo bedzie trzeba zmienic. W jednym ze sklepów ekspediemtka poleciła mi malego podroznika firmy deltim. Jest do 36 kg, trzyfunkcyjny. Jest tak, skonstruowany, ze na poczatku można ustawić pozycje pollezaca i zamontowac tylem do kierunku jazdy. Polecam lekturę: www.deltim.com.pl/podroznik.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bujka2 Re: Deltim mały podróżnik 06.12.05, 01:35 cos z tym tylem do kierunku jazdy mi sie pomieszalo, przepraszam... Odpowiedz Link Zgłoś
kaskasa1 Re: Deltim mały podróżnik 06.12.05, 13:54 obejrzyj sobie dokładnie ten fotelik, moim zdaniem jego konstrukcja jest nieco przestarzała, boki fotelika są słabo wyprofilowane przez co słabo trzymają małe ciałko Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaifilip Re: fotelik do 18 czy od razy 36 kg? - dla 6mies 06.12.05, 16:46 Witaj! Ja bym radzila nie pytać na forum tylko poprzymierzać do fotelika córeczkę. To z doświadczenia z naszym synkiem. Kupowaliśmy fotelik nowy jak miał 7-8 miesięcy ( nie siedział samodzielnie). To on zdecydował, że najwygodniej mu w Concord Ultimax 0-18 kg. Jego siedzenie w fotelikach od 9 kg. to było samo nieszczęście. dorota Odpowiedz Link Zgłoś