07.01.06, 17:33
Cześc dziewczyny, czy trzeba koniecznie kupić laktator do szpitala. A jak tak
to który jest najlepszy, jakiej firmy i ile kosztuje?
Obserwuj wątek
    • gosiik Re: Laktator 07.01.06, 17:37
      nie kupuj przed porodem, bo może się okazać, że jest Ci niepotrzebny
      w niektórych szpitalach są wypożyczalnie
      ja polecam Avent Isis
      pzdr
      • luna333 Re: Laktator 07.01.06, 17:49
        ja mam Canpol Premium - wygląda podobnie jak Avent, a tak ogólnie to zależy jak często będziesz niego korzystać, jeśli sporadycznie to ręczny wystarczy, jednak jeśli planujesz wrócić do pracy albo odciągać codziennie większe ilości to chyba zainwestowałabym w elektryczny bo mnie czasem coś bierze jak muszę szybko wydoić dużo mleka a tu pół godziny pompuję ręcznym. W szpitalu mi się laktator nie przydał, nawet w trakcie nawału dziecko potrafiło się samo z twardymi cyckami rozprawić dopiero niedawno zrobiłam z niego użytek i ściąga tak że mnie nic nie boli a poza tym ma regulację siły ssania, choć przewagą Avwntu jest pełen asortyment pasujących do laktatora dodatków typu butelka i woreczki do pprzechowywania pokarmu, pojemniczki do pokarmu przykręcane do laktatora bezpośrednio. Ja tam pokarm sciągam do butelki a póżniej przelewam do pojemniczków i mrożę.
    • kalina_p Re: Laktator 07.01.06, 18:26
      nei trezba, ja uzyłam pierwszy raz chyba po 2 m-cach, żeby ściagnąc troche
      pokarmu (wychodzilam z domu na dlugo). W ogole uzylam chyba ze 4 razy. Miałam
      canpol-babies, mnie podpasował.
      • bea510 Re: Laktator 07.01.06, 18:54
        To na razie wstrzymam się z kupnem laktatora. A takm wogóle Kalina masz fajną
        słodziutką dzidzię. Pozdrawiam Was
    • kokons Re: Laktator 07.01.06, 22:04
      zagladnij do podobnego watku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=34521938&a=34522341
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka