alka788 15.05.06, 15:20 Help, zostałam zaproszona na chrzciny, mam być matką chrzestną. Nie mam pojęcia co kucpić temu dziecku a jest to chłopiec. Zostały tylko 2 tygodnie. Pomocy!!! Może macie jakieś sprawdzone prezenty do 450 zł??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika121975 Re: Prezent na chciny dziecka 15.05.06, 15:26 Ze wszystkich prezentów, które Martusia dostała na chrzcie najbardziej spodobał się nam obrazek przedstawiający Matkę Boską z Jezuskiem. Teraz, gdzy jest większa (prawie 2 latka) ma do kogo mówić paciorek. Raczej odradzam wszelką "biżuterię" - najpierw dziecko za małe żeby nosić, potem nie dostanie, bo może zgubić a potem ma własny gust i nie zawsze chce to akurat nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Prezent na chciny dziecka 15.05.06, 19:27 najlepiej zapytać mame dziecka czy jest coś co szczególnie jej sie przyda. Zawsze możesz dać kasę. Aleksander od chrzestnego dostał krzesełko do karmienia (bo to chciałam) od chrzestnej łyżeczkę srebrną z grawegrem oraz łuk z zabawkami Tiny love do fotelika. Odpowiedz Link Zgłoś
mama2miskow Re: Prezent na chciny dziecka 16.05.06, 23:30 Moi synowie dostali od swoich chrzestnych matek obrazki z Aniołem Stróżem - starszy - taka srebrna płaskorzeźba oprawiona jak obrazek - młodszy zwykły malowany. Uwazam ze to fajny pomysł na pamiątkę z chrztu - oprócz tego dostali oczywiście zabawki, ubranka i takie tam inne z których wyrośli a obrazki mają do dziś i będą zawsze pamiątką od matki chrzestnej. Sama ostatnio szukałam takiego srebrnego - największy wybór jest w salonach jubilerskich lub typowych z dewocjonaliami - kosztują 100 - 150 zł. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś