monika277 03.04.06, 17:35 jaka polecacie? zeby byla stabilna, wygodna, lekka i nieduza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babka71 Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 17:43 idziesz do sklepu pytasz, oglądasz, przymierzasz.., jak Ci pasuje to kupujesz.. jak nie to idziesz po raz drugi z dzieckiem.., zwracasz uwagę na kółka , na składanie, na cenę Monika, ja za Ciebie nie kupię...parasolka - wózek to rzecz na rok dwa...to Twoje pieniądze , więc sama wybierz (polecam do 150 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
monika277 Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 17:46 kurde babka no ja wlasnie dzis bylam , skladalam, rozkladalam, jezdzilam po sklepie. Wszystkie mi sie wydaja ciezkie. Jak zloze to jak wejde z dzieckiem do autobusu? A takie co waza 5 kilo to wygladaja jakby wiatr je mial zdmuchnac. POza tym w tym sklepie wozki trzech firm, a moze ktoras emama ma taka parosolke super extra co tam nie ma? No nie wiem, nie znam sie, nie chce gowna kupic to pytam. a do 150zl to nie widzialam Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 17:49 to nie kupuj za 1000 zł tylko zwykłą parasolkę za 200 zł polska firma i tak wyrzucisz za rok na śmieci albo oddasz biedym Odpowiedz Link Zgłoś
babka71 Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 17:51 polecam sklep SMYK WARSZAWA ZA 200 ZŁ KUP prostą parasolkę i masz spokój składasz wchodzisz, wychodzisz do samochodu jak znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 18:25 Kurcze, babka, szkoda, ze ja się Ciebie nie poradziłam, jak w Mothercare oglądałam cudeńka .. drogie były.. piękne były.. A tu takie rzetelne rady. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 18:49 No ja własnie nabyłam sobie Buggy Baby Dreams. 150 zł, 5 kg, bo o to mi chodziło. I faktycznie ostatnio mi ją wicher zdmuchnął, ale z załadunkiem (czyt. dzieckiem) nie ruszy żadna wichura . Ma amortyzowany przód i tył, więc rewelacyjnie sie prowadzi nawet po garbach wszelkich. Pozycja pochyła do drzemki. Fajna po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelcia75 Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 18:47 a ja sobie chwalę mój niedawno zakupiony www.allegro.pl/item87458161_hauck_w_dobrej_cenie_super_lekki_sprint_6_.html Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 21:50 Jeśli nie zależy Ci na rozkładanej całkowicie do spania ( a te są zawsze cięższe) to polecam z polskich Baby Dreams Bunny ( cena ok.150 zł) albo z włoskich Chicco Caddy ( aktualna cena 290 zł, ale wiosną w zeszłym roku była promocja i kosztowały 199 zł). Są lekkie, dość dobrze amortyzowane, ale można ustawić w nich tylko pozycję półleżącą. Osobiście mam Chicco Caddy, mój syn jeździ w niej od zeszłego roku, jak skończył dwa latka i nadal jeździ, siedzonko jest głębokie i bardzo dobrze wyprofilowane: nawet duży dzieciak siedzi głęboko, nie zjeżdża, a osoba prowadząca nie ma żadnych problemów z podbijaniem na krawężniki. Wózek waży 5,5kg, ja noszę w jednej ręce bez wysiłku. Ten polski Bunny ma taką samą konstrukcję jak Caddy, jest trochę cięższy, bo ma budkę, a caddy taki daszek, który osłania przed słonkiem, lub jest podporą do zamocowania folii przeciwdeszczowej, która jest w standardowym wyposazeniu wózka. Nie wiem, jak z jakością Buny, bo to nowość, Caddy używam drugi rok i nic nam się nie zepsuło. Tu są linki, zerknij, może Ci się któryś spodoba www.piotruspan.com.pl/sklep/product_info.php?cPath=23_84&products_id=1441 www.allegro.pl/item93912079_wozek_spacerowka_baby_dreams_bunny_wys_0zl.html Aha i jeszcze bardzo lekki jest Maclaren Volo, ale baaardzo drogi i ma tylko pozycję siedzącą. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 22:02 Znalazłam jeszcze coś takiego; www.allegro.pl/item95030056_nowy_zooty_robin_folia_pokrowiec_0zl_wysylka.html Odpowiedz Link Zgłoś
monika277 Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 22:19 dzieki dziewczyny , jestem teraz jeszcze glupsza Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 22:28 osobiście polecam maclarena techno classic, ale podobno maclaren quest niczym nie ustępuje techno a jest o wiele lżejszy Odpowiedz Link Zgłoś
agamiki Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 23:13 a ja mogę odradzić zakup wózka firmy Hauck - mam takie cos, waży 6,5 kg, zero amortyzatorów, nie ma pozycji półleżącej, więc kiepsko sie zasypia dziecku na całkiem siedząco, używam ją od 4 m-cy a już kółka jeżdżą jak chcą, no stabilna jest i nieduża i nic poza tym Odpowiedz Link Zgłoś
monika277 Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 23:20 dzieki wielkie, odradzanie tez jest wskazane narazie mam cztery opcje: -inglesina trip kolor -baby dremas BUNNY -bebe confort VIVA - jane energy ( ponoc mala?) Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 23:31 Monika, a jakiej właściwie parasolki szukasz? Czy takiej calkiem przewozowej typu Bunny, czy bardziej rozbudowanej z opuszczanym do spania oparciem, typu Inglesina Trip? To zupelnie inne parasolki. Jeśli zależy Ci przede wszystkim na wadze wózka, bo dziecko masz już duże i po prostu musisz je podwieźć do sklepu, czy do lekarza, kup lekką, przewozową. Jeśli dziecko masz jeszcze malutkie i jeździsz na długie spacerki podczas których dzidzia śpi, kup bardziej rozbudowaną, ale ta będzie cięższa. Ja w zeszłym roku kupiłam Bebe Confort Allegro ( poprzednik BC Viva) i pomimo zapewnień,,ze jest to lekki wózek, waga 6,5 kg była dla mnie zbyt duża: muszę nieść wózek jedną ręką z drugiego piętra w drugiej trzymać wiecznie spieszącego się malca. Pozatym jeszcze jedna ważna sprawa: czy jesteś wysoką osobą, czy raczej niską? Dla mnie większość parasolek ma zbyt wysoko umieszczone rączki do prowadzenia ( mam 159 cm), to bardzo niewygodne zwłaszcza jak masz nacisnąć wózek i wjechać na krawężnik. W Bc Allegro rączki były dla mnie za wysokie. Te parasolki typowo przewozowe mają inną konstrukcję, zazwyczaj niżej osadzone rączki i inaczej wyważony stelaż: większe i cięższe dziecko siedzi tak, że podjechanie pod krawężnik nie jest trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
monika277 Re: spacerowka- parasolka 03.04.06, 23:57 no wlasnie, dobre pytanie Bo ja wlasciwie to sama nie wiem na co sie zdecydowac. Moja Wikunia skonczyla wlasnie roczek. Mam wozek emmaliunge wielofunkcyjna i od 4 miesiaca jezdzimy w spacerowce. Do niej mam spiwor, torbe itd, rozklada sie i ma duze kola. Mieszkam z winda wiec nie mam problemu. Teraz chce spacerowe taka zeby bylo mi wygodnie wsiasc do autobusu, do samochodu itd. Na dlugie spacery to moge jeszcze brac te spacerowke duza prawda? Wiec moze lepiej faktycznie kupic jak najlzejsza? Mam 168 i lubie wysoko raczki wiec z tym nie ma problemu. Myslalam ze 5,5kg czy 6,5 to nie jest wielka roznica. Ale chyba masz racje Moze sie zdecyduje na te bebe confort bunny... Jak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
staszka1974 Re: spacerowka- parasolka 04.04.06, 07:51 Polecam Baby Dreams Bunny (149 zł). Lekki, wygodny, łatwo się składa i prowadzi oraz dobra jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: spacerowka- parasolka 04.04.06, 10:48 Moniko, miałam też taki dylemat.. ale już go nie mam, chciałam, i Brevi Grillo jane Energy i Inglesinę Trip i również Baby Dreams Bunny. Na poczatku ważne byłodla mnie: waga, dosyć usztywniane oparcie,siedzisko dostosowane do leżenia no i oczywiście cena... jak już pojechałam oglądnąć do sklepu, okazało się, że Jane Energy za droga, Grillo kiepskie a Tripa nie było... na kniec zostawiłam sobie tą najmniejszą: BD Bunny i okazało siężeTusia ją uwielbia, nie chce z niej schodzić, wygodne siedzisko, jak na parasolkę dobre amortyzatory i lekki. Moja Tusia ma 22 m-ce, więc zdecydowałam się na ten zakup. Mąz mnie przekonał, ze jak na dłuższych spacerach nie będzie dawać radę to pomyślimy o czymś pośrednim, ale coś mi się wydaje, że ten zakup za 149 zeta, to nasz ostatni wózek... Gdyby Tusia miała roczek to bardziej byłabym przekonana do tych z typu Inglesiny Trip. najlepiej podejść do sklepu, bo maluszek to najlepszy wyznacznik w odpowiedzi na pytanie: która? Odpowiedz Link Zgłoś
monika277 Re: spacerowka- parasolka 04.04.06, 11:22 Gucci ale myslisz ze rok to za malo na te spacerowke Bunny? Bo ja na dluzsze spacery to mam te emmaljunge i ona sie rozklada i dobrze prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: spacerowka- parasolka 04.04.06, 11:48 Moniko, nie nie uważam, że za mało. Chodziło mi o to, że jakby moja Martusia miała roczek to miałabym większy dylemat czy czasami nie wybrać tej bardziej zabudowanej i na wszelki wypadek z opcją leżenia, bo Tusia mając roczek dosyć często zasypiała na spacerach. Moniko, ja już miałam dość ciężkiego wózka i dlatego chciałam zmienić. Jeżli jesteś zadowolona z Emaljungi to wg. mnie taka przewozowa spacerówka typu Bunny to dobre rozwiązanie Ale oczywiście decyzja należy do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
monika277 Re: spacerowka- parasolka 04.04.06, 11:54 No my to mamy staly rytm dnia i Wikunia teraz spi a na spacer idziemy ok 14 i juz od dawna na spacerkach nie spi. Mnie tez juz troche ciezko z ta spacerowa wielka ale tez nie chodzimy na jakies wielkogodzinne spacery. Teraz jak sie cieplo zrobi to woogole mala bedzie chciala chodzic sama i bedziemy sie bawic tez na placu zabaw. A ta Bunny w miescie sie dobrze prowadzi? Po chodnikach itd? Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: spacerowka- parasolka 04.04.06, 12:01 A według mnie bunny dla rocznego dziecka to jeszcze się nie nadaje. Mam buggy po starszej córci (rózni się od bunny tylko tym że ma daszek zamiast budki) i czasem biorę moją 13 miesięczną Oliwkę w tym wózku do sklepu. Ona jeszcze nie dosięga stopami do tego gumowego podnózka,a siedzonko jest dosyc płytkie więc efekt jest taki że wisi na pasach,zsuwa się z siedzenia. Poza tym prawie zawsze zsypia na spacerach a oparcie jest tylko trochę odchylane więc też się nie nadaje. Ja na Twoim miejscu zastanowiłabym się nad Inglesiną Trip,Jane Energy,Bebe Confort Viva, są droższe i trochę cięższe ale i tak poręczne i zwrotne więc spokojnie do końca kariery wózkowej nimi pojeździsz ewentualnie za rok sprzedasz za całkiem niezłe pieniążki i kupisz taką lżejszą bez bajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiusz1 Re: spacerowka- parasolka 04.04.06, 12:21 a czy inglesina Trip nadaje się dla półrocznego dzieciaczka? Mamy spacerówkę, ale potrzebuje czegos mniejszego do sklepu, na jakieś wyjazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: spacerowka- parasolka 04.04.06, 13:01 Wg mnie Moniko powinnaś poprzymierzać maluszka do wózka. Dziewczyny mają rację, może rzeczywiście kup coś pośredniego, a najwyżej za jakiś czas sprzedasz... jeżeli spacerówka ma służyć na dojazdy do sklepu na moment to możesz kupić te najmniejsze spacerówki, ale jeżeli chcesz wyruszyć na dłuższe trasy to te pośrednie będą najlepsze, ale wtedy to ta Emaljunga w sumie będzie Tobie niepotrzebna i wtedy albo ją sprzedaj albo poczeka na kolejną zimę Odpowiedz Link Zgłoś
monika277 Re: spacerowka- parasolka 05.04.06, 16:13 Odpisali mi z Baby Dreams, miakyscie racje, Bunny jest jeszcze niedobra dl amojej corci: Witam! Dziękujemy za zainteresowanie naszymi wyrobami. Wózek Bunny przeznaczony jest do przewozu dzieci w wieku powyżej 18 miesięcy. Pozdrawiam serdecznie, Specjalista ds. sprzedaży i marketingu Odpowiedz Link Zgłoś
aszkaadam Re: spacerowka- parasolka 05.04.06, 22:51 Witam.Ja właśnie zamówiłam baby dreams travel.Moja bratowa niedawno ją kupiła jest poprostu super.Rozkłada się do pozycji leżącej,ma amortyzowane wszystkie koła,fajnie wygląda i już nie mogę się doczekać kiedy mi ją przyślą.Jeśli jesteś ciekawa jak wygląda zajżyj na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka04 aszkaadam-> spacerowka- parasolka 05.04.06, 23:10 napisz proszę kilka słów, gdy ją dostaniesz! i gdy będziesz ją użytkować. Dziękuję, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś