Dodaj do ulubionych

niania elektroniczna DORO

27.04.06, 19:35
Poczytałam Wasze pochlebne opinie o tym sprzęcie i mam pytanie: czy wiadomo
gdzie można ją kupić na zywo - potrzebuję przed niedzielą a chyba przez
internet nigdzie tak szybko nie dostanę.

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • shamsa Re: niania elektroniczna DORO 27.04.06, 21:07
      ja dostalam w 1 dzien

chyba w tesco sa, ale tylko z jedna sluchawka
    • bluebebe Re: niania elektroniczna DORO 27.04.06, 21:50
      ja kupiłam w media markcie, zadzwoń i zapytaj czy mają,
      ta z jedną słuchawką to model BM35
      • mama2miskow Re: niania elektroniczna DORO 27.04.06, 23:00
        A napiszcie czym tak naprawdę różni się model z jedną słuchawką od modelu z
        dwoma?? Niestety ja nie jestem obeznana z tym tematem - w sumie w standardowych
        nianiach np phillips i inne zawsze jest jedna słuchawka i nadajnik czy jakoś
        tak.
        W którym sklepie internetowym przysłali w 1 dzień?
        Dzięki za odzew.
        • shamsa Re: niania elektroniczna DORO 27.04.06, 23:54
          kiedy masz dwie sluchawki mozesz:
          1. uzywac jednej jako przenosny bezprzewodowy nasluch-nadajnik (na wyjazdy np) a
          drugiej jako sluchawka. kiedy masz jedna tylko, musisz uzywac nadajnika na prąd
          sieciowy (w komplecie)
          2. uzywac obu jako krotkofalowek (np przy instalacji anteny na dachu wink, na
          grzybach)
          3. jak ci sie wyczerpie jedna, to zawsze druga w zapasie
          4. mozesz sobie podsluchiwac co ludzie wygaduja w eterze.
          5. kiedys bedziesz mogla z dzieckiem sie bawic z walkie-talkie
          • mama2miskow Re: niania elektroniczna DORO 28.04.06, 10:48
            No więc wszystko wiem. Dzwoniłam do importera i niestety chwilowo modelu z
            dwoma sluchawkami nie ma - może będzie dostawa w połowie maja. Natomiast model
            z jedną słuchawką jest dostępny w Carrefourach - dzwoniłam do jednego i
            faktycznie jest - kosztuje 129 zł. Chyba sie zdecyduję na ten bo na model z
            dwoma sluchawkami nie bardzo mogę czekać. Dodatkowo dowiedziałam się że
            niedługo będzie nowszy model baby monitora z tej firmy ale nie wiadomo
            dokladnie kiedy.
            Mam nadzieję że to będzie dobry zakup - dotychczasowe posiadaczki są chyba
            zadowolone - nawet z modelu z jedną słuchawką ???
            Dziękuję za Waszą pomoc.
            Pozdrawiam.
            • nswiderska Re: niania elektroniczna DORO 28.04.06, 18:08
              tak, sprawdza nam sie dobrze. Chociaz na poczatku udalo nam sie podsluchac
              kilka rozmow telefonicznychsmile Na szczescie doro ma 8 kanalow, i po przelaczeniu
              nie mamy juz zadnych zaklocen.
              • mama2miskow Re: niania elektroniczna DORO 28.04.06, 18:52
                Już kupiłam!!! wypróbowana w mieszkaniu - OK - muszę tylko rozszyfrować
                wszystkie funkcje.
                Mam pytanie jak DORO sprawuje sie na większe odległości? Wg producenta to 8 km
                zasięgu - jeśli nie ma przeszkód. Jaki zasięg jest realnie ?? Czy wystarczy na
                wakacjach na wyjście dalej od domku - na ognisko czy grilla (który nie może być
                za blisko żeby nie hałasować i nie obudzić dzieci)???
                Pozdr.
                • shamsa Re: niania elektroniczna DORO 28.04.06, 18:55
                  ja mam napisane ze 3km
                  w praktyce, na osiedlu to jakies kilkaset metrow przez kilka blokow.
                  w szczerym polu pewnie wiecej.

aha doro ma 8x8=64 kanaly
                • bluebebe Re: niania elektroniczna DORO 28.04.06, 19:08
                  ja też mam 3 km, ale to są zawsze dane dotyczące przestrzeni otwartej. W
                  praktyce, u mnie, pozwala mi to wyjść na spacer z psem dookoła bloku, a mimo,
                  że do 3 km daleko, to i tak są już szumy.
    • mama2miskow Re: niania elektroniczna DORO 28.04.06, 23:06
      Sorry za pomyłkę - oczywiście że zasięg ma 3 km - to kanałów jest 8.
      Mam jeszcze jedno pytanie - czy można to urządzenie ustawić tak aby był cały
      czas nasłuch z pomieszczenia w którym jest dziecko??
      Udało mi się ustawić funkcję VOX czyli włącza się na glos dziecka oraz funkcję
      automatycznego sprawdzania czyli nasłuch przez 5 sekund co 5 min. Czy można
      ustawić jeszcze inny sposób nasłuchu np ciągły??
      • shamsa Re: niania elektroniczna DORO 29.04.06, 00:17
        mozna, poczytaj instrukcje
        • mama2miskow Re: niania elektroniczna DORO 02.05.06, 00:30
          No więc instrukcję poczytałam, wypróbowałam sprzęt i przez dwa dni szukałam
          możliwości ustawienia ciągłego nasłuchu - czyli np. słuchania tego co dzieje
          się w pokoju (nawet ciszy) non stop - i nie znalazłam. Może jestem mało
          inteligentna więc tym bardziej proszę o pomoc - czy można ustawić taką
          funkcję???

Generalnie sprzęt się sprawdził - na razie w dużym domu z kilkoma korytarzami i
          grubymi drzwiami. Dzięki za polecenie go - sama bym chyba go nie znalazła bo
          na myśl o niani elektornicznej przychodziły mi do głowy same phillipsy i inne
          canpole których pełno w dziecinnych sklepach.

Pozdrawiam i liczę że ktoś mi odpowie - np. shamsa smile))
          • gucci77 Re: niania elektroniczna DORO 03.07.06, 17:00
            a gdzie można ją kupić?
            • kaliaa Re: niania elektroniczna DORO 03.07.06, 17:44
              znalazalm teraz je na allegr
              ssl.allegro.pl/item112042647_doro_bm35_1_elektroniczna_niania_2_radiotelefony.html
              ja kupowalam u przedstawiciela z krakowa, ktorego polecil mi producent. tez
              jestem bardzo zadowolona z tego zestawu
              • gucci77 Re: niania elektroniczna DORO 03.07.06, 21:28
                czyli rozumiem, że warto... bo myślałam, że tylko Philips jest najlepszy i
                rzadko zdarzają się zakłócenia...
                • kaliaa Re: niania elektroniczna DORO 03.07.06, 21:56
                  naprawde warto, my ja wyprobowalismy w wielu sytuacjach i jest ok, zaklocnia
                  sie zdarzaja wiadomo, ale wtedy wyszukuje inny kanal i juz. Poza tym na codzien
                  ja uzytkujemy w mieszkaniu i tez sie sprawdza
                  • mama2miskow Re: niania elektroniczna DORO 03.07.06, 23:27
                    Witam,
                    cieszę się że rośnie grono zadowolonych użytkowniczek DORO - moja zdała egzamin
                    na piątkę na letnich wyjazdach. Jedyne czego nie potrafię to ustawić ciągłego
                    nasłuchu - pisałam o tym wyżej. Jeśli to umiecie to mnie poratujcie wiedzą pls.
                    Co prawda bez tego też jest OK bo ten kontrolny nasłuch co parę minut
                    wystarcza, ale wolałabym wiedzieć czy można ciągle podsłuchiwać śpiące dziecko.
                    Będę wdzięczna za odpowiedź.
                    Pozdrawiam.
                    • kaliaa Re: niania elektroniczna DORO 04.07.06, 10:04
                      mamo miskow chcesz ustawic ten ciagly nasluch na dwoch sluchawkach? czy na
                      monitorku i sluchawce?
                      • mama2miskow Re: niania elektroniczna DORO 10.07.06, 23:28
                        Kalioo,
                        Na monitorku i słuchawce, bo mam model z jedną słuchawką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka