Dodaj do ulubionych

Inglesina max czy zippy?

23.05.06, 01:00
Jaka spacerowke wybrać?
bylam zdecydowana na inglesine max, ale czytam dosc niepochlebne opinie o
obecnej wersji tego wózka, czyli by miko.
Doradżcie, ktory wybrać. nie chodzi mi o wygląd, czy kolorystykę.
Zalezy mi na dobrej amortyzacji, takiej tapicerce, żeby maluch nie pocił sie.
Prosze o rade.
Obserwuj wątek
    • karol987 Re: Inglesina max czy zippy? 23.05.06, 08:19
      Mnie się osobiście wydaję,że Zippy.Chyba,ze udałoby Ci sie znaleźć Maxa z inną
      tapicerką.Ale w tej chwili to już raczej niemożliwe.Ja miałam Maxa z oryginalną
      tapicerką i była rewelacyjna zarówno w eksploatacji jak i praniu.Plamy
      schodziły po przetarciu nawet mokrą ściereczką.Będąc teraz w sklepie widziałam
      Maxy i stwierdziłam,że teraz napewno bym go nie kupiła.Materiał robił wrażenie
      grubego,nadmuchanego o takiej dziwnej strukturze no i ta kolorystyka.
      A Zippy super wózeczek tylko ta cena.Nie wiem wprawdzie ile teraz kosztuje ale
      zawsze był droższy.
      Słychaj a ile ma dzidzia?
      Może warto pomysleć o Maclarenie Techno.Dziewczyny chwalą no i tańszy.
      A jakość nie podważalnasmile
      Pozdrawiam
      • jogaj Re: Inglesina max czy zippy? 23.05.06, 08:40
        Przede wszystkim musisz sie zastanowic czy zalezy Ci na jednej raczce czy moga
        byc dwie osobne,wtedy decyzja bedzie prostsza. Dla mnie bardzo wazna byla pelna
        raczka dlatego wybralam Maxa,to super wozek jestem z niego bardzo zadowolona,mam
        orginalny,ale kolor jasny przecieranie szmatka nie pomaga,czesto go piore.
        Jola
      • ludwiczek7 Re: Inglesina max czy zippy? 23.05.06, 13:01
        Mój synek ma 9 miesięcy, lubi sobie pospać na spacerkach i jest sporym
        maluszkiem, wazy 8 kg.
        A w Maclarenie amortyzacja jest porownywalna z Inglesiną?
    • t.nina1 Re: Inglesina max czy zippy? 23.05.06, 09:04
      Zippy! warto dołożyć i kupić Zippy. Koleżanka ma Maxa i obserwuję ten wózek na
      spacerach, miałam okazję prowadzić. Nienajlepiej się podbija, amortyzacja o
      wiele gorsza niż w Zippym, a rączka mimo że pełna jest niewygodna. Tapicerka by
      Miko wygląda nieładnie po kilku praniach. Wypadają napy.
    • inez05 Re: Inglesina max czy zippy? 23.05.06, 13:44
      Sama mam podobny dylemat. Dla mnie w grę wchodzi tez PP Atlantco. Ze względu na
      cenę byłam prawie zdecydowana na MAXA. Nie jestem jakąś wyjątkową estetką.
      Zależało mi po prostu na dobrym wózku, ale to co zobaczyłam przerosło moje
      oczekiwania. Wózek produkowany w kooperacji z polską firmą jest naprawdę
      brzydki, tkanina jest wyjątkowo nie ciekawa, nawet w porównaniu z innymi tanimi
      polskimi wózkami. Polecam obejrzenie wózków "na zywo " i wtedy podjęcie decyzji.
      • ludwiczek7 Re: Inglesina max czy zippy? 23.05.06, 13:57
        U mnie Atlantico nie wchodzi w rachube ze wzgledu na większe rozmiary po
        złożeniu, zalezy mi na spacerówce parasolce, ale takiej wypasionejwink
        • karol987 Re: Inglesina max czy zippy? 23.05.06, 14:03
          Wstawiam Ci link do poczytania:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=35478721&a=35918850
          A tak wogóle wpisz w wyszukiwarkę na górze Maclaren Techno i pojawią ci się
          tematy smile
          • ludwiczek7 Re: Inglesina max czy zippy, jak sie sklada? 23.05.06, 14:05
            Dzięki za link, poczytam.
            Jeszcze jedno pytanie, czy zippy sklada sie jak parasolka? Czy po złozeniu jest
            porownywalna wielkością do maxa?
            • betty1234 Re: Inglesina max czy zippy, jak sie sklada? 23.05.06, 14:09
              wielkość jest porównywalna, a wyglada tak www.voila.pl/voubb/index.php?
              get=1&f=18
              • betty1234 Re: Inglesina max czy zippy, jak sie sklada? 23.05.06, 14:10
                link jeszcze raz:
                www.voila.pl/voubb/index.php?get=1&f=18
              • ludwiczek7 Re: Inglesina max czy zippy, jak sie sklada? 23.05.06, 14:13
                Dziekismile
                A może doradzicie, który z tych wózków: max czy zippy bedzie lepiej sie
                sprawdzał na wakacjach nad morzem czy w górach?
                Byłam juz nastawiona na maxa, ale składa sie dość trudno, budka trzeezczy i
                dośc płytka, ale poza tym ok. Inglesiny Zippy nie widzialam na zywo.
                • betty1234 Re: Inglesina max czy zippy, jak sie sklada? 23.05.06, 14:16
                  a czemu akurat inglesina?
                  zippy składa sie bardzo fajnie - przynajmniej ta smile
                  • ludwiczek7 Re: Dlaczego Inglesina. 23.05.06, 17:28
                    betty1234 napisała:

> a czemu akurat inglesina?

Szukam spacerówki, ktora po złożeniu zajmuje mało miejsca, ma spore kółka i
                    dobra amortyzację, nadaje sie dla 9 miesięcznego malucha, rozkłada sie do
                    spania, dobrze sie prowadzi. Z tego co przeczytałam na forum to inglesina pod
                    tym względem jest OK. Najpierw myślałam o maxie , bo tańszy i jedna rączka, ale
                    jak go zobaczyłam, to niezbyt mi przypadł do gustu, więc pomyslałam o
                    inglesinie zippy.
                    A może zaproponujecie mi jakieś inne spacerówki, spełniające te warunki?
                    Będe wdzięczna za radęsmile

• agam28 Re: Inglesina max czy zippy? 23.05.06, 14:56
      Ja mam Inglesinę Zippy i jest super. Bardzo dobra amortyzacja, składa się go
      jedną ręką i zajmuje mało miejsca, ma trochę większe kółka niż max co sprawdza
      się na nierównym terenie, rewelacyjna jest budka którą w razie wiatru można
      naciągnąć aż do barierki, więc na dziecko nie wieje, budka ma okienko,
      tapicerka dla mnie bardzo fajna i są do wyboru super kolorki. Rozkłada się na
      płasko i mojej Juleńce śpi się w nim wygodnie. Wymiary siedziska i oparcia
      chyba są trochę większe w Zippim. Prowadzi się go bardzo leciutko. Też na
      początku chciałam Maxa ale odpadł za względu na tapicerkę i wygląd, bo jak na
      jego cenę to jest niezbyt. Ja za Zippiego z kolekcji 2006 płaciłam 1050 zł więc
      jest to 200zł więcej niż Max a wózek moim zdaniem lepszy.
      • agam28 Re: Inglesina max czy zippy? 23.05.06, 15:00
        Jeszcze jedno przeglądałam wklejone zdjęcia Zippiego i chyba jest to wózeczek z
        kolekcji 2005 bo mój z 2006 jest troszeczkę inny, niewielkie szczegóły.
        • betty1234 Re: Inglesina max czy zippy? 23.05.06, 15:21
          ten jest z kolekcji 2004, kolor PK5 - taki szaro srebrny smile

• ludwiczek7 Re: Do agam28 23.05.06, 17:30
        A jaki masz kolor wózka? Jeśli można wiedziećwink
        • agam28 Re: Do agam28 23.05.06, 21:24
          My mamy kolor brudny róż z szarym, Juleńka wygląda w nim prześlicznie. Jest
          jasny ale ja taki właśnie chciałam na lato, no i jest inny niż te wszystkie
          granaty.
          A co do różnic o których wcześniej pisałam to w naszym wózku z tyłu jest taka
          poprzeczka którą można sobie pomagać przy wiazdach na krawężnik, chociaż
          podbija się go bardzo dobrze i nie jest to zbytnio potrzebne, no ale to taki
          mały luksusik. Nie wiem też czy kółka nie są większe. Na stronie
          www.calineczka.pl możesz sobie dokładnie pooglądać te wózki są tam wszystkie
          kolorki. Jeżeli jesteś ze Śląsk to plecam ci sklep Bociek w Zabrzu bo mają
          bardzo dobre ceny. Sprowadzą ci każdy kolor nawet mówili że do domu dostarczą.
    • amadores Re: Inglesina max czy zippy? 23.05.06, 15:54
      ZIPPY - jest naprawde swietny!! Juz w zasadzie zegnamy sie z naszym zippym
      -uzywamy go sporadycznie podczas wakcji, bo mja coreczka jest juz 4 letnia
      dziewczynka. Podczas calego czasu uzytkowania bez zastrzezen!! Tapicerka mimo,
      ze wybralam opcje bardzo jansa wcale sie nie brudzila, a jesli tak to
      wystarczylo przetrzec mokra szmatka! POLECAM!!!!!
    • inez05 Re: Inglesina max czy zippy? 24.05.06, 11:01
      A może wiecie gdzie gdzie najtaniej kupic Zippy. Jestem z Warszawy. Najtaniej
      widziałam za 1050zł. Moze znacie jakiś uczciwy sklep internetowy, gdzie jest
      taniej? Może byc też uzywany w dobrym stanie.
      Cały czas zastanawiam się Zippy czy Atlantico?
    • mama2miskow Re: Inglesina max czy zippy? 25.05.06, 08:45
      Cześć,
      Miałam podobne dylematy - byłam prawie zdecydowana na Maxa -tylko ta tapicerka
      (możesz poczytać moje wątki - między innymi gdzie jeszcze w Wawie i okolicach
      można było dostać oryginalną tapicerkę i w jakich kolorach). Mnie co prawda nie
      bardzo podobała się Zippy i kolorystyka i ogólnie. I kupiłam Jane Carrera z
      dwoma rączkami i jestem bardzoooo zadowolona. Amortyzacja dwustopniowa super,
      tapicerka super, dziecku wygodnie, prowadzi się rewelacyjnie. Jedyny minus że
      nie ma okrycia na nogi więc trzeba dokupić na zimę jakieś uniwersalne. I teraz
      można trafić zarówno Carrerę jaki i Carrerę C (z jedną rączką) w bardzo
      atrakcyjnych cenach bo weszła na rynek Carrera Pro.
      Pozdrawiam.
      • ludwiczek7 Czy Zippy rozkłada się na płasko?? 06.06.06, 21:01
        Mam pytanie do użytkowniczek Inglesiny Ziooy, czy w tym wózku oparcie rozkłada
        sie na płasko? To dla mnie ważne, bo mój 9 miesięczny synek lubi sobie pospać
        na spacerach.
        • agam28 Re: Czy Zippy rozkłada się na płasko?? 06.06.06, 22:51
          Rozkłada się na płasko, moja Julka śpi wygodnie.
    • pysiaczek1 Re: Inglesina max czy zippy? 07.06.06, 16:32
      mam maxia i jest super Użytkuje je drugie dzieco na razie nie mam wogóle
      zastrzeż Generlanie prowadzę wózek jedną ręką Jest lekki ,łatwo się zdejmuje
      tapicerkę do prania pozatym zajmuje mało miejsca w samochodzie
      bardzo Moja spacerówka jest z 2003 r więc nie wiem czy jest by Miko czy nie
      polecam
      • madzioreczek Re: Inglesina max czy zippy? 15.06.06, 15:03
        Ja też mam maxa kupiłam parę miesięcy temu tego robionego przez miko w
        odcieniach niebieskich, kolor nie jest zły choć mógłby być lepszy, ale co
        ważniejsze super sie prowadzi i bez problemów podbija pod krawężniki, małemu
        też jest wygodnie. Dla mnie ważne jest że podwozie jest oryginalne a tapicerka
        to sprawa drugorzędna, no i różnica w cenie znacząca, ja za Maxa dałam 680. Nie
        miałam okazji prowadzić Zippy więc się nie wypowiadam u mnie o wyborze
        zdecydowała cena.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka